שלושה תושבי צפון הארץ החליטו לחגוג על חשבונם של אזרחים תמימים. ראש הכנופיה - צעיר בשנות העשרים לחייו, נוכל עם קבלות שבעבר ביצע כמה הונאות מתוחכמות ונאסר עליו בהוראת בית המשפט להשתמש בטלפון סלולרי ומחשב - רכש כתובות אינטרנט והקים בהן אתרים שמתחזים לאתר הרשמי של מפעל הפיס.
השלב השני היה להשיג טלפונים סלולריים של מאגרי מידע שונים וכן, בסיוע של חבר כנופיה אחר שעבד בתחנת דלק, להשיג פרטים של עשרות בעלי כרטיסי אשראי. הנוכלים שיגרו לבעלי הכרטיסים הודעות טקסט לפיהן הם זכו כל אחד בסכומים שנעו בין 5,000 ל-6,000 שקל. השלב השלישי בתרמית הציע לכל בעלי הטלפונים שקיבלו את הודעות הזכייה להיכנס לאתר המזויף ולמסור שם את פרטיהם האישיים - מספר כרטיסי האשראי וחשבון בנק - כדי להעביר להם את הכסף.
עשרות אזרחים תמימים, שהאמינו באמת ובתמים שזכו באלפי שקלים, נכנסו לאתר, שהיה דומה מאוד לזה של מפעל הפיס, והשאירו בו את פרטיהם. השלב הרביעי היה להשתמש בפרטי כרטיסי האשראי והפרטים שנאספו באתרים, ופשוט לצאת למסע שופינג וחגיגות על חשבונם של האזרחים.
מגרעינים בפיצוציה ועד טיסנים מחו"ל
הפושעים רכשו בכרטיסים טיסנים באלפי שקלים, אורגנים, סמארטפונים, משכו אלפי שקלים מכספומטים, רכשו פיצוחים, אכלו שווארמה במסעדות והזמינו מוצרי מזון ממרכול מזון גדול בחיפה. הם ביצעו גם רכישות מאתרים בחו"ל.
"הייתי שבטוח שבאמת זכיתי במפעל הפיס. מדי פעם אני ממלא טפסים, אז חשבתי שסוף סוף באמת זכיתי. לא חשבתי שמדובר בנוכלים. מילאתי את הפרטים שלי באתר, שנראה אמיתי, וחיכיתי בסבלנות לקבל את הכסף", משחזר מ'. "פתאום אחרי כמה ימים אני מגלה שמשכו לי אלפי שקלים מהחשבון שלי, אכלו במסעדות, קנו טלפון סלולרי, עשו קניות בסופרים. הייתי בהלם. לא הבנתי איך זה קרה. רק אחרי זה הבנתי שעקצו אותי. אחרי שהגשתי תלונה במשטרה הבנתי שאני לא לבד, שיש עוד הרבה כמוני. עד היום אני לא מאמין עד כמה הייתי כזה טיפש".
מ' ממש לא לבד. גם ב', שעל הכרטיס שלה חגגו חברי הרשת באלפי שקלים, לא הבינה איך נפלה בפח. "קיבלתי הודעה בטלפון הסלולרי שזכיתי בסכום של 5,000 שקל. נכנסתי לאתר שלהם, שהיה קופי של מפעל הפיס, וכתבתי את הפרטים שלי. אחרי שבוע, משהו כזה, גיליתי ש'קניתי' טיסנים באלפי שקלים בפתח תקווה, אורגנים ומה לא. מה לי ולטיסנים בכלל? הבנתי שמישהו רימה אותי, שזה קשור להודעה שקיבלתי וישר ביטלתי את כרטיס האשראי, התלוננתי במשטרה ובחברת האשראי, ויותר אני לא עונה ומתייחסת להודעות SMS. למדתי את הלקח שלי לכל החיים", סיפרה מ' לחוקרי המשטרה. חברות האשראי הגישו תלונות למשטרה.
הזמינו קניות, קיבלו את המשטרה
חברי הרשת, שביצעו 45 עבירות הונאה וגרמו נזק של למעלה מ-60 אלף שקלים לעשרות אזרחים תמימים, נתפסו באופן מקרי. המשטרה פתחה בחקירה סמויה. החוקרים עקבו אחרי חברי הרשת וכאשר אחד מהם ביצע הזמנה באינטרנט של מוצרי מזון מרשת מרכולים גדולה עם פרטי כרטיס אשראי של אחד הקורבנות, הוא מסר כתובת מגורים וכך הגיעו אליו החוקרים ועצרו אותו.
נגד שלושת חברי הרשת הוגש כתב אישום לבית משפט השלום בחיפה בגין עבירות זיוף כרטיסי אשראי, מרמה בנסיבות מחמירות והתחזות. שני ראשי ערים העידו לטובתם של הנאשמים, ביקשו להתחשב בהם ולא להחמיר בעונשיהם, אבל זה ממש לא עזר להם.
הנוכלים ביצעו את התרמית לפני כשנה, ובשבוע שעבר השופט ד"ר זאיד פלאח גזר על הנאשם המרכזי שנה וחצי מאסר בפועל, קנס של 20,000 שקל ותשלום פיצוי של 10,000 שקל לחברות האשראי. על נאשם אחר נגזרה שנת מאסר, קנס של 10,000 שקל ופיצוי של 10,000 שקל לחברת האשראי ואילו על נאשם השלישי נגזרו שישה חודשי מאסר בלבד והוא ישלם קנס ופיצוי דומה למה שהוטל על חברו.
"הנאשמים ביצעו עבירות מרמה מתכוננות ומתוחכמות, כאשר נאשם מספר 1 (הנאשם המרכזי) ניצל את הידע שלו במחשבים ופתח אתרי אינטרנט הנחזים להיות אתרים של מפעל הפיס ובכך הפיל אנשים בפח שטמן להם, תוך שגרם להם להאמין שהם זכו בפרסים... מידת הפגיעה בערכים המוגנים היא חמורה", הדגיש השופט בגזר הדין.