"עוד דבר אחד" - המלים הללו נאמרו הערב (ג') על ידי טים קוק בפעם הראשונה מאז מותו של סטיב ג'ובס, והקהל הגיב בהתאם והעניק למנכ"ל אפל השלישי מחיאות כפיים סוערות, מלוות בשריקות ובקימה ספונטנית.

המוצר שזכה להתלהבות הרבה הזו הוא השעון החכם של אפל, הנקרא בפשטות Apple Watch. זהו כנראה אחד הפרויקטים הארוכים בתולדות החברה, ששמועות עליו כיכבו בתקשורת עוד מ-2012.

המכשיר, המגיע בשני גדלים העשויים ממגוון חומרי גלם במגוון צבעים, מתבסס על ממשק חדש המשלב מסך מגע רגיש לרמות שונות של לחץ, כפתור עגול המזהה תנועות אצבע וכפתור מגע המעלה את רשימת אנשי הקשר ומאפשר לשלוח להם "מסרים חסרי מילים" - לא, לא "יו", אלא ציורים או פריטי מידע כגון קצב פעימות הלב של המשתמש, שהוא רק אחד מהמדדים המנוטרים על ידי שלל החיישנים שלו.

השעון של אפל, כמו שעוני האנדרואיד של גוגל, מתבסס על קישוריות אלחוטית תמידית לאייפון, שגם הוא זכה הערב לשני גדלים חדשים - אייפון 6 בגודל 4.7 אינצ' ואייפון 6 פלוס בגודל 5.5 אינצ'. השניים הללו מצטרפים לגדלי ה-4.5 אינצ' של אייפון 5s ו-5c ו-3.5 אינצ' של אייפון 4s ומטה.

אייפון 6, אייפון 6 פלוס

כל השמועות על האייפונים החדשים הסתברו כנכונות - הגדלים, המראה והתכונות. התכונה העיקרית שלהם היא הוספת קישוריות NFC, המאפשרת להשתמש בהם כארנקים סלולריים. אפל קראה לשירות Apple Pay, וציינה כי הוא אינו אוסף או מוסר פרטים אודות המשתמש ורכישותיו, אלא רק מאשר כל עסקה בעזרת קוד אבטחה חד פעמי וחוסך את השימוש בכרטיס אשראי.

בנוסף, האייפונים החדשים מצויידים במצלמות משופרות - המצלמה האחורית מסוגלת עתה ללכוד וידאו באיכות Full HD במהירויות 30, 60 או 240 פריימים לשנייה - מצב אידיאלי ליצירת הילוכים איטיים. יכולת המיקוד שלה שופרה על ידי עדשה הזזה מעט פנימה והחוצה. גם המצלמה הקדמית שופרה, ועתה היא סופגת יותר אור ומסוגלת ללכוד סלפיז ברצף, כדי שתוכלו לבחור את התמונה הטובה ביותר - אם יש דבר כזה סלפי טוב.

אייפון 6 ו-6 פלוס ייצאו ב-115 מדינות ב-19 לחודש - יום שישי של השבוע הבא. מחיריהם 200 או 300 דולר, בהתאמה, לגרסאות עם 16 גיגה-בייט אחסון, 300 או 400 דולר לגרסאות 64 גיגה-בייט ו-400 או 500 דולר לגרסאות 128 גיגה-בייט. השעון ייצא רק בתחילת 2015, ומחירו החל מ-350 דולר.

 

לייב בלוגינג שנערך במהלך האירוע

21:55: טוב, לא רק הופעה. אפל ו-U2 כרגע הכריזו שהאלבום החדש של הלהקה, Songs of Innocence, זמין חינם למשתמשי iTunes עד ה-13 באוקטובר (כלומר: לחמשת השבועות הקרובים).

21:47: אפל צ'יפרה את אוהדיה בהופעה של להקת U2. וואו. U2? קיימים?

21:42: זה נחמד: שירות התשלומים יעבוד עם השעון. כלומר: לא צריך לשלוף את הטלפון בכל קופה.

21:40: השעון של אפל יעבוד עם אייפון 6 ו-6 פלוס, כמו גם 5s, 5c ו-5. מחירו החל מ-349 דולר והוא ייצא לשוק בתחילת השנה הבאה.

21:35: גם בריאות וכושר הם חלק מהעניין בשעון של אפל, בליווי אפליקציית הבריאות אותה הציגה החברה באביב האחרון עם iOS 8. השעון מעודד את המשתמש להיות "פעיל" יותר, לדברי קוק, ומאפשר להגדיר מטרות אותן הוא ידרבן את המשתמש להשיג באימונים.

