Woojer, סטארט אפ ישראלי בתחום הטכנולוגיה ההפטית (טכנולוגיה מבוססת תחושה), מציע שני מוצרים - ווסט ורצועה, המציעים סאונד, אותו לא רק שומעים אלא גם מרגישים. קצת כמו להיות בשורה ראשונה בהופעה אם תרצו, אבל בכל משחק ובכל סרט. כשקיבלתי מייל עם הבטחה על "מוצר שישנה את חווית הסאונד כמו שאתם מכירים אותה" - הרמתי גבה. לא שחשבתי שאין מה לשפר בעולם הסאונד, אבל מוצר באמת מהפכני בתחום לא נראה כבר שנים.

בדקנו את שני המוצרים של החברה - ה-Woojer Vest Edge וה-Woojer Strap Edge, שמציעים חוויות מעט שונות, ונמכרים ברשת מחסני חשמל. הווסט, בו 6 מתמרים (רכיבים הממירים אות פיזי כלשהו לאות חשמלי) הפטים, מיועד בעיקר לגיימינג אבל גם לגמרי משדרג צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה. הרצועה לעומתו, כוללת מתמר הפטי בודד ומציעה חוויה רגועה יותר, המתאימה בעיקר לשמיעת מוזיקה.

העיצוב

הווסט עצמו מגיע בקופסה מרשימה מאוד, אבל כשפותחים אותה מגלים מוצר עם עיצוב די משעמם, מיושן ומסורבל  – בטח לא כזה שמבשר על מוצר מהפכני. בצד הפרקטי לעומת זו – הוא לגמרי מספק את הסחורה. הוא קל ונוח, כולל רצועות שמאפשרות התאמה בצורה מושלמת לגוף ועם מיקום מצוין של לוח הבקרה, הכולל שליטה על הווליום, עוצמת התחושה וכן הכניסות השונות (לטעינה, לחיבור המכשיר וכו').

הרצועה מנגד מציגה עיצוב הרבה יותר מוקפד, וגם כאן הצד הפרקטי מצטיין וממחיש את היתרון הבולט (מלבד המחיר) של הרצועה על הווסט – המוביליות.

Woojer Strap Edge (צילום:  יח
Woojer Strap Edge|צילום: יח"צ

החוויה

הוסט, כאמור, כולל 6 מתמרים בטכנולוגיית Ocsi (2 בצדדים, 2 מאחור ו2 מלפנים) שממירים את הסאונד לתחושה גופנית בתדרים של עד 200Mhz וגם לכאלה שלא נשמעים באוזן האנושית (1-20Mhz), אבל לגמרי מרגישים על הגוף.

בכל מה שקשור לגיימינג, מדובר בשדרוג משמעותי לחוויית המשחק – במיוחד במשחקי יריות. בבדיקת הווסט במשחק קול אוף דיוטי, מה שהרשים אותי במיוחד הוא רמת הדיוק של הטכנולוגיה ההפטית, שמצליחה להבדיל בין כדור בודד, צרור כדורים, רימון ואפילו בין אקדח לרובה. אחרי משחק עם הווסט, קשה לחזור לשחק בלעדיו שכן החוויה מרגישה הרבה פחות שלמה, ככה שבפן הזה אפשר בהחלט לומר שמדובר בבשורה רצינית לגיימרים.

גם בכל מה שקשור להאזנה במוזיקה קצבית כמו רוק, מטאל ומוזיקת EDM - הווסט משדרג את החוויה כמו גם בצפייה בסרטים ובמיוחד בסצנות אקשן, שם הוא יעיל במיוחד. עם זאת, כשהעומס ביריות למשל גדול מדי – מתגלה החיסרון של המכשיר שפשוט מתחיל לרטוט כולו בלי להיות מותאם לסאונד. גם כשמנסים להשתמש בו במקומות עדינים יותר כמו מוזיקה שקטה או משחקי ספורט – הוא לא מספיק מרשים כדי להצדיק רכישה.

במקומות העדינים יותר – דווקא הרצועה, שכאמור כוללת מתמר הפטי אחד, הוכחה כאפקטיבית יותר. השימוש הכי טוב שמצאתי לרצועה הוא שימוש בה בזמן כושר – שעם המוזיקה הנכונה מעלה את האדרנלין ועוזרת לשפר ביצועים.

Woojer Vest Edge (צילום:  יח
Woojer Vest Edge|צילום: יח"צ

הצד הטכני

החוברת שמגיע עם המוצרים הייתה מספיק ברורה בשבילי כדי לחבר אותם לקונסולה, לפלאפון וטלוויזיה. הסוללה, שאמורה להחזיק 7 שעות בווסט ו-8 שעות ברצועה, הספיקה לי לכמה שעות טובות של משחק וגם נטענת מהר.

האתר של החברה, שכולל שאלות ותשובות וסקשן תמיכה לחיבור, מספיק ברור כדי לעזור גם למתקשים. בכל מה שקשור לחיבורים – הוא מאפשר חיבור בלוטות', כבל אודיו 3.5 מ"מ וכן חיבור USB-C. החיבור ב-BT אומנם יציב, אך מציע חוויה משמעותית פחות טובה מזאת של כבל ה-3.5 מ"מ שהיה הטוב ביותר.

_OBJ

השורה התחתונה

בכל מה שקשור לחווית משחק – ה-Woojer Vest Edge הוא לגמרי שדרוג משמעותי. נכון, התמחור שלו יקר (1,490 שקל), העיצוב שלו רחוק מלהחמיא והוא בעיקר ישרת את חובבי משחקי היריות, אבל אחרי שתנסו אותו – תתקשו לחזור אחורה ולשחק בלעדיו. הרצועה מנגד תתאים יותר למי שרוצה לקבל טוויסט מעניין לדרך שבה הוא שומע מוזיקה ועם מחיר נוח יחסית (515 שקל), היא משתלמת הרבה יותר מקנייה של אוזניות "יוקרתיות".

למוצרים של Woojer יש עוד לאן להשתפר, אבל הבסיס הטכנולוגי הוא בהחלט הבטחה אדירה ועם עוד כמה שיפורים (למשל בתחום הדיוק של הווסט והעיצוב שלו) יש כאן פוטנציאל אדיר למוצרים שישנו את חוקי המשחק – תרתי משמע.

*המכשיר התקבל לסקירה באדיבות מחסני חשמלהמשווקת הרשמית למוצרי Woojer בארץ