בדקנו את מיזו (Mizo), התוכנה הישראלית שמנסה להיות סוג של מתווך, שמאפשר לכם לבצע המון פעולות נפוצות במחשב, בלחיצה אחת.
אז איך זה עובד? בהתחלה נכנסים לאתר של מיזו, מורידים את התוכנה ומתקינים אותה כמו כל תוכנה אחרת שהתרגלנו להתקין על הווינדוס בעשורים האחרונים (עד שבאו חנויות האפליקציות), אבל מיזו עדיין נמצאת בשלב של התקנה בסגנון הישן. שוין.
אחרי ההתקנה, יופיע לכם בראש המסך חץ קטן וכחול, אותו תוכלו למשוך למטה בכל מקום שאתם נמצאים כדי לקבל תפריט פעולות. מיזו מתאימה את עצמה ליישום הפעיל באותו רגע, אבל באופן מוגבל משהו, וזה קצת חבל. התוכנה מציעה מגוון רחב של כלים, שמסודרים לפי קטגוריות.
בווידאו למשל, תמצאו כלים כמו שינוי גודל וידיאו, שינוי פורמט, סובב סרט, במוזיקה תמצאו כלים כמו רדיו, משחקים – כאלה שאפשר למצוא בסרגלי כלים, אבל גם כלים כמו כלי להורדת וידאו מתנגן, תרגום טקסט, בחינת מהירות. בתפריט התמונה, אולי הכי שימושי לרבים יש כלים כמו הקטנה, סיבוב וסילוק עיניים אדומות. בתפריט קבצים, תמצאו כלים כמו שחרור קבצים מכווצים, שחרור קבצים מוצפנים, איתור קבצים זוללי מקום ושליחת קבצים גדולים במייל, שמופיע גם בתפריטים אחרים. במוזיקה תמצאו הפניות ליצירת רינגטון, וכך הלאה - עשרות כלים שונים לביצוע פעולות נפוצות.
הבעיה היא חוסר האחידות בכלים, ומיזו אמנם מקצרת תהליכים, אך במעט. מה הכוונה? מיזו מפנה אתכם לכלים, חלקם פנימיים כמו שירות התרגום שנהנה מהממשק שלהם, אבל חלקם חיצוניים לחלוטין כמו Grooveshark או שירות אחסון הקבצים בענן, או שירות העברת הקבצים הגדולים - האחרונים גם דורש רישום – ומאיפה למשתמש לדעת כיצד להירשם?
להתקין או לא להתקין?
מיזו משמשת כארגז כלים לא רע, גם למשתמש הפחות מנוסה. במקום לקבל שיחות מבני המשפחה – איך אני מקטינה תמונה? איך אני שולח קובץ במייל? מיזו יכולה להוות פתרון ולו חלקי. הצורך בלהירשם לחלק מהאתרים, והעובדה שהם מסופקים "כמות שהם" ללא שום ליווי – קצת חוטאת למטרה המקורית שלשמה נתכנסנו: הובלת המשתמש הלא מנוסה יד ביד.
הרעיון של מיזו הוא חביב ומעניין, אבל הוא צריך לעבור עוד ליטוש רציני לפני שיחליף את התומך האנושי שלכם. כגירסת בטא היא חביבה ושימושית, ויכולה לחסוך לכם אולי שיחת תמיכה אחת מסבתא, ותוכלו במקום זה להתעניין בשלומה.
כך זה עובד: