עד כה "מנואל" הקוריאנית היתה חברה שהתמחתה בעיקר במערכות מדיה ביתיות. אך לאור העצלות האנושית והביקוש נכנס גם לחתום שואבי האבק הרובוטיים. ובכל זאת, יש משהו בדגם MR6830 של מנואל שהוא שונה, מרענן אבל במקביל מעורר הרבה מאוד ספקנות: הוא היברידי. למה הכוונה? הוא גם שואב וגם שוטף את הרצפה באמצעות סחבה רטובה המוצמדת לתחתיתו. האם הדגם הזה נותן עבודה? האם הוא טוב יותר מאחיו הממותגים? בדקנו.

שואב רובוטי, מנואל (צילום: ניב ליליאן)
שואב רובוטי, מנואל|צילום: ניב ליליאן

מבנה ועיצוב

הרובוט של מונואל מעוצב בצורה די אלגנטית. הוא עגול, בצבע שחור, עם פלטה מרכזית באפור-כסוף שבה ממוקמות נורות החיווי בכחול, מצלמת התקרה של הרובוט ושלושה כפתורי מגע (כפתור הפעלה ראשי, בורר מצבי פעולה וכפתור הפעלה/עצירה של תוכנית ניקוי). את החלק המרכזי בחלקו העליון הוא המכסה של תא איסוף האבק. אם יש חלק אחד ברובוט שקצת נראה זול – זה המכסה הזה שמתפרק לחלוטין מגוף השואב, עם כפתור לחיצה. בחזית ממוקמים החיישנים תחת חזית שקופה למחצה. מיכל האיסוף הוא די גדול יחסית לשואבים אחרים, ומתפרק בקלות.

בתחתית השואב, שמזכיר בצורתו שואבים של יצרנית קוריאנית אחרת, LG, נמצאים מהחזית לקצה: גלגל קדמי, מגעי ההטענה מברשות צד עדינות לאיסוף לכלוך מהשוליים (מתפרקות לניקוי), פתח שאיבה ומברשת ראשית (הקוריאנים משתמשים בשילוב של שערות ומגרעות סיליקון, גלגלים קפיציים בחלק האחורי מרכיבים את אביזר הסחבה.

שתי מילים על אביזר הסחבה. מדובר במתקן עם צומדנים (סקוצ'ים) בצורת פטריה, שאליו מוצמדת מטלית מיקרופייבר. התקן דומה קיים בשואב הרובוטי של LG, אבל שם המטלית נשארת יבשה. המטלית של מונואל, ניתנת להרטבה – ומילוי של תא ייעודי במתקן במים, גם שומר אותה לחה בזמן שהרובוט נע על הרצפה – ומנגב אותה "על רטוב".

יחידת העגינה גם היא מעוצבת חכם. בחלקה האחורי יש תא מיוחד לשנאי, והכבלים מספיק ארוכים כדי למקם אותה היטב. ביחידה מסופק גם שלט. התלונה היחידה שלנו, היא שלא כל התוכניות נגישות בתפעול ידני, חלקן זמינות רק דרך השלט.

תוכניות ניקוי

למנואל יש מספר תוכניות ניקוי. ראשית, יש את התוכניות ה"קלאסיות": שאיבה של כל הבית, ניקוי מתוזמן, הפעלה ידנית באמצעות השלט וניקוי נקודתי. כיון שהשואב הזה הוא גם שואב היברידי, לאלה מתווספות תוכנית ניגוב רצפה שבה עובדות רק מברשות הצד הקטנות, ותוכנית כלאיים – של גם שאיבה וגם ניגוב עם מטלית. עוד תוכניות מיוחדות הן ניקוי פינות, ניקוי במקומות אפלים (מעבר מתחת למיטות וארונות נמוכים), ותוכנית ניקוי כפולה. אפשרויות נוספות הן מצב טורבו ומעבר מעל מכשולים גבוהים יחסית. 

