עדיין מאזינים למוזיקה באוזניות עם חוט? זה הזמן להשתחרר. השוק מציע בימינו מגוון הגון של אוזניות אלחוטיות עם סאונד מרשים וזמן סוללה ארוך. הפעם בדקנו שני דגמים חדשים שנמכרים ברשת באג ב-450 שקל בלבד, והתוצאה ממש הצליחה להפתיע אותנו.

בחודש נובמבר רכשתי לעצמי איירפודס פרו אחרי כמעט שלוש שנים עם הדגם הרגיל. הסיבה: רציתי סינון רעשים אקטיבי. שילמתי יותר מ-1,000 שקלים על זוג האוזניות קטנטנות המתקדמות של אפל, ואחרי שהאזנתי למוזיקה בעשרות אלטרנטיבות אחרות לא באמת האמנתי שקיימות אוזניות זולות שמצליחות להשתוות אליהן. ומסתבר שטעיתי.

 JBL Tune T220TWS

החברה הכריזה על האוזניות בתערוכת CES 2020 שנערכה בחודש שעבר בלאס וגאס. הן קלות במיוחד, זולות (המחיר הרשמי הוא 100 יורו), אך זמן הסוללה מעט מאכזב - רק 3 שעות. מנגד, הנרתיק, שמשמש גם כמטען, יספק לכם עוד 16 שעות של האזנה.

נוחות ועיצוב

כאמור, מדובר באוזניות מעוצבות וקלות במיוחד. הן נכנסות בקלות לאוזן ויש מצב שאפילו לא תרגישו שהן שם כשתאזינו למוזיקה. החלק היחיד שקצת פחות אהבתי הם הכפתורים הפיזיים, מכניים, וכשלחצתי עליהם קרו שני דברים: או שהאוזנייה נכנסה לי יותר מידי לאוזן (וזה כואב), או שהייתי צריך לתפוס אותה עם שתי אצבעות כדי שזה לא יקרה - ורק לאחר מכן ללחוץ. אבל אפשר להתרגל.

JBL Tune T220TWS (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
JBL Tune T220TWS|צילום: ינון בן שושן, NEXTER

הצימוד לסמארטפון, בדומה לכמעט כל אוזניות שתקנו, הוא פשוט. לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה ומציאת הדגם בתפריט הבלוטת' של הסמארטפון תוך כמה שניות. בכל הדלקה האוזניות יהבהבו ויבשרו באמצעות צליל אם אתם מחוברים.

איך שומעים?

אבל בתכלס התכנסנו בשביל הסאונד. וזה כנראה תמיד יישאר הצד החזק של JBL. מדובר בסאונד אולי הטוב ביותר ששמעתי מכל האוזניות האלחוטיות היקרות יותר או פחות שהיו באוזניי בתקופה האחרונה, ובקלות אני יכול להשוות אותן לאיירפודס.

על מנת לבדוק שאני לא מגזים ביקשתי מחברים גם להתנסות באוזניות ולהאזין למוזיקה. וכולם החליטו פה אחד - הבאסים של האוזניות מצוינים. בנוסף, היו כאלה שהתאכזבו שהן לא אוטמות את רעשי הסביבה, ואם אתם רגילים לסינון רעשים אולי קצת תתאכזבו. מנגד, כאוזניות לספורט או אפילו כאלטרנטיבה זולה לאיירפודס ב-450 שקל זה די מספיק.

Anker Liberty Air 2

האוזניות של חברת אנקר כנראה האוזניות הכי משוכללות ועשירות בפיצ'רים וטכנולוגיה שתוכלו למצוא בתמורה למחיר הזה. יש להן שני מיקרופונים וכפתור לביטול רעשים אקטיבי, טעינה אלחוטית, גומיות לאיטום מרבי, שליטה במגע, ונרתיק טעינה שמאפשר שימוש לעד 28 שעות.

עיצוב ונוחות

הן מאוד מזכירות את האיירפודס פרו ויושבות בצורה נוחה באוזניים. כפתורי המגע עובדים נהדר ואפשר בקלות לעצור את המוזיקה או לענות לשיחות באמצעות טפיחה על האוזנייה. מארז הטעינה שלהן אמנם קומפקטי, אבל הוא מרגיש קצת כמו מגנט ללכלוך ומפחידה אותי המחשבה לגעת בו עם יד לא נקייה.

Anker Liberty Air 2 (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
Anker Liberty Air 2|צילום: ינון בן שושן, NEXTER

אבל היתרון הגדול שלהן הוא שיש להן חיישנים שמזהים מתי הן בתוך האוזניים שלכם. למשל, כשמאזינים למוזיקה ומוציאים אחת מהן לרגע ההשמעה עוצרת אוטומטית. מחזירים את האוזנייה והמוזיקה ממשיכה. הפיצ'ר הזה היה חסר לי כמעט אצל כל חברה שבדקתי עד היום ומצאתי רק באיירפודס של אפל.

איך שומעים?

לצד כל הפיצ'רים האלה, הסאונד שלהן הצליח ממש להפתיע אותי. כמו ב-JBL, גם כאן הבאסים הם אולי הדבר שהכי אהבתי. הצלילים עמוקים מאוד, חדים, הבס קרוב למושלם ומנגנון סינון הרעשים עובד בצורה פשוט מעולה, ויודע לסנן את את רעשים בצורה חכמה.

האוזניות נוחות מאוד בשימוש ממושך וניתן ללכת איתן לאימון בחדר הכושר מבלי לחוש במשקל או לפחד שיפלו מהאוזן. מנגד, באריזה תקבלו גומיות סיליקון נוספות וכדאי לנסות ולהחליף את אלה שמגיעות עם האוזניות ולבדוק אותן היטב לאיטום מקסימלי, וגם כדי שלא יפלו לכם בטעות מהאוזן. 

אפליקציה

באפליקציה, שזמינה לאנדרואיד ולאייפון, תוכלו לעדכן גרסת קושחה, לשלוט באקולייזר ובסינון הרעשים האקטיבי, ולהחליט מה יקרה בעת לחיצה על כל אוזנייה - כמו להפעיל את העוזרת הקולית בטלפון או לעצור את המוזיקה.

סוללה

על הנייר האוזניות מסוגלות לספק זמן נגינה של 7 שעות. מנסיוני בהאזנה רציפה למוזיקה, Anker עמדה בהצהרה והצליחו לשרוד יום עבודה שלם בלי שהחזרתי אותן לטעינה. פלוס נוסף שחשוב להתעכב עליו הוא הנרתיק, שניטען בצורה אלחוטית, ויכול לספק עוד 28 שעות נוספות של האזנה. לצד זה, כשתכניסו את האוזנייה לאוזן תשמעו מה רמת הסוללה שלכם.

בשורה התחתונה

אם אתם רוצים להיפרד מאוזניות עם החוט, אבל מצד שני לא רוצים להתפשר על האיכות ולהוציא יותר מידי כסף - שני הדגמים יכולים להיות פתרון מצוין להתלבטות שלכם.