האייפוד, כמו הפלאפון, הפריג'ידייר, הג'יפ, הוספה, הסלוטייפ, האקמול, הארטיק, התרמוס והזיפו, הפך בשנים האחרונות בפי הציבור למילה המתארת כל מכשיר נייד לנגינת מוסיקה. למעשה, מדובר במוצר כל כך מוצלח, עד שהוא השפיע ישירות על המכירות של מוצרים אחרים לגמרי של אפל, כגון מחשבי המקינטוש שלה. עשרות יצרנים אחרים גוזרים קופון בדמות אביזרי עזר כגון רמקולים חיצוניים, אוזניות, נרתיקים, מטענים ועוד. האייפוד המקורי נראה כמו בלוק אבן לעומת הנגנים החדשים יותר, והדור השלישי של סדרת הנאנו הוא מלך השכונה – זעיר, מלוטש ומשוכלל. המודל הוצג לראשונה בחו"ל בספטמבר אשתקד וכולל מסך בגודל 2 אינצ' עם הפרדה גבוהה מאוד, המאפשר צפייה בסרטים.
עיצוב
מבחינה פיזית, מדובר במכשיר יפה מאוד, כמו כל יצירותיה של אפל בשנים האחרונות. המכשיר מגיע בצבעים שחור, כסף, ורוד, כחול, ירוק ואדום. אנחנו בדקנו את הגרסה הירוקה (לא...היא לא יותר ידידותית לסביבה מהאחרות) הכוללת זיכרון פנימי מסוג פלאש בגודל 8 גיגה. המכשיר הוא בגודל 5.5 X 7 סנטימטרים, ובעובי של 6 מ"מ – קטן, קל ונוח לנשיאה. הציפוי החיצוני עשוי אלומיניום-מט אלגנטי, וחלקו האחורי של הנגן בצבע כסף-מראה.
שליטה
השליטה במכשיר נעשית באמצעות גלגל-השליטה המוכר של אפל. היתרון בטכנולוגיה זו היא שמאוד קל לגלול את רשימת השירים בהשוואה לנגנים "של פעם" שבהם גוללים באמצעות אינסוף לחיצות על כפתור "מעלה" או "מטה". בנגן קונבנציונלי עם נפח גבוה לוקח שעות למצוא שיר, אך באייפוד אפשר לגלול דרך אלפי שירים במהירות ובנוחות. הממשק של המכשיר כולל מערכת בשם Cover-Flow המציגה את עטיפות האלבומים ומדפדפת ביניהם בצורה מאוד אסטתית וברורה גם היא. המכשיר מגיע עם זוג אוזניות-כפתור בסיסיות, אך איכותיות מאוד (אוזניות מליגה זו עולות בסביבות 150 ש"ח).
מולטימדיה
המסך, כאמור, איכותי מאוד, עם הפרדה של 320X240 פיקסל, שהיא גבוהה כמעט פי 3 מזו של מסך מחשב ממוצע (ביחס לגודלו). המסך מכשיר איכותי בכדי לצפות בסרטים וסדרות טלוויזיה, ואלו נראים מצוין על המסך, אם כי קשה מאוד לקרוא את התרגום ובכלל, לצפות בסרט על מסך כל כך קטן זה קצת מוזר.
איכות הצליל היא מעולה ומורגש הבדל איכות בין הצליל של הנאנו לעומת דורות קודמים של האייפוד. פדיחה משמעותית שבה נתקלנו היא תאימות. כשניסינו לחבר את המכשיר לסנכרון מול המק-מיני שלנו, נודע לנו כי המחשב העתיק שלנו (בן 3.5 שנים) מפעיל מערכת הפעלה בגרסה ותיקה, וגרסת אייטיונז שלה אינה מסכימה להסתנכרן מול האייפוד החדיש. מוזר מאוד שאפל מצפה שנשדרג מחשב בן 3.5 שנים כדי להעביר אל הנגן קבצים, וגם בפורומים ברשת ראינו אינסוף תלונות על החברה בגלל ההחלטה התמוהה. למזלנו, הצלחנו לחבר את הנגן ולסנכרן בהצלחה אל מחשב פי.סי. עם חלונות XP בת 7 שנים.
המחיר
הבעיה הבאה שממנה אי אפשר להתעלם היא המחיר. המכשיר נמכר בחו"ל ב-200 דולר, וכמו כל דבר, בישראל מחירו קופץ לשמיים - לא פחות מ – 1200 ש"ח. אם באירופה מוכרים את אותו מכשיר ב-190 יורו (1000 ש"ח), היינו מצפים מ-iDigital להיצמד לזה, ולו כדי להראות שהם רציניים בכוונותיהם לשנות את מצבה של אפל בישראל אחרי הנזקים שגרמה למותג חברת ידע במשך השנים.
למרות המחיר הגבוה ובעיות הסנכרון, אין ספק שהאייפוד נאנו הוא המוצר הטוב ביותר בקטגוריה שלו. אמנם ניתן להשיג נגנים בעלי יכולות דומות במחיר של כ-300 ש"ח בלבד, אך מתחרים זולים אלה אינם מציעים את הנוחות של הממשק של אפל, וגם לא את האמינות של האייפוד. ניתן להשיג דגם עם 4 גיגה זיכרון בלבד במחיר של 950 ש"ח ואנו ממליצים שלא להתפשר. בנגן מוסיקה נייד, איכות השליטה והאמינות הנם פקטורים חשובים.
הציון: 8, בגלל המחיר.