בחלק הזה: נלמד את כל הטריקים מאחורי תוכנת האייפוד – נגן המוזיקה באייפון שלכם
כדאי לקרוא אם: אתם מתכוונים להשתמש באייפון גם בתור נגן מוזיקה
אפשר לדלג אם: אתם אוהבים את נגן המוזיקה הישן שלכם
מסתבר שהאייפון (iPhone) הוא גם אייפוד לא רע בכלל. למעשה בזכות המסך היפיפיה של המכשיר הוא הפך לנגן מדיה לא רע בכלל. המסך גדול מספיק כדי לאפשר צפייה נוחה בסרטים והתכנים הקוליים יכולים ללוות אתכם בהליכות ליליות, חדרי כושר ובפקקים המעיקים. מעבר לעובדה שלאייפוד יש ממשק נוח על האייפון, אפל הוסיפה לא מעט פונקציות ששווה להכיר.
רשימת השירים
כאשר נכנסים לתוכנת האייפוד צונחים לתוך רשימת השירים. השירים מסודרים אלפביתית ובראש המסך יש אפשרות לנגן את השירים בסדר אקראי. גללו את המסך כלפי מטה ותמצאו את שדה החיפוש. בתחתית החלון תמצאו קיצורים לאפשרויות צפייה: שירים כאלבומים, על פי אמנים או סגנונות. שלוש נקודות מצד ימין יאפשרו לכם לבחור בעוד אפשרויות צפייה כמו וידיאו, רשימות השמעה (אותן האייפון מושך מתוך תוכנת אייטונס), ספרים קוליים, פודקאסטים ועוד. לחיצה על “עריכה” (למעלה משמאל) תעלה מסך שחור ועליו אייקונים נוספים שתוכלו לגרור אל הבר התחתי וליצור את הקיצורים הנוחים לכם. ברגע שמצאתם את הדרך הנוחה לכם להביט באוסף המוסיקה שלכם אתם יכולים לבחור להתחיל ולהאזין.
מנווטים בין אלבומים
מסך ההאזנה מורכב מתמונת האלבום שתופסת את רוב המסך; כפתור השליטה בווליום, לחצן הניגון והאפשרות להעביר שירים קדימה ואחרונה. בחלק העליון – שם השיר והאלבום. למעלה מצד ימין תמצאו צלמית קטנה עם פסים שלחיצה עליה תוביל אתכם לראות את רשימת השירים באותו האלבום. התחושה זהה לזו שאתם מקבלים כאשר אתם מרימים דיסק מוסיקה בחנות אל היד ואז הופכים אותו כדי לראות אילו שירים הוא מכיל - האפקט הויזואלי המלווה את התכונה הזו מחקה בדיוק את הרעיון הזה. במסך החדש הזה תוכלו לבחור בכל אחד מהקטעים ולנגן אותו מיד.
מנווטים בתוך השירים וביניהם
ממש מתחת לשם השיר תמצאו לרוב עוד מערכת שליטה. זו מאפשרת לכם לבחור לנוע בתוך הקטע שאתם מאזינים. באנגלית התכונה נקראת סקראבינג. על הנקודה וגרירה שלה ימינה או שמאלה תקפיץ אתכם אל החלק היחסי באותו הקטע. זה נחמד אבל לא ממש מדוייק ולא תמיד קל למצוא בדיוק את מה שאתם מחפשים, במיוחד כשאתם מאזינים לפודקאסטים או לספרים. מהסיבה הזו, בגרסה 3.0 של תוכנת ההפעלה לאייפון הוסיפה אפל אפשרות נוספת. לחצו על אותה הנקודה והחליקו את האצבע כלפי מטה ותראו הודעה שמתשנה מעל לאותו קו. החליקו את האצבע מעט למטה ותראו שאתם במעבר בחצי מהירות. החליקו אותה עוד מטה ותהיו במעבר של רבע מהירות ואם תחליקו את האצבע עד הסוף תגיעו למעבר עדין. בזמן שאתם רואים את המצב החדש (מעבר עדין לדוגמה) החליקו את האצבע ימינה או שמאלה ותוכלו לראות שהנקודה נעה גם כן ואתם יכולים לשמוע איפה אתם נמצאים בקטע הקולי. התנסו ביכולת הזו כמה דקות ותגיעו לשליטה מרשימה ביותר.
