בזמנים הקשים הללו, בהם אי אפשר לצאת מהבית, אנשים רבים, צעירים ומבוגרים כאחד, מתקשים בתפעול המחשב שלהם. אם אתם או קרובים שלכם מסתבכים בכניסה לאתר אינטרנט, בהורדת תוכנות חשובות, לא יודעים איך לעשות קניות אונליין, לא מצליחים לתפעל את הזום ועוד ועוד - ורוצים לקבל עזרה מבן משפחה או מאדם אחר – יש אפשרות לעשות זאת גם ללא צורך בהגעה הביתה.
במדריך זה תלמדו כיצד לאפשר לאדם קרוב גישה למחשב שלכם מרחוק, במסגרתה הוא יוכל להשתמש במקלדת ובעכבר שלכם מבלי שתצאו מהבית. כך ניתן יהיה לעזור לכם בכל תקלה בה אתם נתקלים במחשב, או הפוך - זה מה שיאפשר לכם לעזור לבני משפחה או חברים אחרים הזקוקים לתמיכת מחשוב. בנוסף, אם כבר יש לכם זום או סקייפ, נראה לכם איך ניתן להשתמש בהם על מנת לשתף את המסך שלכם - דרך נוספת בה תוכלו לקבל או לתת עזרה.
חשוב: תנו גישה מרחוק למחשב שלכם רק לאנשים שאתם מכירים וסומכים עליהם. באמצעות גישות אלה ניתן לגרום נזק למחשב שלכם, ואף לחשוף אתכם למתקפות כופר ורוגלה.
"הימים הללו הם שעת הכושר של מתקפות ההונאות והכופר", מספר לנו אביעד אופק ממחלקת המחשוב ב"קשת", "תמיד בדקו שיש מישהו אמיתי בצד השני של המסך. אנחנו רואים המון ניסיונות התקפה בימים האחרונים, אנשים שמנצלים את המצב בניסיונות שנראים לגיטימיים. אני ממליץ להיות חשדנים תמיד ולא למסור פרטים אישיים לאנשים שאינכם מכירים".
השתלטות מרחוק – TeamViewer
התוכנה הפופולרית ביותר בעולם למתן גישה מרחוק למחשבים, כוללת בתוכה שתי גרסאות – האחת לשימוש מסחרי בתשלום והשנייה לשימוש ביתי בחינם. אנחנו נשתמש בגרסה החינמית המוגבלת בזמן (40 דקות בכל פעם) לשימוש ביתי, שמספיקה ברוב הפעמים. אז מה צריך לעשות? עקבו אחרי ההוראות:
1. לפני הכל, הורידו את התוכנה בלינק שנמצא כאן (שימו לה שלחיצה מורידה ישר את התוכנה), ותוודאו שגם האדם לו תרצו לתת גישה הוריד את התוכנה. גם אם לצד השני כבר יש TeamViewer – מומלץ להוריד אותה שוב, שכן בשני המחשבים חייבת להיות הגרסה החדשה ביותר על מנת שהתוכנה תעבוד.
2. הפעילו את ההתקנה. סמנו בעיגול את השדות "התקן", ו"שימוש אישי\לא מסחרי", ולחצו "מסכים – סיום".
3. כעת נפתח חלון התוכנה. מסרו לאדם שרוצה להתחבר את המספר המזהה שלכם, המופיע בריבוע האדום ומורכב מ-10 ספרות.
4. האדם שמשתלט על המחשב צריך להזין את הספרות בחלון "מספר מזהה של השותף", המופיעות בתמונה בריבוע הכחול, וללחוץ "התחבר".
5. במסך הבא תבקש התוכנה מהמתחבר את הסיסמה, המורכבת מ-6 אותיות וספרות ומופיעה בריבוע הירוק. לאחר הזנתה, החיבור מרחוק יושלם והמחשב שלכם ישותף עם מי שרציתם לתת לו גישה - או הפוך, עם מי שרצה לתת לכם.
שיתוף מסך – זום וסקייפ
לעיתים הצד השני לא ממש צריך להשתלט לכם על העכבר והמקלדת, וצריך רק לשתף אתו מסך על מנת להראות לו בדיוק מה מופיע על צג המחשב שלכם. לשם כך שתי תוכנות שאולי כבר יש לכם במחשב, זום וסקייפ, יכולות לעזור. נתחיל בסקייפ:
1. בתוך שיחת הווידאו בסקייפ לחצו על האייקון של שני המסכים בחלק התחתון של המסך:
2. בחלון שייפתח יוצג מסך המחשב שלכם, לחצו על "שתף את המסך":
כדי לעצור את שיתוף המסך, לחצו שוב על אייקון שני המסכים בשיחה.
וכך תעשו את אותו הדבר דרך תוכנת זום:
1. כשאתם בשיחת זום, לחצו על האייקון הירוק בשורה התחתונה של המסך, עליו כתוב "Share Screen":
2. במסך שנפתח השאירו את הבחירה על "Screen", ולחצו על כפתור "Share" הכחול בצד ימין למטה:
3. כדי לעצור את שיתוף המסך, לוחצים בסרגל שנפתח בחלק העליון של המסך על "Stop Share".
וזהו, זה הכל. נהניתם? הסתבכתם? אם יש לכם עוד שאלות כתבו לנו אותן בתגובות. אנחנו נמשיך לעזור לכם לתפקד הכי טוב שאפשר בימי הבידוד.