אחרי התחקיר בניו יורק טיימס, בו נטען כי אתר הפורנו "פורנהאב" לא אכף את מדיניותו ואיפשר את הפצתם של תכנים מיניים הכוללים קטינות וקטינים, ושבעקבותיו ויזה ומאסטרקארד הודיעו כי הן שוקלות להפסיק את עבודתן עם האתר: הנהלת אתר הפורנו לא מאפשרת יותר למשתמשים לא-מאומתים להעלות סרטונים, וביטלה את האפשרות להוריד את רוב הסרטונים באתר. עוד הצהירה החברה כי תגבש מדיניות סינון חדשה, ותפרסם דו"ח שקיפות ראשון בשנת 2021.
התחקיר, שפורסם בסוף השבוע האחרון (שישי) בתור מאמר דעה, חשף פרטים מטרידים במיוחד על התנהלות אתר הפורנו הפופולרי. כך צוין סיפורה של נערה בת 15 מפלורידה, שהוגדרה בתור נעדרת ואימה מצאה לא פחות מ-58 סרטונים שלה באתר; לצד זאת הוזכרה פרשה מדצמבר 2018, בה מורה מחליפה אנסה תלמידה בת 14, כשהסרטונים הגיעו לידי המשטרה רק בעקבות דיווח של בן או בת כיתתה שנתקלו בהם.
במסגרת התחקיר הסכימה להתראיין גם סרינה פלייטס, כיום בת 19. לפני חמש שנים, כשהייתה בת 14, היא שלחה סרטון עירום לתלמיד בשכבה מעליה. הוא הפיץ את הסרטונים ואלה הגיעו בסוף לאתר הפורנו, כשאחד מהם צבר לא פחות מ-400 אלף צפיות. "אנשים כתבו לי שאם לא אצלם להם סרטון, הם ישלחו את הסרטונים לאמא שלי", היא נזכרה. הפצת הסרטונים והאיומים הובילה אותה לנשור מבית הספר, להתמכר לסמים ואף לנסות לשים קץ לחייה – כשבעקבות הקושי, היא החלה למכור תמונות וסרטונים באתר קרייגסליסט כשהייתה בת 16. גם הם מצאו את דרכם לפורנהאב, וכל ניסיון להסירם עלה בתוהו.
כיום היא גרה במכוניתה עם שלושה כלבים. היא אמנם נקייה מסמים, אך עדיין מובטלת וסובלת טראומה קשה. בעקבות התחקיר נפתח עבורה קמפיין התרמה ב-GoFundMe שגייס כ-53 אלף דולר, נכון למועד פרסום הכתבה ב-NEXTER.
לטענת הניו יורק טיימס, פורנהאב לא אוכפת את החוקים שקבעה בעצמה במדיניות שלה – וגם לא מציעה סיוע ממשי לאנשים שצולמו ללא יידיעתם, לקורבנות "פורנו שנאה" או לקורבנות אונס. למעשה, בעקבות המודל הכלכלי שלה שנשען על פרסומות, פורנהאב אף גרפה רווח מסרטוני אונס ותקיפות מיניות של ילדים.
לפי המרכז הלאומי לילדים נעדרים וקורבנות ניצול (NCMEC), שפועל תחת חסותו של בית הנבחרים האמריקני, רק בשנת 2015 התקבלו דיווחים על 6.5 מיליון סרטונים או קבצים אחרים עם תוכן פדופילי שנמצאו בפורנהאב; בשנת 2017 המספר זינק ל-20.6 מיליון ובשנת 2019 הוא כבר הגיע ללא פחות מ-69.2 מיליון. לשם השוואה, השנה הסירה פייסבוק 12.4 מיליון תמונות עם קונוטציה פדופילית בתקופה של שלושה חודשים, וטוויטר סגרה 264,000 חשבונות תוך חצי שנה בשנה שעברה. לפי פורנהאב, העמותה הבריטית Internet Watch Foundation מצאה "רק" 118 מקרים של סרטונים פדופיליים בתקופה של שלוש שנים.
בשעה שאי אפשר לחפש מונחים כמו "underage" (קטין או קטינה) או “rape” (אונס), ניתן לקבל תוצאות עבור שאילתות. כך, מונח החיפוש r*pe הניב 1,901 תוצאות, "Girl with braces" (ילדה עם גשר) הוביל ל-1,913 תוצאות, ומילת החיפוש "13yo" (בן או בת 13) הובילה ללא פחות מ-155,000 סרטונים.
בעקבות התחקיר, חברות האשראי ויזה ומאסטרקארד הודיעו כי הן פותחות בחקירה – והצהירו שהן עשויות להפסיק את עבודתן עם חברת האם של פורנהאב, מיינדגיק, שנחשבת לאימפריית פורנו ומחזיקה בעשרות אתרים, חברות הפקה ומותגים – וביניהם רדטיוב, יופורן, בראזירס, ואתרים המיועדים לקהילת הלהט"ב כמו מן.קום וגייטיוב.
בתגובה לתחקיר נמסר מפורנהאב כי הטענות לפיהן האתר מתיר את פרסומם של תכנים אלימים אינן נכונות ואף חסרות אחריות, וכי האתר "מיסד מדיניות בטיחות מובילה בתעשייה כדי לזהות תכנים לא חוקיים ולהסירם לאלתר". אלא שהסערה בעקבותיו הובילה לשינוי מדיניות: משתמשים יחויבו לעבור הליך זיהוי לפני שיוכלו להעלות סרטונים לאתר. התכנים היחידים שיוותרו זמינים להורדה הם תכנים בתשלום, אותם העלו משתמשים מאומתים. מעבר לכך, החברה הכריזה שהרחיבה את מערך סינון התכנים שלה – ולשם כך יצרה את "הצוות האדום" (Red Team), שמטרתו לסייר בפלטפורמה ולאתר תכנים שעשויים להיות לא חוקיים. בשנה הבאה יתפרסם דו"ח השקיפות הראשון של האתר, בו ימסרו פרטים נוספים על התכנים שיותרו או ייאסרו לפרסום באתר, ובו יפרט פורנהאב עם ארגון NCMEC (המרכז הלאומי לילדים נעדרים וקורבנות ניצול).