הגבולות בין הסמארטפון למחשב הלכו והיטשטשו בשנים האחרונות, ורובנו כבר עושים היום על המסך שעל כף היד את רוב הדברים שעשינו פעם על מחשבים נייחים וניידים. אמנם, עדיין יש כמה דברים שבשבילם צריך מחשב - אבל מיקרוסופט עומדת להכחיד אותם כמעט לחלוטין.
מרי ג'ו פולי, אחת העיתונאיות המקורבות ביותר למיקרוסופט, חשפה אמש בטורה ב-ZDNet כי בשנה הבאה ייצא עדכון לווינדוס 10 שיאפשר להריץ תוכנות שמיועדות למחשבים על סמארטפונים של החברה.
לפי פולי, האפשרות הזו עלתה לראשונה בינואר השנה, בעקבות הצעת עבודה שפורסמה באתר מיקרוסופט והצביעה על כך שהיא עובדת על הדמיה של סביבת מחשב על סמארטפונים מבוססי ווינדוס 10. עתה, בעקבות ציוץ שהדליף כי לפיתוח כבר יש שם זמני, היא דיברה עם מקורותיה, שאמרו לה שהתכונה הזו תיכלל בעדכון Redstone 3 למערכת ההפעלה של מיקרוסופט, שאמור לצאת בסתיו 2017.
כבר עם השקת ווינדוס 10 ב-2014 הכריזה מיקרוסופט שתטשטש את הגבולות בין המחשב לסמארטפון עם Continuum - תכונה שמאפשרת לאפליקציות מהסמארטפון לרוץ בצורה שמדמה תוכנות רגילות כאשר מחברים את המכשיר הנייד למסך מחשב (או טלוויזיה). הבעיה היתה שהן עדיין אפליקציות, עם יכולות בסיסיות יחסית לתוכנות מחשב, מה גם שיש רק כמה אלפים בודדים שלהן לעומת יותר ממיליון אפליקציות באייפון ובאנדרואיד ומיליונים רבים של תוכנות שזמינות למחשבי ווינדוס.
לכן, כנראה, החליטה החברה לא להסתפק באפליקציות שמתחזות לתוכנות והחליטה להוסיף לגרסת הסמארטפונים של ווינדוס 10 יכולת הדמיה של סביבת מחשב, כך שניתן יהיה להריץ מתוך הסמארטפון תוכנות רגילות. לפי פולי, התכונה הזו צפויה להגיע בתזמון מעניין - בסוף השנה הבאה מתכוונת מיקרוסופט לפי הערכות להשיק גם את הסמארטפון הראשון בסדרת Surface, שיחליף את מכשירי הלומיה שהתחילו מנוקיה ועברו למיקרוסופט, אך לא הצליחו להפוך לנפוצים.
יש לציין כי היכולת להריץ תוכנות מהסמארטפון כל כך חשובה ליצרניות מכשירים, עד כי HP החלה להפעיל השנה שירות משלה שמאפשר לסמארטפון הווינדוס 10 החדש שלה, Elite x3, להריץ תוכנות מהענן בסביבה וירטואלית כאשר מחברים אותו למסך. עם זאת, הפיתרון הזה איטי ויקר למדי, לעומת סביבה להרצת האפליקציות מתוך המכשיר עצמו.