גוגל ממשיכה לפלוש לחלל: אחרי שרכשה את יצרנית המלט"ים, Titan Aerospace, ולאחר שפורסמו דיווחים לפיהם החברה עובדת על פרויקט שאפתני שיספק אינטרנט למדינות מתפתחות באמצעות 180 לוויינים, ענקית החיפוש רוכשת את Skybox Imaging האמריקאית, המתמחה בצילומי לוויינים באיכות HD.
עוד ב-Geektime:
סקייבוקס היא חברה פרטית שנוסדה ב-2009 שמתכננת ובונה לווייני צילום המספקים תמונות סטילס וסרטוני וידאו באיכות גבוהה וברמת הבחנה של פחות ממטר. במילים אחרות - הטכנולוגיה שלהם מאפשרת להבחין בבירור בעצמים שגודלם קטן ממטר. הלוויינים שהחברה מפתחת קטנים פי 20 מלוויינים מקבילים וצורכים לא יותר אנרגיה מנורה ביתית, מה שמאפשר שיגור של מספר רב של לוויינים ששולחים בו זמנית תמונות באיכות גבוהה ובהבחנה של פחות ממטר.
מעבר לצילומי הלוויין ואיכותם הגבוהה, החברה מתגאה בפלטפורמה הטכנולוגית שפיתחה, המכונה בשם BusBoy, המשתמשת ב-Apache Hadoop, זאת כדי לנהל, לאחסן ולנתח את כמויות הנתונים העצומות שהיא צוברת. למעשה, בכל יום הלוויינים מייצרים יותר מטרה-בייט של מידע. המערכת מאפשרת להריץ אלגוריתמים שונים, שינתחו את הפעילות שנקלטת על ידי הלוויינים.
מי צריך את זה?
עם כל הכבוד לגרסאות חדשות לאנדרואיד, או שירות שמעיר נוסעים בתחבורה הציבורית בהגיעם לתחנה, צריך לזכור שהמוטו של גוגל כחברה היה ונשאר "לארגן את המידע בעולם ולהנגיש אותו לכולם". הרכישה האחרונה תאפשר לגוגל לשלוט על מידע חיוני ויקר ערך הן לחברות והן לממשלות וארגונים.
כך למשל תוכל גוגל לדעת ולנטר בזמן אמת מצב של גידולים חקלאיים, לזהות מיקום של כלי שיט בודדים באוקיינוס, לזהות עומסי תנועה או מצב התפוסה של חניונים, לזהות מקרים של אסונות טבע, לנטר מתקני תשתית כמו צינורות גז או בארות נפט, לספק מודיעין עסקי על מצב מלאי של חברות מתחרות, בקרה של מחצבות, ניטור זיהום אוויר ומה לא. השימושים למידע הזה הם בלתי מוגבלים, וגוגל כבר הוכיחה את עליונותה בייצור הכנסות ממידע.