כשאחד המכשירים שלנו מתקלקל, אנחנו נוטים לתהות מה אפשר לעשות כדי לתקן אותו, רגע לפני שאנחנו מוציאים אלפי שקלים על החלפתו בחדש. סביר להניח שאף אחד מהפתרונות האפשריים שעוברים לנו בראש לא כולל "אפייה" של המכשיר בתנור - אבל לסטרלינג הירש, מתכנת בחברת תיקון המכשירים iFixit, אפייה עזרה דווקא להציל את המחשב הנייד, כפי שהוא מספר בבלוג החברה.
לפני שנה הבחין הירש כי המחשב שלו, מדגם מקבוק פרו, נוטה להתחמם. "דגם המקבוק שלי ידוע לשמצה בבעיות התחממות היתר שלו. ואני מעביד את שלי בפרך", הוא הודה. "ביום ממוצע, הלפטופ שלי מגיע לטמפרטורה שבין 80 ל-90 מעלות צלזיוס. פעם אחת ראיתי אותו מגיע ל-102 מעלות - חם מספיק להרתיח מים".
הוא ניסה לטפל בבעיה בעזרת ניקוי המחשב מאבק בעזרת ספריי אוויר דחוס, הפסקת השימוש על הברכיים (שמשבש את זרימת האוויר לקירור) ושימוש בתוכנה שמכריחה את המאוורר לעבוד בעוצמה המקסימלית כדי לקרר את המחשב כל הזמן. "אבל הוא עדיין התחמם. ויום אחד, בחודש מרץ, מת".
הירש מספר כי הדבר קרה באמצע עבודה, "כאשר המסך השחיר לפתע". הוא ניסה לאתחל את המחשב, אך הוא לא נדלק. "כנראה שטמפרטורת רתיחת המים גרמה ללוח (המעגל החשמלי אליו מחוברים רכיבי המחשב) להתכופף ורופפה את נקודות ההלחמה".
כעובד בחברת תיקון מכשירים, ידע המתכנת שכדי לתקן את הבעיה הוא צריך לחמם את המעגל לטמפרטורה שתגרום להלחמה להינמס ולנזול אל הסדקים שנוצרו בה. "פתחתי את צידו האחורי של הלפטופ שלי, ניתקתי את כל 11 החיבורים ושלושת גופי הקירור מהלוח וחיממתי את התנור ל-340 מעלות פרנהייט (171 צלזיוס). הנחתי את הרכיב ששוויו 900 דולר על תבנית עוגיות ואפיתי אותו במשך שבע דקות מורטות עצבים".
לאחר שהמעגל התקרר, מרח עליו הירש דבק תרמי, הרכיב חזרה את המחשב - והפלא ופלא, המחשב שב לעבוד. חייו החדשים, בהם הוא נדד בין טמפרטורות סבירות יותר של 60-80 מעלות צלזיוס, נמשכו 8 חודשים.
לפני כשבועיים וחצי, שוב חדל המחשב לתפקד. הירש ניסה לתקנו על ידי אפייה נוספת, אך בכל פעם המחשב מת שוב - עד שהוא החליט להוסיף גם חריצי איוורור למחשב. הוא קדח עשרות חורים בגוף המחשב מתחת למאוורר. לא רק שהמחשב חזר לעבוד לפני 15 ימים, אלא שעתה הטמפרטורה שלו נמוכה בהרבה - בין 40 ל-60 מעלות בלבד.
"אולי אלה דרכים לא מקובלות לתיקון מכשירים, אבל כך הצלתי את המקבוק פרו שלי עם מקדחה ותנור".