היכרויות ברשת הפכו בשנים האחרונות לחלק מובן מאליו מהחיים: אין צורך להגביל את עצמכם להיכרות רק אנשים מחוגי המכרים המשותפים, כשאפשר להיכנס לרשת ולמצוא שם אהבה. אך מחקר חדש מראה שלהיכרויות מקוונות יש גם מחיר - מערכות היחסים של אלו שנפגשו ברשת מראות לכאורה פחות עמידות משל אלו שנפגשו במציאות.
פחות חתונות, יותר סטוצים
המחקר המשותף של אוניברסיטאות מישיגן וסטנפורד, שהתבסס על מחקר קודם של סטנפורד מהשנים 2009, 2010, 2011 ו-2013, בדק את ההבדלים בין כמות מערכות היחסים ארוכות-הטווח בקרב אלו שנפגשו ברשת ובין אלו שנפגשו במציאות תחילה.
התוצאות הראו שמערכות יחסים מקוונות נתפשות כנראה כמחייבות פחות: שיעור אלה שרק יוצאים ולא מתחתנים מבין אלה שנפגשו ברשת כפול מאשר אצל אלה שהכירו במציאות. מבין הזוגות שהכירו ברשת, 32% נפרדו במהלך השנה הראשונה למערכת היחסים, לעומת רק 23% מאלו שהכירו במציאות ונפרדו בשנה הראשונה. בנוסף, פחות משליש (32%) מהזוגות שהכירו באתרי היכרויות נישאו, לעומת יותר משני שליש (67%) מאלו שהכירו בעולם האמתי.
בשיעורי הגירושין ההבדלים גדולים אף יותר: 8% מאלו שהכירו בעולם המקוון דיווחו כי התגרשו, לעומת 2% בלבד מקרב אלו שהכירו בדרך מסורתית - הבדל של פי ארבעה. עם זאת, יש לציין כי שיעור מערכות היחסים שהסתיימו בפרידה מסוג כלשהוא היה זהה בקרב המכירים בדרכים מסורתיות ומודרניות.
יותר מדי דגים בים
החוקרת, אדיטי פול, טוענת כי הסיבה להבדלים היא ש"אנשים שמכירים דרך הרשת יודעים שהם יכולים בקלות לחפש פרטנרים פוטנציאליים אחרים מאתרי ההיכרויות". כלומר: כשהאפשרויות לא מוגבלות על ידי גיאוגרפיה וכדומה, אנשים נוטים לחשוב - בצדק או שלא - שתמיד יש אלטרנטיבה, בעוד אלו שהכירו בדרכים שבהן יש פחות אפשרויות נוטים יותר לרצות להצליח עם מערכת היחסים הקיימת.
פול מציינת גם שמשתמשי אתרי ההיכרויות מודעים ואף מניחים שמשמתשים אחרים משקרים בפרופילים שלהם, ולכן הם לוקחים את הזמן כדי להכיר את בני הזוג הפוטנציאליים טוב יותר לפני שהם מביעים התחייבות למערכת היחסים.