אין זה סוד גדול ששתי מערכות ההפעלה הניידות העיקריות כיום, אנדרואיד ו-iOS, מחקות אחת את השנייה כל הזמן. אם ב-iOS 9 "השאילה" אפל מספר מאפיינים מוכרים ממערכת האנדרואיד, הרי שdo באנדרואיד M, שהציגה גוגל בחודש שעבר, ניתן למצוא כמה מאפיינים שנלקחו ישירות מהמערכת המתחרה; אספנו עבורכם חמישה כאלו:
1. מערכת ניהול הרשאות לאפליקציות
אחד המאפיינים הבולטים של iOS, עוד מאז גרסה 6 שיצאה ב-2012, הוא האפשרות לשלוט בהרשאות של האפליקציות השונות - דבר שלא היה קיים עד כה במערכת האנדרואיד, לפחות לא באופן מובנה. בפשטות, הניהול מאפשר למשתמש לשלוט ביכולת הגישה של אפליקציות שונות לרכיבי מערכת כגון אנשי הקשר, מיקום (GPS), לוח שנה, תמונות ועוד. כך, ניתן לנטרל גישה שהמשתמש אינו מעוניין בה, גם לאחר ההתקנה. באנדרואיד לא היה ניתן לעשות זאת עד כה, ועתה הציגה גוגל יכולת כזו בגרסה M.
2. מנגנון לסריקת טביעת אצבע
מנגנון לסריקת טביעת אצבע אינו דבר חדש. הוא הופיע לראשונה בשנת 2011 במכשיר אנדרואידי דווקא - מוטורולה אטריקס. אך עד כה הוא לא נתמך על ידי מערכת ההפעלה של גוגל וכל יצרנית מכשיר ששילבה אותו נאלצה לפתח עבורו תוכנה משלה, בעוד אפל שילבה תמיכה בסורק תביעות אצבע מ-iPhone 5s שהוצג ב-2013. באנדרואיד M סוף סוף נזכרה גוגל להטמיע מנגנון שכזה ישירות במערכת - מה שיקל על יצרניות קטנות המעוניינות לשלב את חיישן כזה במכשיריהן אך אינן רוצות לפתח את התוכנה שלו בעצמן.
עוד ב-TGspot:
- החברה הסינית שלא מוכנה למכור סמארטפונים בארה"ב מכרה 6 מיליון צמידים
- איך אומרים טלוויזיה בסינית? עליבאבא תשיק שירות הזרמת וידאו
3. מערכת "נא לא להפריע"
מנגנון Do Not Disturb מלווה את iOS מאז גרסה 5 (בתמונה: כך זה נראה בגרסה 6), שהוצגה ב-2011. בפשטות, מדובר באפשרות להעביר את המכשיר למצב בו הטלפון מושתק, אך לאפשר לקבוצה מוגדרת של אנשי קשר "לעקוף" את ההשתקה. בגרסה L (לוליפופ 5.0) של אנדרואיד כבר שילבה גוגל פיצ'ר דומה, אך הוא היה מבלבל מאוד ולא איפשר למשתמש כמעט שום שליטה על זהות המתקשרים שיוכלו לעקוף את ההשתקה. עם השקתה של מערכת האנדרואיד M צפויה גוגל להחליף את המנגנון המבלבל (שהיא קראה לו "מצב עדיפות" - Priority Mode) במערכת Do Not Disturb מלאה.
4. מנגנון העתק / הדבק משופר
מנגנון העתק/הדבק הוא אחד מהפיצ'רים הוותיקים ביותר גם אצל גוגל וגם אצל אפל, אך הוא שונה למדי באופן פעולתו: מאז הוספת אפשרות זו ל-iOS 3 (שעוד נקראה אז iPhone OS 3), פעולות "העתק / גזור / הדבק" מופיעות ישירות על המסך בעת סימון טקסט. זאת בעוד במערכת האנדרואיד הופיעו האפשרויות הללו עד עתה בראש המסך או לא הופיעו כלל והטקסט פשוט נשמר אוטומטית. בגרסה M, שיפרה גוגל מעט את מנגנון ה"העתק / הדבק" כך שפעולות הגזירה וההדבקה יופיעו בצמוד לטקסט המסומן, באמצע המסך.
5. תמיכה בהתקני מדיה חיצוניים
תמיכה בהתקני מדיה חיצוניים היא אחת מהיכולות הוותיקות ביותר במערכת ההפעלה iOS, המתאימה במיוחד לחובבי המוזיקה. כך, לדוגמה, ניתן לחבר לאייפון התקן חיצוני כדוגמת גיטרה חשמלית, מיני-פסנתר וכדומה ולהקליט את הצלילים הבוקעים מההתקנים בעזרתן של אפליקציות ייעודיות. עם צאתה של מערכת האנדרואיד M, יוכלו גם משתמשי האנדרואיד לחבר התקנים חיצוניים למכשירים - ללא תלות במכשיר עצמו. לא מן הנמנע כי בקרוב נראה באנדרואיד שלל אפליקציות ואביזרים בהתאם.