בין אלפי המוצרים החדשים שיוצגו החל מהערב (ג') במתחם תערוכת CES בלאס-וגאס, יככבו לא מעט מוצרים של חברות ישראליות. אולם, מסתבר שגם בגאדג'טים של חברות בינלאומיות מסתתרת לעיתים זווית ישראלית. לפעמים מדובר בפיתוח, לפעמים בעיצוב ולפעמים בשניהם. חברת "נקודה" הישראלית, שאחראית על העיצוב וחלק מהפיתוח, סידרו לנו הצצה ל-3 מכשירים שיוצגו בתערוכה.
רמקול נייד שטוען את הסמארטפון
חברת TDK היפנית תציג בתערוכה את ה-Trek360, רמקול בלוטות' לסמארטפונים שמספק צליל איכותי. בזכות טוויטרים שממוקמים בכל הצדדים, מסוגלת המערכת לייצר סאונד של 360 מעלות. בנוסף, כוללת המערכת סאב-וופר בתחתית, כך שהצלילים הנמוכים לא הולכים לאיבוד ונשמעים כמו שצריך.
אבל זה לא הכל - מה שמיוחד ב-Mini Cube הוא האפשרות לטעון את הסמארטפון בצורה אלחוטית במידה והוא תומך בתקן Qi (כגון מכשירי הנקסוס והלומיה האחרונים). המחיר המומלץ לצרכן של המערכת, שהיא גרסה מעודכנת לדגם שיצא ב-2012, הוא 250 דולר.
עוד ב-Geektime:
- מייסד טאמבלר: המערכת החדשה למחשבי אפל מתפוררת ועמוסת באגים
- הגאדג'ט שיספר לכם כמה דיוושתם וישמור על האופניים מגנבים
תביא לי חשמל בצלחת
ככל שעובר הזמן אנו קונים יותר ויותר מוצרים שזקוקים לטעינה קבועה. כרגע, הפתרון הוא מטען ייעודי לכל מכשיר, מה שתופס שקעים רבים ונראה נורא. חברת Humavox הישראלית מפתחת טכנולוגיות טעינה אלחוטיות, שיאפשרו לנו להיפטר מהחוטים. יחד עם המעצבים של סטודיו נקודה הם פיתחו קערת טעינה אלחוטית.
המיוחד בקערה הוא שהיא מאפשרת להניח צמיד ניטור או שעון ולטעון אותם, מבלי לדאוג למגע ישיר או להניח אותם בזווית מסויימת. הסוד טמון בטכנולוגיית ה-RF. המטען משדר גלי רדיו שהופכים למתח חשמלי וטוענים את המכשיר. בחברה מסבירים שהעיצוב נשען על קערת המפתחות שהיתה נפוצה בעבר בבתים רבים. הקערה מגיעה גם בתצורה קומפקטית יותר, המיועדת לטעינה בדרכים.
האייפד הופך לסורק תלת-ממד
אולי לא ידעתם, אבל האייפד שלכם יכול להפוך לסורק תלת-ממד. ה-Structure Sensor של חברת Occipital מתלבש על האייפד שלכם ומאפשר לכם לצלם ולייצר באופן עצמאי סריקות תלת-ממד של כל עצם בסביבה.
ההתקן מתקשר עם האייפד בעזרת חיבור ה-Lightning ומנצל את כוחם של מצלמה מובנית יחד עם הלייזר והמצלמה של האייפד עצמו, כדי ליצור מודל תלת-ממדי מכל אובייקט שתרצו. את התוצאה תוכלו לשלב באפליקציות או משחקים, או להדפיס במדפסת תלת-ממד. בנוסף, תוכלו למדוד מרחקים או חפצים על ידי הפניית האייפד.
האתגר הגדול בעיצוב היה ליצור התקן שיישב בדיוק על האייפד - לא יפול או יזוז מצד אחד אך לא יעקם את הטאבלט מצד שני. מחירו המומלץ לצרכן הוא 380 דולר. הטכנולוגיה דומה לטכנולוגיית ה-RealSense שהציגה אינטל, ששולבה בין השאר בטאבלטים ולפטופים מתוצרת Dell ו-Acer.