שנה הלכה, שנה באה ושוב אתם מוצאים את עצמכם מרימים כפיים, אבודים בניסיון למצוא מה לעשות במהלך מאסר-הבית המתמשך הידוע גם כחודש תשרי. כמו בכל עונת חגים, המשפחה מתאחדת והתחושה הכללית עשויה לפעמים להוביל חלק מאיתנו להתחרט שלא מדובר בבית האח הגדול, שם ניתן לעמוד להדחה או לפרוש מהבית בטרם עת.
כמובן שכיום, בשעת חירום, תמיד אפשר פשוט להתיק את המבט מהאנשים בסביבתנו, לשלוף מהכיס את החבר הנייד בעל מסך המגע ולצלול בעולם וירטואלי שכולו מאקו וקנדי-קראש. אבל זה קצת פחות תורם לגיבוש המשפחתי, החברי או הנפשי שלכם.
מצד שני, מכיוון שכולנו כבר רגילים ממילא לחוות את העולם דרך הסמארטפון, וספק גדול אם יש לנו סבלנות לתקשר אחד עם השני בלעדיו, אולי אפשר לנצל את המכשיר האישי בדרך-כלל דווקא למטרות פחות אישיות. למשל משחקים. ביחד. כן, כאלה שמכריחים אותנו ממש לשבת אחד ליד השני, להתחרות ולעתים אפילו להפסיד.
Multiponk
פונג הוא אחד השימושים הכי מתבקשים ליותר מאדם אחד על מסך מגע - נו, בטח שאתם מכירים. זה המשחק הישן ההוא שבו אתם מעיפים כדור בין אחד לשני על מגרש וירטואלי ומי שהכדור עובר את הקו שלו מפסיד. כמו אייר-הוקי, רק על מסך.
מולטיפונק הוא גרסא משודרגת של המשחק הקלאסי, עם אפשרות לשחק גם בזוג וגם ברביעייה (כשכל ארבעה צידי המסך הם "שערים"), כדורים בגדלים משתנים המתפצלים לכדורים קטנים יותר ושעות של כיף. הוא זמין למכשירי iOS או אנדרואיד ומחירו כ-7 שקלים.
King of Opera - Party Game
אחד הקשיים במשחקים מרובי-משתתפים הוא בדרך-כלל השליטה הבו-זמנית. מסיבה זו פותחו משחקים שמסתפקים בכפתור אחד לכל שחקן וממקמים אותם בפינות מסך המגע. המשחק הזה הוא אחד הראשונים בז'אנר, והוא כיפי ופרוע וקקופוני ומוסיקלי נורא בו-זמנית.
כל שחקן - בין אחד לארבעה - שולט על זמר אופרה בצבע הכפתור שלו, המנסה לכבוש את אור הזרקור ולהפוך למלך האופרה. המטרה מושגת על ידי רדיפה אחר אור הזרקור ודחיפת הטנורים האחרים מתוכו. הטנורים מסתובבים במקום עד שהשחקנים לוחצים על הכפתורים שלהם - או אז הם הולכים לכיוון אליו הם פונים עד להיתקלות בטנור אחר, כניסה לאור הזרקור או נפילה מהבמה.
המשחק זמין להורדה לסמארטפונים וטאבלטים מבוססי iOS או אנדרואיד.
SPiN WARS
כניסה מאוחרת יותר לז'אנר הכפתור-אחד-לכל-שחקן היא המשחק הזה, המבוסס על משחקי האסטרואידים הישנים, בלי לוותר על טוויסט המתאים אותו למשחק בכפתור בודד. אפשר לשחק אותו בשניים חינם, או לשלם כדי להוסיף שחקן נוסף או שניים.
כל אחד שולט על חללית, ומטרתו להשמיד את חלליות השחקנים האחרים. לחיצה קצרה על הכפתור של כל שחקן תגרום לחללית שלו לירות ולזוז לכיוון אליו היא פונה. לחיצה ארוכה תסובב אותה (בכל פעם לכיוון הנגדי לפעם הקודמת) ובסיומה של הלחיצה הארוכה תיירה ירייה בעוצמה חזקה יותר. לחיצה ממש-ארוכה מביאה ל"התעתקות" של החללית לנקודה אחרת על מסך המשחק.
