אחד מהמיתוסים הנפוצים ביותר לגבי האייפון גורס כי מערכת ההפעלה שלו יציבה יותר מאנדרואיד, כך שמספר הקריסות שחווים משתמשי אפל פחות באופן משמעותי מאלה של גוגל. אולם, נתונים חדשים טוענים אחרת. מחקר חדש שפרסמה חברת המחקר Blancco Technology Group, אשר בדקה את התנהגות מערכות ההפעלה במכשירים הסלולריים ברבעון האחרון, מצאה נתון מעניין במיוחד לפיו קריסת אפליקציות ב-iOS נפוצה בהרבה מקריסת אפליקציות באנדרואיד.
לפי המחקר, תדירות קריסת האפליקציות באנדרואיד עומדת על כ-25%, לעומת 63% במערכת ההפעלה של אפל במכשירים שנבדקו. באופן כללי, אי יציבותה של מערכת האנדרואיד נאמדת ב-47%, בעוד זו של iOS נאמדת ב-62%.
נתון נוסף עליו מצביע המחקר מגלה כי ככל שהמכשיר ישן יותר – כך האפליקציות קורסות פחות, ולא יותר, כפי שניתן היה לחשוב. כך, לשם השוואה, נכתב כי באייפון 6 האפליקציות קרסו בסך של 13% מהמכשירים שנבדקו, באייפון 6s ו-5s בסך של 9%, ובמכשירי האייפון 5 ו-4s בסך של 2% ו-3% אחוז בהתאמה.
האנליסטים טוענים כי גרסה 10 של מערכת ההפעלה iOS היא הסיבה העיקרית לקריסתן של האפליקציות. דיווחים שונים שעלו ברשת מאז השקת iOS 10 על ידי משתמשים רבים התלוננו על תקלות, קריסות ואף השבתה של מכשירים.
ומה לגבי מערכת האנדרואיד? הדו"ח מגלה כי "אלופת הקריסות" היא סמסונג, בה נדגם נתון של 11%, כשמייד אחריה ניצבות שאומי, לנובו ומוטורולה עם 4%, 3% ו-2% קריסה בהתאמה.
עוד ב-TGspot:
למוזילה יש דפדפן חדש לאייפון שיגן על הפרטיות שלכם
הרובוט הזה ינקה לכם את השירותים
בנוגע לאמינות המכשירים, שם הסיפור כבר אחר לגמרי: מכשיר ה-LeEco Le 2 קרס בתדירות של 13%, כשמיד אחריו ניצבים ה-Xiaomi Redmi 3s ו-Xiaomi Redmi Note 3 עם תדירות של 9%. במכשיר הדגל של סמסונג, Galaxy S7 Edge, נרשם נתון של 5% בלבד.
האפליקציות האחריות לקריסות הרבות ביותר בשתי הפלטפורמות הן פוקימון גו, סנאפצ'ט, אינסטגרם, פייסבוק ושירותי גוגל במערכת האנדרואיד.
האפליקציות הכי קורסות באייפון:
האפליקציות הכי קורסות באנדרואיד: