מכירים את זה שאתם באים לחבר כבל USB למחשב ולא מצליחים? ואז מנסים שוב, והפוכים, ושוב מנסים - ורק אז מצליחים? 24 שנים אחרי החליט אחד היוצרים השותפים של התקן המהפכני, אג'יי בהאט, להתוודות מה עומד מאחורי ההחלטה.
ומה הסיבה? כסף. "USB שיכול שאפשר לחבר משני הכיוונים בצורה נכונה היה מכפיל את החוטים והמעגלים, מה שהיה מכפיל את המחיר", מסבר בהאט בריאיון לאתר npr. "ידענו שהמטרד הגדול ביותר במוצר תהיה הצורך להפוך אותו".
Victory!#usb #computers #technology #life #victory #success #meme #memes pic.twitter.com/iBz4ZpjH73
— Smilin’ Wizard (@TweetofTriumph) 28 במאי 2018
באותה תקופה הצוות הראשי של אינטל, כחלק ממאמץ של חברות רבות, ניסו להתמודד עם הבלגן המזוויע של הכבלים והחיבורים הספציפיים לכל מכשיר איתו אנשים נאלצו להתמודד בשנות ה-90. תחילה לא כל החברות הסכימו לקלוט את הפיתוח של אינטל, ועם השנים הפך לחיבור האוינברסלי. "לקח לנו הרבה זמן להוכיח שהטכנולוגיה הזו באמת הכרחית", הוסיף בהאט.
>Can't they make these work no matter which way you plug them in? pic.twitter.com/FCaiFWKMq8
— George Takei (@GeorgeTakei) 15 באוגוסט 2014
ויש תקן חדש שקיים בחלק מהמוצרים היום, הוא מכונה USB-C והוא שפותר את הבעיה באופן חלקי. למה חלקי? כי אמנם תוכלו לחבר אותו לסמארטפון שלכם כבר בניסיון הראשון, אבל בצידו השני (זה שמתחבר למחשב או למטען) עדיין קיים חיבור ה-USB הישן והסטנדרטי.
והנה טיפ קטן: רוצים להכניס את הכבל למחשב על הניסיון הראשון? פשוט חברו אותו כשהתפר (הקו שאתם רואים בתמונה) פונה כלפי מטה.