המשחק זמין כמעט לכל מכשיר שזז - מאנדרואיד ואייפון/אייפד ועד מחשבי Windows ומק.
Badland
את פלאפי-בירד כולם מכירים, אבל מה קורה כשמנסים לשחק אותו יחד, בגרסא מתוחכמת הרבה יותר ואפלה הרבה יותר?
המשחק הזה נותן תשובה לשאלה, כאשר גם הוא משתייך לז'אנר הכפתור-אחד-לשחקן אך לעומת שני המשחקים הקודמים מפשט את השליטה - ההתקדמות של היצורים המעופפים קדימה היא אוטומטית ומהירותה משתנה לפי אירועים שונים במשחק, ורק גובה המעוף מוכתב על ידי השחקן.
Guerrilla Bob
מבחינת העיצוב, המשחק הזה מזכיר את מלך האופרה - תלת-ממד במבט אלכסוני מלמעלה. אך הוא צבעוני אפילו יותר והרבה יותר מתוחכם. זהו משחק פעולה, בו אתם נלחמים מול צבא של חיילים חמושים היטב, בעזרת סוגים מגוונים של נשק וגם שיתוף פעולה מקומי עם לוחם נוסף. ניתן לשחק משני מכשירים במקביל, כל עוד הם מחוברים לרשת ביתית משותפת, ולהילחם יחד.
כאמור, זהו משחק מעט מתוחכם יותר, בו לכל שחקן ג'ויסטיק שליטה משלו, וניתן לשחק אותו ממגוון מכשירים - אייפון/אייפד, אנדרואיד ומחשב. הורדתו עולה מעט יותר מ-10 שקלים לניידים וכ-17 שקלים למחשב, כאשר קיימות גרסאות חינמיות מוגבלות.
Bloop
מי לא מכיר את "פלונטר" - משחק הילדות הקלאסי בו כל אחד חייב לעמוד עם רגליו וידיו רק על הנקודות בצבע שלו, בלי להניח חלקים מגופו בצבע של אחד הילדים האחרים?
בלופ הוא מקבילה דיגיטלית לעולם מסכי המגע. הוא מיועד לשניים עד ארבעה שחקנים, שכל אחד מהם מקבל - ניחשתם נכון - צבע משלו. על המסך מתחילים להופיע ריבועים בצבעים השונים, במהירות וגודל שהולכים ומסתבכים. כל שחקן צריך לנסות ללחוץ על כל הריבועים בצע שלו כדי לפוצצם, והשחקן שהכי הרבה ריבועים בצבע שלו התפוצצו - מנצח.
מכיוון שהסמארטפון או הטאבלט לא מסוגלים להבחין מי לוחץ על איזה ריבוע, אין כאן כמובן פסילה על נגיעה בריבוע בצבע אחר. האימה שבאפשרות לעזור לחבריכם לנצח על ידי פיצוץ ריבועים שלהם מספקת את התמריץ להיזהר מלגעת בהם.
המשחק זמין למכשירי אייפון/אייפד ואנדרואיד, תמורת מעט פחות מדולר בודד.
Bounden
אנחנו יודעים, אתם לא רקדנים גדולים. גם אנחנו. אחרת כנראה שלא היינו קוראים את הכתבה הזו, כי היינו יודעים בדיוק מה לעשות בזמננו הפנוי. אבל המשחק הזה מנסה לכפות על כולנו ללמוד לרקוד - בדרך שאמורה להיות כיפית, או לכל הפחות לגרום לכם להיראות מגוחך פי שניים בתנועות המסורבלות שלכם.
קחו לכם בן או בת זוג, אחזו יחד בסמארטפון כאשר כל אחד מחזיק אצבע אחת על קצה אחד של המסך. לפניכם תופיע צורה שאותה אתם צריכים לנווט במבוך תלת-ממדי הנמצא על כדור וירטואלי. כדי לעשות זאת עליכם להזיז את הטלפון בצורות שיגרמו לכם לבחון את גבולות הגמישות והאינטימיות שלכם ושל שותפיכם לריקוד.
מחיר המשחק כ-14 שקלים, והוא זמין לאייפון ולאנדרואיד.