גוגל שחררה בסוף השבוע את הגרסה החדשה של דפדפן הכרום שלה למחשבים, והחידוש המשמעותי ביותר בו הוא דווקא מה שאין בו: תמיכה במערכות הפעלה ישנות.
כרום 50 עובד רק על מערכות ההפעלה העדכניות של מיקרוסופט ואפל, ואינו תומך בווינדוס ויסטה ו-XP, ששוחררו ב-2007 ו-2001 (בהתאמה) ובגרסאות 10.8 ומטה של מק OS-X (הגרסה ששוחררה ב-2012).
סביר להניח שמשתמשי מק לא ממש יוטרדו מהשינוי, שכן כמעט אין משתמשי מק שעובדים עם גרסה בת יותר משנתיים של מערכת ההפעלה. אך בקרב משתמשי חלונות של מיקרוסופט המצב שונה: כ-11% מהמחשבים בעולם עדיין מריצים את ווינדוס XP, לפי נתוני Net Applications, אם כי לפי נתון אחר המספר נמוך יותר (פחות מ-8%). ווינדוס ויסטה מעט פחות מטרידה - בקושי 2% מהמחשבים בעולם מריצים אותה.
הפסקת התמיכה של גוגל במשתמשי ווינדוס XP היא תמריץ לנטישת המערכת: מיקרוסופט עצמה הפסיקה לתמוך בתוכנה כבר ב-2014, והדפדפן שלה, אינטרנט אקספלורר, לא תומך ב-XP כבר מאז גרסה 9, ששוחררה ב-2011. לכן, רוב משתמשי ווינדוס XP עברו לכרום, שהמשיך להתעדכן גם עבור מערכת ההפעלה הישנה - עד עכשיו.
עתה, מי שרוצה לגלוש ממחשב שמריץ ווינדוס XP ייאלץ לעשות זאת מפיירפוקס, שתומך עקרונית במערכת אך באופן שמצריך התקנת גרסה ישנה ועדכון שלה לגרסה חדשה. מי שימשיך להשתמש בכרום במחשב עם XP, יחווה כנראה בעיות תאימות ויותר ויותר אתרים לא יעבדו אצלו - כאשר הניסיון שלנו אומר שהראשון יהיה יוטיוב, שנגן הווידאו שלו משודרג כל כמה חודשים באופן שגורם בעיות בגרסאות ישנות של כרום ודפדפנים אחרים.