סמארטפונים זו המלחמה של אתמול. היום המלחמה הגדולה בין ענקיות הטכנולוגיה היא על תחום הבריאות: כל החברות הטכנולוגיות הגדולות בעולם - אפל, גוגל, אמזון ופייסבוק - מנסות היום לפתח כלים שיאבחנו אותנו דרך המכשירים האישיים שלנו, אם זה הסמארטפון, השעון החכם או המחשב.
מעיין פרילוק סיפרה הבוקר אצל פאולה ולירון על כמה מהפיתוחים האלה: לאפל, למשל, יש אפליקציה בשם mPower, שמסוגלת לאבחן אלצהיימר על ידי הטלת משימות כמו דיבור לסמארטפון ומדידת הרעידות ביד ובקול, או הקלדה מהירה על המסך; אמזון עומדת להקים חברת שירותי בריאות ללא כוונות רווח, שככל הנראה תכניס כסף על ידי מכירת המידע הרפואי שלנו; גוגל מנסה לשפר את האבחנות הרפואיות של מנוע החיפוש שלה; ופייסבוק עובדת על אבחון דיכאון באמצעות דפוסי השימוש ברשת החברתית והזעקה אוטומטית של גורמי חירום ועזרה נפשית.
פיתוחים נוספים כוללים שימוש בשעונים חכמים כמו אלה של אפל למידע על הפעילות הגופנית לצורך דיאטה וכדומה; וניטור של מידע גופני דרך האוזניים באמצעות אוזניות חכמות.
התמריץ המרכזי של החברות הוא ככל הנראה מצב שוק הבריאות האמריקאית, שלמרות תוכנית "אובמה קייר" של הנשיא הקודם עדיין השירותים שהוא מציע יקרים מדי - השתתפות עצמית של למעלה ממאה דולר לכל ביקור אצל הרופא. אבחון עצמי יכול לחסוך לאמריקאים כסף רב, ועל הדרך להכניס לחברות שיתנו את האפשרויות הללו כסף רק לא פחות על ידי מכירת מכשירים ומנויים, כמו גם סחר במידע הרפואי שיצברו.