למרות הפוטנציאל האדיר של תשתית אינטרנט בסיבים אופטיים, בפועל קצב החיבור בישראל מנומנם למדי וחברת אנלימיטד, שמשווקת תשתית כזו, לא מצליחה להפוך לתחרות אמיתית מול בזק והוט. אתמול (ד') הודיעה פרטנר על צעד מעשי ראשון בדרך לכניסתה לתחום, עם חיבור של בניין ראשון ברמת גן לאינטרנט במהירות של 1 גיגה-ביט בעזרת רשת סיבים אופטיים של החברה.
במסגרת הניסוי חפרה החברה והניחה קנים ובהם סיבים אופטיים באחת משכונות רמת גן, וחיבורה את חלק זה של השכונה לתשתית הסיבים האופטיים הקיימת שלה, הפרוסה בצירים מרכזיים ברחבי הארץ ומחברת את אנטנות הסלולר שלה. מחברת פרטנר נמסר לגיקטיים כי בכוונת החברה לחבר מאות אלפי משפחות בשנה, בכפוף לרגולציה ולשיתוף הפעולה של בזק במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי.
עוד ב-Geektime:
- מי שם 18.5 מיליון דולר על תגיות ישראליות לאיתור חפצים?
- בעזרת הצעצוע הזה תוכלו לשחק עם חומי ומיצי מהעבודה
במקביל לביצוע העבודות בשטח והמשך ההיערכות של החברה, מנהלת פרטנר בימים אלו סדרה של פגישות עבודה עם גורמים ממשרד התקשורת, כדי להוציא לפועל את התכניות שלה על בסיס הרגולציה הקיימת. החברה הודיעה על כוונתה להקים תשתית קווית עצמאית מבוססת סיבים אופטיים לפני כחודש, ימים בודדים לאחר שמנכ"ל המשרד, שלמה פילבר, אמר בראיון ל"מקור ראשון" כי אין סיבה שחברות הסלולר לא ישלמו לבזק והוט על שימוש בתשתיות הקיימות שלהן, למרות סכסוך ארוך שנים על המחיר שהן דורשות על כך.
בתגובה לחיבור הבניין הראשון מסר יובל קינן, המשנה למנכ״ל קבוצת פרטנר: “אנחנו מרוצים מהתקדמות הניסוי, ובטוחים ביכולת שלנו לקדם טכנולוגיות חדשות ולעודד תחרות אמיתית בשוק התקשורת בישראל. לחברה יכולות ורקורד מוכח בהובלת פרויקטים של תשתיות תקשורת בהיקפי השקעה של מאות מיליוני שקלים בשנה, בהם הקמת רשת הדור הרביעי המתקדמת ביותר, עם הפריסה הנרחבת ביותר בישראל”.
פרטנר נעה כרגע במספר דרכים במקביל, בדרך להפיכתה מספקית סלולר לקבוצת תקשורת כוללת: כבר עכשיו היא מציעה שירות אינטרנט מהיר לבית, שמתבסס על תשתיות הסלולר בדור 4 שלה ומציע למשתמשים קצבים של עד 150 מגה-ביט לשנייה להורדה ו-50 מגה-ביט לשנייה להעלאה; עתה החלה כאמור בפיילוט של שירות אינטרנט על תשתית סיבים אופטיים, בהתאם לרישיון שקיבלה כבר לפני כשנה וחצי; במקביל, החברה לא מסתירה את כוונתה להיכנס גם לשוק הטלוויזיה ולהציע שידורים באיכות HD על גבי אותה תשתית סיבים אופטיים, שיתחרו בהוט, יס וסלקום TV.