הצעת חוק חדשה של האיחוד האירופי הצפויה להיחתם מחר (ג') מחוללת סערה בקרב מומחים לענייני רשת, החוששים כי היא תגרום לכך שבני נוער ביבשת ייחסמו משימוש ברשתות חברתיות.
ההצעה, המהווה תיקון לחוק הגנת המידע האירופי, כוללת עדכון שיגביל את השימוש של צעירים מתחת לגיל 16ברשתות חברתיות ויתנה אותו באישור הורים. זאת בניגוד למדיניות הנפוצה בעולם, שהיתה מקובלת עד כה גם באירופה, לפיה מגיל 13 ומעלה ניתן להירשם לרשתות חברתיות באופן חופשי ללא בקרת הורים.
ג'אניס ריצ'ארדסון, מומחית לתקשורת שייעצה בעבר לאיחוד האירופי ולגוף האירופי לאינטרנט בטוח בלוקסמבורג, כתבה במאמר שהעלתה לאתר Medium כי התיקון לחוק "ישלול מאנשים צעירים הזדמנויות חינוכיות וחברתיות במספר דרכים, אך לא יספק להם יותר (וסביר שאף פחות) הגנה". היא מבקשת "למחות במונחים הקשים ביותר ולבקש שתשקלו מחדש באופן דחוף את ההחלטה הזו", למרות שהיא מודה שעקבה אחרי הליכי החקיקה שלה מאז ינואר 2012 ועד לשינוי הגיל, שנעשה לאחרונה.
לארי מגיד, מנכ"ל ארגון ConnectSafely העוסק בעידוד תקשורת בטוחה ברשת, כתב בהאפינגטון פוסט: "אני מודאג מההשלכות שעלולות להיות למדיניות הזו על 'הכפר הגלובלי' שלנו, בו אנו זקוקים למעורבותם של צעירים בשיחות חוצות-גבולות לפתרון כמה מהאתגרים הקריטיים ביותר של העולם, כולל הטרור העולמי ושינויי האקלים". לדבריו, שינוי הגיל יגרום לכך שדווקא צעירים שזקוקים ליכולת לבטא את עצמם ברשת יותר מאחרים בשל קשיים אישיים ומשפחתיים, יוגבלו מגישה לרשתות חברתיות בשל אי שיתוף פעולה מצד הוריהם.