שתי המגמות הבולטות בתערוכת CES השנה כוללות פיתוחים בתחום הבית החכם והמחשוב הלביש, ולשתיהן יש משהו משותף: אף אחת מהן לא הייתה קורמת עור וגידים ללא ההתפתחויות של השנים האחרונות בפרוטוקול הבלוטות', שמאפשר בגירסתו הנוכחית למכשירים לתקשר ביניהם אלחוטית, בלי לאכול הרבה מהסוללה.

וכך בהדגמה מיוחדת של קבוצת העבודה של תקן בלוטות' (SIG), שנערכה דווקא במסעדה במלון המיראג', אחד המלונות העצומים של וגאס, זכינו לראות כמה התפתחויות מעניינות.

סקרנים לעוד? קראו על חידושים נוספים מתערוכת הענק

חשמל חכם: לשלוט מהסמארטפון על הטוסטר

כאמור, האינטרנט של החפצים צריך בלוטות'. בהדגמה נתקלנו בכמה חברות שהופכות שקעים טיפשים לשקעים חכמים. המתאם נכנס בתווך, בין השקע בקיר ובין התקע של המוצר החשמלי שעליו רוצים לשלוט, ומתחבר בבלוטות' לסמרטפון. מאותו רגע, אפשר לשלוט על הדלקה וכיבוי של נורה, טוסטר או כל מכשיר אחר - ישירות מהסמרטפון. ניתן גם לקבוע למכשירים זמני פעולה.

הבלוטות' חוזר (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
לשלוט על האור|צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס

 

עוד נתקלנו בחברה שמייצרת תשתית שכזו למכשירים חכמים. השבב שיוצרת "נורדיק" למשל, מאפשר תכנות ושליטה על מגוון התקנים. בעמדת ההדגמה שבנתה החברה, אפשר היה לקבל קפה. אבל לא סתם קפה, אלא קפה שהוכן בשתי לחיצות עכבר דרך אתר אינטרנט.

איך זה עובד? שרת האינטרנט התחבר באמצעות השבב של נורדיק למכונת קפה - ונתן לה פקודה מרחוק להכין אספרסו. תארו לעצמכם "שרת קפה" כזה במקום העבודה שלכם, כך שתוכלו להפעיל את מכונת הקפה מהשולחן, וכשתקומו למטבח, האספרסו כבר יחכה לכם. כנראה שתצטרכו בעתיד למצוא תירוצים אחרים להשתהות ולקשקש בפינת הקפה המשרדית.

הבלוטות' חוזר (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
מגן פה חכם|צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס

 

מוצץ רוטט ומודד חום

חברה נוספת שנתקלנו בה, מייצרת מוצץ עם התקן בלוטות' מובנה. זה אולי נשמע טפשי - אבל זה ממש לא, והורים יעריכו זאת רבות. מלבד זה שהמוצץ מנטר את אופן השימוש בו ועל הדרך גם מודד לתינוק חום, ככה שאפשר לדעת אם הקטנצ'יק חולה תמיד, המוצץ גם מצויד בזמזם וניתן לאתר אותו מהסמרטפון. הסיפורים של קישון של חיפושים אחרי המוצץ האובד מעתה יישארו בגדר מעשיות ולא מציאות כואבת להרבה הורים.

ואם כבר בדברים שמכניסים לפה עסקינן, הרי שעוד חברה שהציגה באירוע, הציגה מגן פה חכם. הרעיון הוא מגן פה, מהסוג שיש למתאגרפים ולעוסקים באמנויות לחימה,  שלא עלינו - נותן אינדיקציה באורות עד כמה איום היה האגרוף או הבעיטה שקיבלתם הרגע לראש או לשיניים. אור אדום? כדאי שתראו רופא.

הבלוטות' חוזר (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
המחשב מכין קפה|צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס

 

ונקנח במוצר חביב שאותו בטח נרצה לבדוק בתערוכה עצמה ושקשור לספורט עדין יותר: מזרן יוגה חכם. המזרן, שמצויד בחיישנים, יכול למדוד לפי הלחץ שמופעל עליו, האם אתם מבצעים את ברכת השמש כמו שצריך. הוא מעביר את המידע (בבלוטות', אלא מה?) לטאבלט או לסמרטפון ויכול להנחות אתכם - אם באימון בבית ואם בכיתה.

בשורה התחתונה: בלוטות' הולך להיות בכל מקום, ובכל חפץ כמעט בשנים הקרובות.

הבלוטות' חוזר (צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס)
גם היוגה חכמה יותר|צילום: ניב ליליאן, לאס וגאס
_OBJ

 

הכתב הוא אורח של חברת LG.