אפל הדגישה במהלך השנים לא מעט את יתרונות האבטחה שלה על פני מערכת הפעלה אחרות. אך לפי מחקר חדש, התוכנות שמהוות את גורמי הסיכון מספר אחת למשתמשי ווינדוס במחשבים הן דווקא אלו של אפל עצמה, אלא אם דואגים לעדכון.
חברת האבטחה הדנית Secunia מדרגת את קוויק-טיים ואייטיונז כשתי התוכנות המסוכנות ביותר על מחשבים בארה"ב, כמו גם במדינות דוברות אנגלית נוספות כמו בריטניה ואוסטרליה, ברבעון השלישי של 2015. הדירוג מתבסס על מספר המשתמשים של כל תוכנה מול שיעור אלה שלא התקינו את העדכונים האחרונים שלה.
שתי התוכנות של אפל מותקנות בממוצע על קרוב למחצית מהמחשבים בארה"ב, כאשר יותר ממחצית מהמשתמשים לא עדכנו אותן ומשתמשים בגרסאות בעלות פרצות אבטחה מוכרות. כלומר כל עוד דואגים להתקנה של גירסה עדכנית, הסיכון פוחת באופן משמעותי.
התוכנות של אפל הגיעו להישג המפוקפק בדו"ח לאחר שתוכנת ג'אווה של אורקל, שמוקמה ראשונה בארבעת הרבעונים הקודמים, הוצאה מהרשימה. הסיבה להדחתה אינה שיפור באבטחה שלה, אלא ההבדלה של Secunia בין תוכנות שעדיין מקבלות עדכונים לכאלו שנסגרו רשמית ואינן אמורות להיות בשימוש כלל. לכן, הגרסה המסוכנת (7) של ג'אווה עברה לרשימה נפרדת, בעוד הגרסה העדכנית (8) מדורגת במקום הרביעי, בין שתי גרסאות של קורא ה-PDF מבית Adobe. יתר התוכנות בעשירייה המפוקפקת הן נגן המולטימדיה VLC, נגן ה-Shockwave של אדובי, דפדפן הפיירפוקס של מוזילה (גרסה 38) ושתי גרסאות של תוכנת מיקרוסופט "דוט נט".
נתון מפתיע לטובה מצביע על כך ש-10.7% ממשתמשי Windows בארה"ב - 1 מכל 9 משתמשים בערך - עובדים עם גרסאות לא עדכניות של מערכת ההפעלה. לשם השוואה, ברבעון המקביל ב-2014 הריצו 12% מהמשתמשים (כאחד משמונה) גרסאות לא עדכניות של ווינדוס, וברבעון האחרון של 2013 (הרבעון המוקדם ביותר הזמין בדוחות Secunia) היו אלה 13.6% מהמשתמשים (כאחד משבעה).