לצד השליטה על המעבר תמצאו כמה כפתורים נוספים. במצב של נגינת מוסיקה משמאל תמצאו את כפתור ה-loop . לחצו עליו פעם אחת והוא ינגן את כל האלבום מחדש, לחצו עליו פעם שנייה והמספר 1 יופיע עליו. המצב הזה הוא ינגן את אותו השיר שאתם מאזינים לו עכשיו שוב ושוב ושוב. טוב למדיטציה. מצד ימין תמצאו לחצן שיעביר את הרשימה שלכם למצב אקראי. האזנתם לשירי נתן נתנזון ונהניתם משלושת השירים הראשונים אבל בא לכם משהו חדש ומפתיע? לחיצה אחת שם ובתום השיר תזכו לקבל את הלהיט האחרון של הגבעטרון.
נותנים לאייפון לבחור מוזיקה בשבילכם
אתם בערב רומנטי ובא לכם שהמכשיר ייצור לכם רשימת שמע כשכל השירים באותו הקצב? אין בעיה. בחרו בשיר שאת הסגנון שלו אתם רוצים לקבל ולחצו על הצלמית השלישית שנראית כמו אטום. היכולת הזו סורקת את השירים שעל האייפון ובודקת את הקצב שלהם ואת הדירוג ומייצרת רשימה שמתאימה ל”מצב רוח” שאתם נמצאים בו.
מאזינים לפודקאסטים?
במצב של האזנה לפודקאסטים יש שני כפתורים אחרים. הראשון משמאל, צלמית של מעטפה, מאפשרת לשלוח קישור לחברים שלכם כדי שהם יוכלו להוריד את הפודקאסט. הצלמית השניה מציגה את הסימנים x1 לחיצה אחת תגביר את המהירות של הפודקאסט פי שתיים. אם אתם מסוגלים להאזין למהירות הזו תוכלו לספוג יותר מידע במהירות גבוהה. זו אפשרות טובה לספרים קוליים (בהם הכפתור הזה מופיע גם כן) שהם טכנים יותר או פילוסופים, ספרים שאין להם עלילה בה אתם רוצים לשקוע. לחיצה נוספת על אותה הצלמית תוריד את המהירות ל-1.5 מהקצב שזה קצב טוב למי שמתקשה באנגלית למשל או שסתם קצב הדיבור של מי שאתם מאזינים לו גבוה מדי.
צופים בסרטים
ספריית הסרטים תציג את כל הסרטים שהעליתם למכשיר. בחירה בכל אחד מהם תשנה את כיוון המסך לרוחב כך שתוכלו לצפות בסרטים בצורה נוחה. איך מעלים סרטים אל תוך האייפון? באותה הצורה שמעלים כל מדיה אחרת. נכנסים לאייטונס (לאחר שחברתם את האייפון) ועוברים בין התוויות של המוסיקה, פודקאסטים והסרטים. במוסיקה תוכלו לבחור לסנכרן את כל הספריה שלכם (קרוב לוודאי שזה יהיה בלתי אפשרי לאור העובדה שהאייפון מגיע עם זיכרון של 32 ג'יגהבייט בלבד), או לסנכרן רשימות שמע, ספרי אודיו או אוספים מיוחדים שיצרתם. בפודקאסטים שוב אותו הדבר – תוכלו לסנכרן את כל הפודקאסטים או רק את אלו שאתם רוצים. כאן גם תוכלו להגדיר באיזו צורה הם יתעדכנו (אייטונס תעדכן רק פודקאסטים שלא האזנתם להם או פודקאסטים חדשים בלבד). בחלק של הווידיאו תמצאו חלק שמסנכרן תוכניות טלוויזיה וחלק שמסנכרן סרטים שנמצאים בספרייה של אייטונס. לאחר שתבחרו מה לסנכרן לחצו על כפתור הסנכרון והמדיה תעבור אל האייפון. כל מה שנשאר לכם לעשות הוא לצאת לדרך וליהנות מהאוסף שלכם.
<< בפרק הקודם: לשחק עם ההגדרות || בפרק הבא: רשימות ותזכורות >>