אייפון 6 (צילום: apple.com)
צילום: apple.com

21:31: כמובן שלא רק אפליקציות של אפל תומכות בשעון. מפתחי צד שלישי יכולים גם הם ליצור לאפליקציות האייפון שלהם תוספים לתמיכה בשעון.

21:27: בין האפליקציות הזמינות לשעון: מפות, תמונות ועוד.

21:25: אפשר לזמן את סירי בלחיצה על ה"כתר", לשאול שאלות ולקבל תשובות.

21:24: השעון מסוגל אפילו להציע למשתמש אפשרויות מענה בהתאם למקרה. למשל: בשאלה של או זה או זה השעון יציע את האפשרויות השונות, כמו גם את האפשרות "אף אחד מהם".

21:22: אפשר לראות הודעות על ידי גרירת האצבע מתחתית המסך כלפי מעלה, לקבל התראות ולהגיב להן באמצעות אפשרויות קבועות.

21:18: קווין לינצ', סגן נשיא באפל, מדגים את השעון של הבמה. הוא מדגיש שהוא מחייב חיבור לאייפון ומתחיל להדגים איך הוא מחליק אצבעות לצדדים על המסך כדי לעבור בין קבוצות אפליקציות ומבצע "זום-אין" לאפליקציות מסוימות בהעברת האצבע על "הכתר" כדי לראות אילו עדכונים מחכים לו בכל אפליקציה.

אייפון 6 (צילום: apple.com)
צילום: apple.com
אייפון 6 (צילום: apple.com)
צילום: apple.com

21:15: השעונים מגיעים בכל מיני גרסאות, כולל אחת מזהב ואחת מוקטנת, למי שרוצה שעון בגודל דומה לשעונים הקטנים שלבשנו עד היום.

21:14: כמובן שיש מבחר סגנונות לשעון ורצועות צבעוניות, כדי שתוכלו להתאים את המכשיר לסגנון ומצב הרוח האישיים שלכם. הרצועות אפילו עשויות מחומרים שונים, כך שתוכלו לבחור איזה מהם אתם מעדיפים להרגיש סביב שורש כף היד כל יום, כל היום.

21:10: השעון תומך במגע ואף מבדיל בין רמות לחץ שונות. יש גם חיישן תנועה המזהה כאשר אתם מרימים את היד וחיישן קצב לב.

אייפון 6 (צילום: apple.com)
צילום: apple.com

21:08: סרטון הסבר על העיצוב, בו מעצב הבית הבריטי של אפל, ג'וני אייב, מסביר בסגנונו הידוע איך יצרה אפל את המכשיר. הוא מראה שסירי מאפשרת לתקשר בעזרת דיבור עם הסמארטפון דרך השעון. כפתור צידי נוסף מעלה רשימת אנשי קשר אליהם אפשר לשלוח כמעט כל דבר.

21:05: אז אפל יצרה את "הכתר הדיגיטלי" - נשבעים לכם, ככה הם קוראים לזה. כפתור בצד השעון מכיל חיישנים המאפשרים ביצוע פעולות בעזרת הזזת האצבע לאורך היקף העיגול. לחיצה לבחירה או ליציאה למסך הבית.

21:01: מסתבר שבין כל הפרטים על השעון של אפל, הכי חשוב למנכ"ל להזכיר לנו שזה שעון. לכן, הוא מסתנכרן לבד - כלומר: מכוון את עצמו לפי שעון אטומי.

21:00 - גבירותיי ורבותיי, הכירו את Apple Watch. מכשיר "מסוג חדש לחלוטין שעבדנו עליו המון זמן וישנה את מה שאנחנו מצפים ממנו בקטדוריה הזו", לדברי קוק.

אייפון 6 (צילום: apple.com)
צילום: apple.com

20:56: קוק מכריז שראינו המון, אבל לא הכל... 

20:53: קיו מדגיש כי אבטחה ופרטיות הן העיקר ולכן אפל לא מוסרת את פרטי המשתמש אך אפילו לא שומרת אותם בעצמה. כרגע השירות זמין בארה"ב בשיתוף פעולה עם מספר חברות אשראי גדולות וב-220,000 רשתות וחנויות.

20:52: השירות של אפל מבוסס על טכנולוגיית תט"א (NFC, תקשורת טווח אפס) ושבב אבטחה. המשתמש מוסיף כרטיס אשראי לחשבונו ופרטיו אינם נמסרים לסוחרים מהם הוא קונה, אלא מוחלפים באישור תשלום בעל קוד אבטחה חד-פעמי. אפשר גם לבטל את האפשרות לשלם ממכשיר שאבד או נגנב.

20:50: לאחר שקוק הדגים כמה מהיר וקל לשלם עם אייפון 6 או 6 פלוס - על ידי החזקת האצבע לרגע על חיישן ה-Touch ID, עלה אדי קיו להסביר איך זה עובד.

