חיי הסוללה הקצרים של האייפון (ולמעשה של כל סמארטפון אחר), הם "בעיית עולם ראשון" מעצבנת במיוחד. בטח כבר קראתם ושיננתם את אוסף הטיפים שיאריכו את חיי הסוללה של האייפון (וגם של האנדרואיד)  - עכשיו חלקם ואחרים עומדים למבחן ענק שערך אתר מאקוורד. אז איזה מבין 8 הדברים שנטען כי הם משפיעים על חיי הסוללה הם נכונים ואילו סתם מיתוסים חסרי ביסוס. הממצאים לפניכם.

*המכשירים שעליהם נבחנו הטיפים הם אייפון 5 ואייפד 4.

סוללה של האייפון
נגמר מיץ התפוחים

1. בהירות מסך המכשיר משפיעה על חיי הסוללה

אם היה לכם איזשהו ספק, אז כן. עוצמת בהירות המסך של המכשיר היא אחד הגורמים, אם לא הגורם העיקרי לשמירה או לחלופין ריקון הסוללה. בבדיקות שערך מקוורלד, הוא גילה שבמצב בהירות מלא, תוך כדי שהיה במצב טיסה, האייפון 5 הצליח להחזיק 6 שעות ו-21 דקות תוך כדי שהוא מציג סרט ברזולוציית 720p.

באותו תרחיש כאשר עוצמת הבהירות של המכשיר הייתה על מחצית, המכשיר החזיק 9 שעות ו- 48 דקות.

בדיקה דומה על מכשיר האייפד הראתה שיפור של פי 2 בחיי הסוללה של המכשיר. אז כן, בהירות המסך היא חשובה מאוד. רצוי לשנות את עוצמת התאורה לאזור החצי ולהשתמש באפשרות האוטומטית בה חיישן התאורה מתאים את התאורה של המסך בהתאם לתאורת הסביבה.

*מסקנה: עובדה.

2. סטרימינג למכשיר הטלוויזיה מרוקן את חיי הסוללה

סטרימינג של וידאו ממכשיר iOS לטלוויזיה (דרך Apple TV) לא ממש משפיע באופן ניכר על חיי הסוללה יותר ממה שהסוללה מתאמצת בהצגת הסרטון על המכשיר עצמו. הבדיקה שנעשתה על האייפד הראתה שהאייפד הציג 13 שעות ו- 45 דקות של סרט HD למסך של טלוויזיית סוני Bravia ולאחר מכן הסוללה שלו עמדה על 82%. 

*מסקנה: מיתוס.

סטרימינג למכשיר הטלוויזיה מרוקן את חיי הסוללה

 

3. שימוש ב-iTunes Home Sharing מרוקן את הסוללה

בעיקרון הפיצ'ר הזה הוא הפוך ל-Airplay והוא למעשה מאפשר למשתמשי המק ו/או ה- PC להשתמש בפונקציית סטרימינג של תכני מדיה שעל המחשב במכשיר ה- iDevice. אבל זה לא מעמיס על הסוללה יותר מאשר צפייה בסרט באופן ישיר על המכשיר, כשהגורם העיקרי פה הוא המסך. במצב של עוצמת תאורה מלאה האייפד הציג סרט במשך 5 שעות ו- 34 דקות שהועבר אליו בסטרימינג דרך פיצ'ר ה- iTunes Home Sharing, שהסתכמו ב- 50 דקות פחות מאשר צפייה של אותו הסרט מתוך קובץ מדיה שהיה באייפד עצמו.

*מסקנה: כמעט מיתוס.

4. אפליקציות להארכת חיי הסוללה מאריכות באופן אקטיבי את חיי הסוללה

חנות האפליקציות של אפל מכילה עשרות אפליקציות להארכת חיי הסוללה של האייפון והאייפד. מקוורלד בחן כמה מהאפליקציות היותר פופולריות, ביניהן: Free Battery Doctor של חברת Beijing Kingsoft Internet Security, אפליקציית Sys Activity Manager Lite של חברת Appsware וכן את BatterySense של פיליפס. יש לציין שלאור העובדה ש- iOS היא מערכת הפעלה סגורה, לאפליקציות הללו אין שום גישה לניהול של הסוללה במכשיר.

