בעולם שאנחנו חיים היום כמעט לכל מכשיר בבית יש איזושהי אפליקציה מותאמת, אבל אם למשל תוכלו להחליף את אותן אפליקציות בצ'יפ, בשבב אלקטרוני שיוחדר אליכם לגוף.

נתחיל מסוף: מי שחושש שמדובר בדבר שבולט לעין - אז לא, מדובר שבצ'יפ קטנטן שמוחדר מתחת לעור. אז למה לעזאזל צריך את הדבר הזה? "הסיבה העיקרית היא נוחות", אומר עומר דה שליט (29), הישראלי הראשון שהשתיל שבב בגופו. "אני מרגיש שזה שידרג לי את איכות החיים. זה מחליף מפתחות למשל, אני לא יכול לנעול את המפתחות בתוך האוטו, או לטרוק את הדלת ולשכוח את המפתחות בתוך הבית".

את השבב הראשון הוא השתיל כבר לפני כ-10 שנים, הרבה לפני הסדרה "מראה שחורה". "אז לא היה את כל הטכנולוגיה שיש היום והייתי צריך לפתח בעצמי את אותן אפליקציות. בעיקר כדי לפתוח את המחשב, את הבית", אומר דה שליט. "בעתיד זה יחליף את הארנק, לאפשר תשלומים, לאפשר גישה לתחבורה ציבורית, גם להחליף את כרטיסי האשראי וכרטיסי הרב-קו".

בארץ יש כיום ארבעה מושתלי שבבים. מנגד, בשוודיה יש כבר אלפים שמסתובבים עם הצ'יפים מתחת לעור. אז מה זה אומר על מעקב ופרטיות? "השבב הזה הוא לא שבב מעקב, אין עליו GPS או מקור אנרגיה משל עצמו, אז הוא לא יכול לשדר שום דבר החוצה. השבב ניתן לקריאה מטווח של סנטימטרים בודדים, מוסיף עומר דה שליט.

לדבריו של עומר התגובות די שהוא מקבל די מתלהבות, לצד כאלה שפשוט לא מבינים את התהליך ואת השימושיות של זה. "מדובר בזריקה קטנה, כמו תרומת דם, כמו חיסון", הוא אומר.

ולשאלה החשובה ביותר: האם זה יצפצף לכם בכניסה לקניון או בשדה תעופה? "זה לא מצפצף במגנומטרים ממה שאני ידוע, לפחות לא מה שיש לי, וגם ב-MRI זה אמנם משבש את התמונה באותו אזור, אבל השבב לא קופץ מתוך היד".