אז מתי הבינה המלאכותית תבוא כבר לסדר לנו את החיים?
אני רוצה שהיא תסתכל על היומן שלי ותגיד, לא הכנסת מספיק ספורט יחסית למצבך, אני דוחה לך את הפגישה הלא מספיק חשובה מחר ב-9 ומכניסה אימון. וכבר בדקתי, המאמן פנוי.
אני רוצה בינה שרואה שאני מאחר לפגישה - וכבר מעיפה הודעת עדכון והתנצלות למי שמחכה שם בקפה. אני רוצה בינה שרואה שההרצאה שלי זזה שעה קדימה, ובעצמה כבר בודקת ביומן של אשתי אם היא יכולה לקחת אחריות על הזאטוטות, ואם לא - לזרוק הודעה לבייביסיטר ורק לעדכן אותי בתהליך.
נשמע מופרך? אז בעיניי מופרך שזה עדיין לא עובד ככה.
אולי החברה שהכי התקרבה לשם השבוע היא מיקרוסופט. מזמן לא התלהבתי ככה ממוצר של מיקרוסופט. בטח מאז חלונות me (אתם לא זוכרים, ובצדק). אבל החתונה בין מיקרוסופט ו-OpenAI יצרנית ChatGPT מולידה סוף סוף ילדים שמגיעים לכל בית, לכל משרד ולכל מחשב. קוראים לזה קופיילוט 365, וזה בעצם חתונה של ChatGPT עם המידע שלכם.
בוורד הוא יכתוב עבורכם מסמך לפי ההגדרות שביקשתם: כתוב לי מסמך אסטרטגיה עם הנקודות החשובות לתוכנית שלי. הוא יוכל גם לסכם מסמכים ארוכים שמישהו אחר כתב ואין לכם כוח לקרוא.
באאוטלוק הוא יוכל לסכם תכתובות ארוכות במייל במקום לקרוא 18 מיילים שאתם מכותבים עליהם.
וגם לכתוב מיילים בשבילכם ישר בתוך אאוטלוק. אתם כותבים בתמצית - וקופיילוט הופך את זה למייל שלם ומכובד בניסוח עסקי.
בפאוארפוינט הוא יודע לייצר מצגת ממשפט או ממסמך וורד. התוצר קצת גנרי, אבל בהחלט נקודת התחלה טובה.
באקסל אפשר לשלוף תובנות ישר מהמידע ומהטבלאות. אפשר לבקש תובנות, ולקבל תובנות עומק שמתחבאות בנתונים. יוצגו אפילו בגרפים.
פגישות וידיאו בטימז מקבלות סיכום אוטומטי. ואפשר לשאול את קופיילוט שאלות על הפגישה: על מה דיברו, מי אמר מה, ומה המשימות שלי.
רוב היכולות האלה כבר קיימות ב-ChatGPT או בכלים אחרים. אבל למי שעובד בכלים של מיקרוסופט, אין על הנוחות בכפתור שפשוט נמצא שם, ישר בתוך וורד או אאוטלוק.
המנוי שמיועד למשתמשים פרטיים שמו קופיילוט פרו, והוא עולה 20 דולר בחודש. לא זול בכלל. אבל אם אתם כבר משלמים 20 דולר בחודש על ChatGPT Pro, תוכלו לחסוך את התשלום הזה.
למרבה הצער, ישראל עדיין איננה בין המדינות שבהן השירות כבר הושק. מודה שציפיתי, כי פעם ישראל ועברית היו תמיד בסבב הראשון אצל מיקרוסופט. אבל מקורות בחברה מעדכנים אותי שהעברית כבר קיימת ושההשקה קרובה. סטיי טיונד.
אבל מיקרוסופט היא לא החברה היחידה שמבינה שפריצת הדרך האמיתית של AI, היא הירידה ממגדלי השן לתוך הבתים והכיסים שלנו.
גוגל ממציאה את החיפוש מחדש
יממה אחרי ההשקה של מיקרוסופט, משיקות גוגל וסמסונג בשיתוף פעולה שלל כלים. גוגל השיקה צורת חיפוש חדשה: Circle to Search - הקף אובייקט בתמונה כדי לחפש אותו בגוגל. התכונה תושק בכמה מכשירי אנדרואיד עד סוף החודש. איך עושים את זה? ראיתם שמלה יפה באיזה סדרה בנטפליקס? אפשר להקיף אותה בלי לצאת מהאפליקציה, וגוגל תחפש אותה בדיוק. אפשר לצלם תרופה ולהוסיף לחיפוש גם טקסט: מה המינון המומלץ למבוגרים? גוגל נעזרת בבינה מלאכותית יוצרת כדי לייצר עבורכם את התשובה.