הבודקים מצאו שבמקרה של האייפון והאייפד, האפליקציות הללו בעיקר מספקות מידע על תנאים נוכחיים של המכשיר ומעריכות את זמן הסוללה שנותר, לפעילויות מסוימות כמו למשל גלישה ברשת דרך Wifi או צפייה בוידאו. חלק מהאפליקציות הללו גם מציעות כל מיני טיפים שיעזרו להגדיל את זמן השימוש במכשיר בכל מחזור טעינה, אם כי נראה שרוב הטיפים הללו לקוחים מהאתר של אפל. כך שלמרות שנראה על פניו, שהאפליקציות הללו הן מאריכות את החיי הסוללה, בפועל, הן לא. עם זאת, הן עדיין יכולות לתת מידע שימושי שיעזור לעשות פעולות שיאריכו את חיי הסוללה במכשיר. 

*מסקנה: מיתוס חלקי.

סקר מהיר וממשיכים:

 

5. כיול הסוללה עשוי לשפר את זמן השימוש שלה

אם קרה לכם מצב בו הסוללה מציגה עוד 6 שעות שימוש ואחרי 3 שעות הסוללה התרוקנה, אז כנראה שמכשירכם זקוק לכיול הסוללה שלו (כלומר ריקון שלה לאפס). מה זה אומר ולמה זה קורה?

ובכן, מדי פעם קורה שהרכיב שמנהל את הסוללה של המכשיר וגם אחראי להציג את הזמן שנותר לשימוש יוצא מכיול ולכן הוא מציג זמנים שלא קשורים למציאות. הפתרון הוא כיול אותו רכיב שנעשה בצורה מאוד פשוטה: ריקון הסוללה לגמרי (עד שהאייפון פשוט נכבה מעצמו) ולאחר מכן הטענה מלאה למצב של 100%. חשוב לציין שפעולה זו לא תשפר את חיי הסוללה, אלא פשוט תציג מידע מדויק יותר ותאפשר להערך בהתאם, במידת הצורך.

*מסקנה: מיתוס.

6. האקולייזר במכשיר משפיע על חיי הסוללה

מקוורלד בחן את הנושא כשהוא לקח אייפד טעון במלואו והשמיע רשימת נגינה בניגון מתמשך. אחרי 26 שעות ו-41 דקות, רשימת ההשמעה הסתיימה וזמן הסוללה של המכשיר עמד על 84%. ביצוע של אותה רשימת השמעה על אותו המכשיר בשימוש בתצורת ההשמעה HipHop באוקולייזר, האייפד הגיע ל- 85%. כך שנראה ששימוש באקולייזר לא ממש משפיע על חיי הסוללה של המכשיר.

*מסקנה: מיתוס.

 

האקולייזר במכשיר משפיע על חיי הסוללה

 

7. שימוש בשירותי מיקום ותוכנות GPS (כולל מפות) מקצר את חיי הסוללה

כן, אך בתנאים מסוימים. תחילה יש לציין כי יש הבחנה ברורה בין שימוש בשירותי מיקום באופן כללי (כלומר כשהם פועלים) אל מול שימוש באפליקציה ייעודית לניווט שמשתמשת ברכיבי המיקום הרלוונטיים כל הזמן. הראשון לא ממש משפיע באופן ניכר על חיי הסוללה של המכשיר, אם כי ניתן לצמצם את השירותים הרצים ברקע ללא הבחנה ולסגור את אלו שלא רלוונטיים מבחינת המשתמש, דרך: הגדרות הפרטיות -> ניווט->שירותי מערכת.

לעומת זאת, שימוש באפליקציית ניווט ייעודית בין אם המפות המובנות, Google Maps, ווייז, iGo ועוד, משפיע באופן ברור וישיר על חיי הסוללה של המכשיר ובצורה ניכרת, אם כי יש אפליקציות יותר חסכוניות מאחרות. אבל עדיין ניווט של כשעתיים יכול לזלול כ-50% מהסוללה וזה עוד תלוי בעד כמה אות ה- GPS חזק. גורמים שעלולים לשבש את האות הם למשל מנהרות ותנאי מזג האוויר לא נוחים כמו עננים.

*מסקנה: תוכנות ניווט מרוקנות את הסוללה, אבל רק בתנאי מסוימים.

8. מצב טיסה מאריך את חיי הסוללה

הבדיקה שמקוורלד ביצע בנושא בחנה שימוש באייפון 5 תוך כדי הצגת סרט שבמצב רגיל החזיק 5 שעות ו- 54 דקות ובמצב טיסה 6 שעות ו-21 דקות. שוב לא שינוי קיצוני אבל יש לציין שבבדיקה הזו מה שזלל את הסוללה באופן מהותי יותר הוא המסך, שכאמור הוא הגורם העיקרי לקיצור חיי הסוללה ואם הבדיקה הייתה נעשית עבור זמן המתנה התוצאות היו הרבה יותר משמעותיות.

*מסקנה: לא באופן משמעותי.

פורסם לראשונה באתר iPhones.co.il

לכתבות נוספות באתר TGspot