מגוון התוכניות הוא מצוין, ועוד משהו שראוי לציון הוא החיווי – למיטב ידיעתנו, זה המכשיר היחיד שדובר עברית בשוק, בניגוד למרבית השואבים שמדברים אנגלית ומגוון שפות אחרות – אבל לא עברית.

שואב רובוטי, מנואל (צילום: ניב ליליאן)
שואב רובוטי, מנואל|צילום: ניב ליליאן

מכשולים ויכולת ניווט

יכולת מעבר המכשולים של מונואל מוצלחת למדי. הוא לא יסתער באכזריות על שוליים של כורסאות, אבל בהחלט ינסה להגיע למקומות קשים למעבר ולא יתייאש בקלות. בסך הכל, היינו מרוצים מיכולת התנועה שלו. מונואל גם יודע לא רע לנווט ברחבי הבית. הוא לא מגיע בהקשר הזה ליכולות של iRobot, אבל הוא מסתדר בהחלט.

איכות הניקיון, רעש וחיי סוללה

איכות הניקיון של הקוריאני הקטן מוצלחת. גם בהליכי שאיבה בלבד הוא יודע לנקות לא רע בכלל את הבית, והסתדר יפה בבית שבו גם גרה חתולה מרובת פרווה. אבל אם מוסיפים למשוואה את יכולות הניגוב הרטוב של הרובוט, זו תוצאה מצוינת. העובדה שהוא מסוגל גם לנגב על רטוב משטחי רצפה, היא יתרון עצום לעומת שואבים רובוטיים אחרים שיודעים רק, ובכן, לשאוב.

בסעיף הרעש, הוא לא הכי שקט בחבורה, ההומבוט של LG יותר שקט ממנו, אבל הוא גם לא הכי רועש. לדעתנו הוא ברמת רעש דומה לזו של iRobot, ובסך הכל די סטנדרטית לשואב רובוטי. תוכלו להימצא איתו באותו חדר בזמן פעולה – אם תגבירו את הטלוויזיה או תאזינו למוזיקה. כך או כך הוא לא מגיע לרמות דציבלים בלתי נסבלות.

אנשי מונואל מתגאים בסוללה הייחודית של השואב, סוללת ליתיום ברזל, בעלת חיי סוללה ארוכים יותר לאורך זמן. בפועל, זמן פעולה לניקוי שאיבה הוא בערך כשעה וחצי ואילו ניקוי משולב עבד בערך כשעה שזה לא רע.

סיכום

לעולה החדש מקוריאה אין חסרונות מיוחדים. כמו הסיסמה של יאיר לפיד, השואב הזה "בא לעבוד". לשואב הזה יש שני יתרונות משמעותיים: היכולת לחבר לו סחבה והאפשרות שלו לנגב רצפה גם "על רטוב" והעובדה שהוא דובר עברית, מה שמקל את התפעול היומיומי למי שלא דובר אנגלית טובה ולפעמים אולי מתקשה להבין שואבים אחרים (כן, הגענו לימים שאנחנו צריכים להבין קול של מכשירים חשמליים...). החסרונות היחידים והמינוריים שאנחנו רואים הם שחלק מהפונקציות זמינות להפעלה רק דרך השלט, ומכסה תא האיסוף שנראה לנו טיפה רופף, אבל אלה חסרונות שבטלים בששים לעומת הביצועים הנאים שלו.

בשורה התחתונה – אם אתם לא סומכים על שואב רובוטי עם הספונג'ה, מונואל הוא בחירה טובה כמו כל שואב רובוטי אחר. אבל, אם אתם רוצים להעביר אליו גם את המגב – העובדה שהוא גם שואב וגם מנגב את הרצפה, הכל במכשיר אחד, היא יתרון מנצח.

ציון נקסטר9.0

מחיר מומלץ לצרכן: 3,190 ש"ח

קראו גם: ניטו: השואב הרובוטי שסורק לכם את הבית