מחשב מקולקל זו צרה שפוגעת בכל תחומי החיים, לכן כשהמחשב לא עובד ואנחנו נאלצים להזמין טכנאי, יש לנו לא מעט ציפיות ודרישות, חלקן מוזרות למידי וחלקן סתם מעצבנות ולא מציאותיות שגורמות לטכנאי להרים גבה. 

לפניכם 6 סיבות למה טכנאי המחשבים שונא אתכם, אל תגידו שלא ידעתם: 

1. הטכנאי לא אשם בתקלות אחרי התיקון

המחשב הוא שלכם. אתם משתמשים בו והוא הגיע למצבו הנוכחי בלי התערבות חיצונית, בטח לא של הטכנאי. מצד שני, הוא הולך לבלות כמה שעות בניסיון להחזיר אותו למצב תקין ועובד. ולכן, אם תתקשרו אליו בעוד חודשיים ותגידו משפט כמו "התוכנה שהתקנת הרסה לי את המחשב", סביר להניח שהדבר הראשון שהוא ירצה לעשות זה להרביץ לכם.

העברת קבצים (צילום: spxChrome, Istock)
"התוכנה שהתקנת הרסה לי את המחשב", נשמע מוכר?|צילום: spxChrome, Istock

2. כן, לוקח זמן לתקן מחשב

אם אחרי שעתיים שהטכנאי עובד על המחשב אתם מוציאים משפט בסגנון: "וואו, לא חשבתי שזה לוקח כל כך הרבה זמן" או "זה יקח עוד הרבה זמן?", כדאי שתדעו שלהסיר את השטויות שלכם מהכונן הקשיח זו פעולה ארוכה שלוקחת מספר שעות וסביר להניח כי הוא ביטל את כל ההתחייבויות שלו לאותו יום. כדאי שתכינו מראש שלל פיצוחים וקולה כדי שתוכלו להגיש לו לארוחת ערב.

נקודה נוספת שכדאי לקחת בחשבון היא זו: הזמן שהוא משקיע בחיפוש אחר פתרון בפורומים שונים בגוגל היא בגלל ששום כלי להסרת הווירוסים והרוגלות(Spyware) שאספתם ברשת לא עובד במחשב שלכם והדרך בה אתם כל הזמן מאיצים לא עוזרת לפתרון הבעיה. במקום להתעצבן או לעמוד ליידו במשך כל הזמן, עדיף שתראו סרט בטלוויזיה "רשימת שינדלר" זו אופציה.

3. לא חייבים להאשים מישהו בתקלה

גם אם לא תודו בזה, מישהו חייב להיות אשם בכך שהמחשב התקלקל. במקרה זה העולם מתחלק  לשניים. יש כאלה שלא מאמינים כי מחשב יכול להתקלקל בלי סיבה ותמיד חייבים להאשים מישהו להיות אשם. ויש את אלו שאף פעם לא אשמים בתקלה ותמיד מפנים אצבע כלפי הבן ("אמרתי לו לא להתקין את הפיירפוקס")  או האישה ("היא כל הזמן מחליפה את הרקע של המסך"). ובכן, לא תמיד יש סיבה לבעיות במחשב ולפעמים דברים פשוט לא עובדים, למה? ככה.

גבר מצביע (צילום: istockphoto)
אתה יודע מה עשית, או שלא...|צילום: istockphoto

ואם בכל זאת תרצו לדעת למה המחשב לא עובד, תעשו זאת בארבע עיניים עם הטכנאי. הסיבה בדרך כלל קשורה במישרין או בעקיפין לפורנו. נכון, הבן שלכם לא משתמש בזה וגם אתם לא, אבל לפי היסטוריית השימוש בדפדפן וכמות החייגנים במחשב, מישהו משתמש. זה יכול להיות האקר שפרץ לכם למחשב ושתל את הקבצים במטרה אחת בלבד: להביך אתכם מול טכנאי המחשבים, אבל בינינו, זו אפשרות קלושה. ואל תחשבו שהכחשה תעזור. אם לא תפסיקו, הבעיה תחזור על עצמה חודש אחרי.

