הישראלים אוכלים בכל שנה יותר מ-30 אלף טון חומוס. סטארטפ אפ ישראלי בשם InnovoPro מייצר יוגורט, פודינג ואפילו נקניקיות - מחומוס. הדברים מיוצרים מחלבון חומוס, וזו החדשנות העיקרית בתחום.
"החלבון עצמו, מה שמיוחד בו, מעבר לזה שהוא לא אלרגני והוא מאוד מזין וריכוז החבלון בו גבוה, מה שמיוחד בו זה שהוא ללא טעם", אומרת טלי נחושתן, מנכ"לית InnovoPro. "הוא מקבל את הטעמים של המוצרים שהוא נמצא בהם".
למעשה, מדובר במוצר שמנסה להכנס לשוק תחליפי המזון, כאשר הוא מנצל את היתרון הבריאותי שבחומוס. "יש חברות שרוצות להפוך את הפורמולות שלהם יותר בריאות, והן עושות את זה על ידי הוצאה של רכיבים לא בריאים, ומה שמאפשר את זה זה החלבון חומוס".
ולא רק מוצרי חלב, יש גם בשר ונקניקיות "זה נמצא בתהליך פיתוח ויהיו פתרונות מאוד טובים", אמרה נחושתן.
מתי תוכלו לרכוש אחד מהמוצרים? "בשנה הקרובה יהיו חברות בארץ שישיקו את המעדנים והחלב", אמרה מנכ"לית InnovoPro. "בחו"ל יש חברות נוספות שאנחנו בקשר איתן והן גם מתכננות כל מיני השקות בתחומים האלה ונוספים".