התכונה הזו נכללת בטלפון החדש של סמסונג, גלקסי S24 שהושק שלשום. הוא כולל תוכנת בינה מלאכותית שמופעלת בתוכו - ולא כפי שהתרגלנו, דרך הרשת. מדובר בג'מיני, מנוע הבינה המלאכותית של גוגל. בזכותו הטלפון מסוגל לתרגם ולנסח מחדש הודעות משפה לשפה, לתרגם בלייב שיחות טלפון ב-13 שפות (לא כולל עברית), וגם לעבד תמונות - להשמיט פרטים מיותרים (למחוק את הכלב נדחף לתמונה) או להוסיף חלקים שלא צולמו. אשכרה.
"ביחד ננצח" זה רק סטיקר
הקרב הגדול של מדינת ישראל עוד לפנינו. "נשברה לכם הקונספציה" מטיחים ימנים ושמאלנים אלה באלה. כל אחד בטוח שהוא הקורבן הכי גדול של שנאת חינם, ושכל האחרים חייבים לשנות עמדות. אלה שני פוסטים מקריים שהופיעו אצלי בפיד אתמול, אחד אחרי השני.
גם כשעזה תיגמר, ובעיית לבנון תיפתר, והמשבר הכלכלי יסתדר - יישאר לנו הקרב על ישראל והישראלים. כן, החברה הישראלית באמת מתפוררת. המלחמה לא "תסדר את זה". "ביחד ננצח" זה רק סטיקר. מאז שהתחילה "חרבות ברזל", הישראלים לא פחות עוקצנים, לא פחות רעילים ומקטבים. לא מכבדים יותר ישראלים אחרים. כך עולה מסקר שערכה תנועת "מהפכת הקשב". הסקר התחיל לפני המערכה ונמשך לתוכה. שום שיפור או נקודה לאופטימיות לא נרשמה בו. המדידה כמובן מתייחסת במידה רבה לאווירה בזירה הדיגיטלית, אבל לא רק.
רבים מדברים על מכונת הרעל הביביסטית, והכתבה "בתוך מכונת הרעל: כך פועל מנגנון התעמולה היעיל ביותר שנראה בישראל" כנראה מתארת אותו באופן הכי מקיף שראיתי. אבל זו לא כל מנת הרעל. אפשר להוסיף את מכונת הרעל האיראנית שפועלת כדי לפלג ישראלים, את קמפיין התעמולה שמפעילות סין, איראן ורוסיה נגד ישראל וארה"ב, ואולי הכי מטריד: השינוי התרבותי העמוק שעברנו כולנו. ימין ושמאל, ביביסטים ורל"ביסטים.
הקיטוב והרעל כבר אינם השוליים העכורים של התרבות שלנו. הם התרבות שלנו. זה העורק הראשי, מוצף רעל ירוק. רבים מאיתנו הפכו למכונות רעל אוטומטיות. בולעים ופולטים. מי שטורח להתעמק לגופו של עניין, לחשוב מחוץ לקופסה, להביע אמפתיה לאחר או חלילה לשנות את דעתו - נרקק בבוז מלועיהם של אלפי משתמשים אמיתיים ופיקטיביים. לא שחררת בוז קטלני? לא ייצרת אדרנלין ודופמין? ניסית לעורר מחשבה במקום יצרים? אז בשביל מה אתה קיים יא סאחי?
יש שרי ממשלה שהפכו את זה לא רק לאסטרטגיית התקשורת, אלא לאסטרטגיית הקיום שלהם. וכך אנחנו מקבלים מדינה לא מנוהלת, ממשלה שלא מנהיגה, מול ציבור יצרי שאי אפשר לשלוט בו. הטכנולוגיה החזירה אותנו לג'ונגל.
ימין ושמאל צודקים בזה שכדי לשרוד פה כולנו נצטרך לוותר על ערכים. אבל הם עדיין לא הבינו לטובת מה בדיוק. יש לא מעט אנשים שבעיניהם - זו הבעיה האמיתית שלנו. כמה מהם התכנסו בירושלים בתחילת השבוע כדי לחפש פתרונות. אנשים טובים משלל מגזרים שיודעים שלא חייב להיות פה כל כך מסריח.
"אחדות ישראלית היה ערך בתחתית סולם העדיפויות", אמר שם ד"ר מיכה גודמן, "וכעת אנחנו צריכים להפוך את הפירמידה ולהבין שזה הבסיס לקיום שלנו כאן, ואנחנו צריכים להיות מוכנים לשלם מחירים לטובתו - לשלם בוויתור על ערכים מסוימים לטובת הערך הזה".