12:17 שבת בצהריים. אני מקבל פוש לטלפון, פותח את המצלמה. רואה ילדה בת שנה וארבעה חודשים מתהפכת במיטה במשך שש שניות. אני מריץ את הסרטון לאחור והפעם מפעיל את השמע. בכי קל, והיא נרגעת.

12:23 האירוע חוזר על עצמו. 6 שניות, מציאת השמיכה ורגיעה.

12:46 צעקת אהה, אבא. אבל לא בכי. אני שומע את הצעקה גם במציאות כמובן מהחדר הסמוך.

14:36 אני בתוך החדר המצולם, קריאות "מים! אבא!" שכוונתן הן שאני אשתה את המים מהבקבוק של הגדולים, מפעילות את המצלמה שמתעדת את המאורע, ושולחת עליו פוש. לא היה שם משהו שהייתי מגדיר כבכי.

בין כל האירועים הללו, צצו מדי כ-10 עד 20 דקות כמה אזעקות שווא - מאורעות בני שניות ספורות שבהם לא ממש קרה שום דבר שמצריך תשומת לב ובטח שלא מהווים בכי של תינוק. אבל על כולם דיווחה ה-Home Camera 2 של YI. רעשי ורחשי רקע מרחבי הבית ומחוץ לחלון הצליחו לעבוד על המצלמה.

קל לצפות, פחות נוח לתלות

כבר שנים רבות שמכשירי בייבי-מוניטור עם מצלמה מאפשרים להעיף מבט במסך בנעשה חדר הילדים, וגם התחום הזה מנסה להתחדש. כי לפתוח מסך ולראות מה המצלמה מצלמת זה די משעמם ולא באמת עוזר. חברת YI, שפועלת מסין ומפעילה מרכז פיתוח בישראל, הציגה דגם ראשון של מצלמה כזו שהגיע אך לפני חצי שנה, ובשבועות האחרונים כבר החלה למכור את הדגם השני.

אין תמונה
המבורגר צמחוני אין, אבל סטייק מוצרלה יש

להתקין אותה זה די קל. מחברים את המצלמה לחשמל, מורידים אפליקציה, מציגים קוד QR למצלמה והיא מחוברת לרשת ה-WiFi שלכם (אין לה חיבור חוטי לרשת). צריך חשבון פייסבוק או חשבון של YI בשביל להתחבר למצלמה מתוך הבית או מחוצה לו, וזה בשביל להגביל את הגישה אליה רק לעיני ההורים. לתלות אותה פחות נוח.

היא מגיעה עם מדבקת דו-צדדית, אבל זו מחויבות גבוהה מדי לחדר ילדים שמדי פעם רוצים לסובב ולשנות. אפשר להניח אותה באמצעות רגלית על מדף גבוה או מזגן (כפי שעשיתי אצלי בבית), אבל היה נחמד לו הייתה אפשרות להבריג או לתלות אותה על וו. היא דורשת כמובן חיבור לחשמל, ומגיעה עם כבל שדומה לזה של הסמאטרפון שלכם, אבל ארוך דיו בשביל להגיע לשקע בחדר. 

לדגם החדש יותר יש עדשה רחבה של 130 מעלות, רזולוצית Full HD וראיית לילה טובה מאוד. במצב הזה, התמונה בשחור לבן ואי אפשר ממש להבחין בתווי פנים או חפצים, אבל כן אפשר לראות מה קורה בחדר. אפשר לחבר מספר מצלמות לסמארטפון אחד, לשתף עם סמארטפונים אחרים, להריץ אחורה בכל שלב, להקליט לטלפון ולשתף.

שולחת התראות, לא מדוייקת

על אף שחלק מהתכונות במצלמה פותחו בישראל, ושהיא משווקת בישראל, האפליקציה עדיין באנגלית. אפשר לכוונן, למשל את כמות ההתראות, אבל לא הצלחתי להביא אותה לשלוח לי רק דברים חשובים. נוסף על בכי, המצלמה יודעת לזהות מישהו שנכנס לחדר ומחוות יד, אם רוצים להקליט קטע ולשלוח לטלפון. אם כי במקרה שהמצלמה תיעדה רגע מיוחד, אפשר גם לשלוף ממנה את כרטיס הזכרון ולחלץ את הקובץ הרלוונטי, או להקליט ידנית מהסמארטפון.

 

המצלמה עולה 500 שקלים ברשת באג, לא כולל כרטיס זכרון שצריך לקנות בנפרד בעשרות בודדות של שקלים. אפשר בהחלט למצוא מצלמות שעולות חצי מזה בחנויות בארץ, ואפילו זולות יותר באיביי, עלי ודיל אקסטרים. אם אתם מסתפקים רק במצלמה שצריך להציץ למסך מדי פעם - המצלמות הזולות בהחלט יספיקו לכם.

ה-YI דורשת יותר השקעה מהתחליפים הללו, ובחלק ניכר מהאפשרויות שלה היא מצדיקה את ההשקעה. אם כי התראות השווא הן עניין שעדיין דורש פתרון ושדרוג מצדה של YI. כרגע מערך הפושים עדיין לא ממש נוח, ועדיף פשוט לפתוח את המצלמה ידנית מדי פעם ולהסתכל.

משהו נוסף שחשוב לזכור: במצלמה הזאת אתם תלויים בענן. זה עובד, ועובד חלק לרוב, אבל זה עדיין להיות תלוי במישהו אחר, למרות שקניתם את המוצר אליכם הביתה. החומרים נשמרים על כרטיס שאפשר לשלוף ולחלץ, אבל בזמן אמת החיבור לא נעשה ישירות מהטלפון, דרך האינטרנט או הרשת הביתית, לטלפון שלכם, אלא דרך שרתים של YI.