4. אל תשאלו איך הופכים מחשב בן 10 ליותר מהיר

מחשבים הם מכונות וככאלו יש להן נטייה להתיישן. מחשב שקניתם לפני חמש, שש שנים או יותר, לא יספק ביצועים כמו אחד חדש שיצא עכשיו מהחנות. בנוסף, קחו בחשבון שהטכנולוגיה מתפתחת בקצב מסחרר, עובדה ההופכת כל בקשת שדרוג ("אתה יכול להוסיף לו זיכרון?") ללא רלוונטית בעליל. אם אתם רוצים מחשב מהיר יותר, אל תתקמצנו, תקנו חדש.

פרט נוסף חשוב הוא שברוב המחשבים המשומשים אין מקום לדחוף עוד רכיבים כמו זיכרונות או כוננים וגם אם תבקשו להחליף לוח אם, סביר להניח שתצטרכו להחליף את כל החלקים מלבד המקלדת, העכבר והמסך. אין מה לעשות, למרות האשליות שמכרו לכם בחנות, תצורת החומרה הראשונית היא בדרך כלל אבסולוטית וזו לא אשמתו של הטכנאי.

מחשב ישן (צילום: Edward Mallia, Istock)
אם כך נראה המחשב שלכם, הוא כבר לא יעבוד מהר יותר|צילום: Edward Mallia, Istock

5. תוכנות מוזרות וסרגלי כלים הם חדשות רעות

גם אם סיפרו לכם שאין בהם סיכון, סרגלי כלים אחראים ללא מעט בעיות המחשב כולל הפצת וירוסים, הקטנת שטח הצפייה, פרסומות ושימוש בנתוני הגלישה שלכם. הבעיה היא שכל פעם כאשר אתם מתקינים תוכנה חינמית מהאינטרנט מתווסף אחד חדש מעל הקודם ובהמשך הדרך הוא גם ישלח לכם איומים בצורת הודעות קופצות שיגרמו לכם להוריד עוד תוכנות חינמיות חסרות מטרה.

וכן, ניחשתם נכון. הטכנאי שיגיע יסיר אותם ואת תוכנות החינם שהורדתם עם או בלי ידיעה. אז בפעם הבאה שאתם גולשים, תקראו טוב את ההודעה בטרם הלחיצה על כפתור 'אישור'.

חשוב לציין כי אם מדובר בתוספים של חברות גדולות ומוכרות, ניתן להתקין אותם ללא חשש.  

מנקה (צילום: EHStock, Istock)
הטכנאי יעשה לכם ניקיון פסח במחשב, אז כדאי לשמור את החמץ בצד|צילום: EHStock, Istock

6. מתי תבינו, פירמוט מחשב מוחק הכל!

"איפה התמונות והמוזיקה שלי? ואיפה הייתם כשאמרו לכם שצריך לפרמט את המחשב וכל החומר ימחק? ובכן, בפעם הבאה שהטכנאי אומר לכם שהמחשב לא עולה וצריך לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה חדשה, אל תהנהנו בהסכמה ותאשימו אותו אחרי זה. אם לא הבנתם מזה אומר, תשאלו. 

ועוד דבר: העובדה  שווינדוס עלתה לאחר הפירמוט לא מוכיחה שהחומר שלכם גם חזר וזו לא סיבה להטיל ספק בדברי הטכנאי, הוא מבין מה הוא עושה. אם אתם רוצים לשמור על המידע שלכם, כדאי שתכירו את המילה גיבוי. זו אחריות שלכם לעשות פעם ביום או אחת לשבוע. תזכרו, הזמנתם את הטכנאי לתקן לכם את המחשב, לא את כל הבעיות בחיים.

>> סטוקרים בפייסבוק? אתם יודעים מי אתם! כך תגלו עד כמה המצב חמור

>> גוגל סטריט וויו בישראל: כך עובד השירות המציצני