20:48: טים קוק חזר לבמה והתחיל להתלונן על "הממשק המיושן" שאנו משתמשים בו לתשלומים - כרטיסי אשראי. הוא מכריז שאחרים ניסו לפתור את הבעיה ונכשלו, בעוד אפל הצליחה. לפיתרון היא קוראת Apple Pay.

20:44: את מערכת ההפעלה iOS 8 ניתן יהיה להוריד יומיים לפני תחילת מכירת האייפונים החדשים - ב-17 בספטמבר, יום רביעי הבא.

20:43: האייפונים החדשים יגיעו לחנויות ב-19 בספטמבר - כלומר: עוד 10 ימים. הזמנות החל מ-12 בספטמבר - יום שישי הקרוב. שילר מבטיח שלמרות שתחילה יהיו המכשירים זמינים רק במספר מדינות, עד סוף השנה הם יגיעו ל-115 מדינות.

20:42: מחירו של אייפון 5s יורד ל-100 דולר עם חוזה, אייפון 5c יורד לחינם עם חוזה.

20:41: אייפון 6 מגיע בצבעים זהב, כסף ואפור כהה ועולה החל מ-200 דולר עם חוזה בחברות הסלולר בארה"ב, עד 400 דולר לדגם אייפון פלוס המוגדל. כמות הזיכרון בדגם הזול 16 גיגה-בייט, ואחריו זמינות גרסאות עם 64 ו-128 גיגה-בייט.

20:40: עכשיו פיל לוקח אותנו למסע היכרות עם מערכת ההפעלה החדשה, iOS 8. יש בה הודעות קוליות חינמיות, אפשרות לשליטה ביד אחת למרות גודל המסך.

20:38: המצלמה הקדמית לוכדת גם תמונות HDR (טווח דינמי רחב) בצילום בודד - בניגוד לעבר, בו היה צריך לצלם תמונות בשתיים או שלוש רמות חשיפה כדי ליצור תמונה בה גם אזורים כהים וגם אזורים בהירים נראים טוב.

20:36: המצלמה הקדמית באייפונים החדשים מצלמת באיכות HD ומצוידת בחיישן המכניס יותר אור ותומך בצילום רצף מהיר - כאילו שסלפיז לא עלו עלו לנו על העצבים מספיק עד עכשיו.

20:35: צילום וידאו באייפונים החדשים זמין באיכות Full HD (לא 4K כמו מכשירי אנדרואיד חדישים), בקצב של 30 או 60 פריימים לשנייה ובמצב הילוך איטי ב-240 פריימים לשנייה - פי שניים מבאייפון 5s.

20:33: פיל שילר, סגן נשיא לשיווק עולמי באפל, מתגרה ביצרני ומשתמשי מצלמות הווידאו וטוען כי האייפון הוא כנראה מצלמת הווידאו הפופולארית בעולם. והוא מן הסתם צודק.

20:31: לאייפונים החדשים מצלמות 8 מגה-פיקסל מאחור, עם עדשה המסוגלת לזוז מעט כדי להתמקד טוב יותר על עצמים בתמונה. היא גם מפחיתה רעש בתמונות, לוכדת יותר צבעים ויכולה ללכוד תמונות פנורמיות טובות יותר. זיהוי פנים וצילום רצף תמונות מהיר הוא חלק מהעניין. ייצוב תמונה אופטי נמצא - אך רק באייפון 6 פלוס.

20:30: האייפונים החדשים תומכים, כמובן, גם בדור 4, בכ-200 מפעילות ברחבי העולם על 200 תדרים שונים.

20:26: מעבד ה-A8 של האייפונים החדשים כולל גם שבב תנועה חדש, M8, המסוגל לאמוד מרחק ושינוי גובה. כמו כן שולב במכשירים גם חיישן לחץ אוויר המסוגל לאמוד את הגובה בו נמצא המשתמש.

20:13: האירוע החל. טים קוק עלה על הבמה ובאופן מפתיע הציג מיד את שני הדגמים החדשים: אייפון 6 ואייפון 6 פלוס. אייפון 6 פלוס מגיע ברזולוציה של 1920X1080 עם צפיפות פיקסלים של 401ppi, והאייפון 6 ברזולוציה של 1334X750, עם צפיפות 326PPI.

אייפון 6 (צילום: apple.com)
צילום: apple.com
אייפון 6 (צילום: apple.com)
צילום: apple.com
אייפון 6 (צילום: apple.com)
אחרי שהגדילו, מקטינים?|צילום: apple.com
_OBJ

_OBJ

 

 

*תודה לחן שקל