השם שלו הוא "אייפון X" - ומבטאים את זה "אייפון עשר", ולא "אייפון איקס". הוא נראה בדיוק כמו שחשבנו ומגיע עם כל מה שאמרו שיהיה בו - כמעט.

אפל החליפה את סורק טביעות האצבע, שהיה מוכרח ללכת יחד עם כפתור הבית שממנו נפטרנו סוף סוף, בזיהוי פנים בטכנולוגיה שהיא טוענת שפשוט אי אפשר להטעות אותה ועובדת בכל מצב. אפל הוסיפה לאייפונים החדשים טעינה אלחוטית בטכנולוגיית "צ'י", הקיימת אצל המתחרים כבר מתחילת העשור ומחייבת קרבה גדולה מאוד בין המכשיר למשטח ההטענה.

ובכל זאת, אייפון X הוא מכשיר מרשים למדי, עם מסך OLED בגודל 5.6 אינצ' שנדחף לתוך גוף בגודל דומה לאייפון 7 ואייפון 8 - שלהם יש מסכי LCD בגודל 4.7 אינצ' בלבד.

השקת אייפון 8 (צילום: יחסי ציבור)
אייפון X|צילום: יחסי ציבור

כדי לפצות על אובדן כפתור הבית, הפעלת תכונות שונות במכשיר נעשית על ידי מחוות החלקה. כך, לדוגמה, החלקה כלפי מעלה כשהוא נעול תפתח אותו (אלא אם כן הגדרתם זיהוי פנים, ואז אחרי ההחלקה תצטרכו גם להראות את עצמכם - תהליך שלוקח עוד שבריר שנייה); גרירה מצד המסך לצד שני תעבור בין אפליקציות (ממש כמו בטאבלטים של ווינדוס 8 ז"ל); גרירה כלפי מעלה והחזקת האצבע על המסך תציג את כל האפליקציות הפתוחות; וגרירה מלמעלה תפתח את מרכז השליטה. סירי היא היחידה שבמקום מחווה הוקצה לה כפתור, שנמצא בצד המכשיר.

משאר הבחינות אייפון X דומה למדי לאייפון 8 ו-8 פלוס, שהם הבשורות הפחות משמעותיות באירוע הזה. הם נראים בדיוק כמו אייפון 7 ו-7 פלוס - ולכן לא ברור למה הם לא נקראים 7s ו-7s פלוס - וכוללים מעבד חדש ומהיר יותר, מצלמות משופרות (כאשר האייפון הקטן יותר עדיין כולל חיישן אחורי בודד בעוד רק 8 פלוס נהנה ממצלמה כפולה מאחור). כל המכשירים החדשים תומכים במציאות רבודה, כך שאפשר לשחק בהם משחקים שמוצגים על גבי העולם האמיתי, או סתם לראות איך נראים ה"דוארון" וה"שקעבי" של איקאה בבית שלכם ואם הם מתאימים לפינה ההיא ולטפט שסביבה.

השקת אייפון 8 (צילום: יחסי ציבור)
אייפון 8 ו-8 פלוס|צילום: יחסי ציבור

החדשות הרעות הן המחיר: האייפונים החדשים ייצאו בשתי "פעימות": אייפון 8 ו-8 פלוס יהיו זמינים החל מ-22 בספטמבר - עוד 10 ימים, בעוד אייפון X ניתן להזמנה החל מ-27 באוקטובר ויגיע בפועל ב-3 בנובמבר. אייפון 8 יעלה 700 דולר, אייפון 8 פלוס יעלה 800 דולר ואייפון X יעלה 1,000 דולר - וכל המחירים האלה הם לגרסאות הבסיסיות, עם 64 גיגה אחסון. מדובר בעלייה של 150 דולר (!) לעומת הגרסאות הבסיסיות של אייפון 7 ו-7 פלוס.

חוץ מהאייפונים החדשים, הכריזה אפל גם על ממיר טלוויזיה חדש עם תמיכה ברזולוציית 4K וטווח דינמי רחב של צבעים (HDR) ודור חדש לשעון עם קישוריות סלולרית עצמאית כדי שלא תצטרכו להיגרר עם האייפון לכל מקום.

אם אתם רוצים לרדת לפרטים הקטנים - הם כמובן נמצאים למטה.

 


 

21:55 - חוזרים לטים, שמכתיר את אייפון X בתור העתיד ומקרין סרטון נוסף על המכשיר. אחריו הוא מסכם את האירוע, שארך השנה שעה ו-55 דקות, ושולח את העיתונאים שהיו ברי מזל מספיק להיות נוכחים בו לנסות את המכשירים, ואותנו לסגור את השידור ולהתפלל שבקרוב נקבל את המכשירים החדשים לסקירה.

21:51 - עם כל הכבוד לכל זה, חייב הרי להיות משהו שיהרוס את הרושם. מחיר האייפון X מתחיל מ-1,000 דולר לגרסה עם 64 גיגה-בייט אחסון פנימי. גרסה עם אחסון בנפח 256 גיגה-בייט עולה אפילו יותר. אבל אם בכל זאת מתחשק לכם לבזבז על המכשיר הזה את הכסף שלכם, אפשר להזמין אותו החל מ-27 באוקטובר ויגיע לחנויות ב-3 בנובמבר.

21:45 - הסוללה מחזיקה שעתיים יותר מאייפון 7, וגם באייפון X כמובן מתאפשרת טעינה אלחוטית. בנוסף, מחדשים פה דבר נוסף: כולנו מטעינים את המכשירים שלנו בלילות בכל מיני מטענים שונים. אפל יצרה משטח אחד גדול שמאפשר לטעון את כל המכשירים השונים שלכם יחד. למשטח יקראו AirPower.

השקת אייפון 8 (צילום: יחסי ציבור)
מטען אלחוטי לאייפון X, אייפון 8 ואפל ווטש 3|צילום: יחסי ציבור

21:43 - המצלמה האחורית היא כפולה עם שני חיישנים של 12 מגה-פיקסל, יש פילטר צבע חדש, הצמצמים דומים למה שאנחנו מכירים כבר (F/1.8 F/2.4). טכנולוגיית תאורת פוטרט זמינה גם היא באייפון X. צילום סרטונים ב-4K מתאפשר גם הוא, וגם טכנולוגיית AR. המעבד גם הוא דומה לאייפון 8 ו-8 פלוס - כלומר A11 BIONIC.

21:36 - חידוש נוסף במכשיר בעל המסך הענק, שמחליף את השימושים השונים של כפתור הבית, הוא מחווה למעבר בין אפליקציות: החלקה של האצבע משמאל לימין. בנוסף, מסך השליטה יורד עתה מלמעלה, במקום זה שעלה מלמטה.

השקת אייפון 8 (צילום: יחסי ציבור)
אנימוג'י|צילום: יחסי ציבור

21:32 - לא רק FACE ID, אלא גם אימוג'י: אל תקרי אימוג'י, אלא Animoji ("אנימוג'י"), אלו אימוג'ים מונפשים שאתם שולטים עליהם באמצעות הפרצוף שלכם. אפשר לשתף אנימוג'י דרך איימסג'ז, בשלל חיות שונות (כנראה שעתידית יאפשרו דמויות מסדרות ומסרטים, אבל זה להקדים את המאוחר).

השקת אייפון 8 (צילום: יחסי ציבור)
זיהוי פנים באייפון X|צילום: יחסי ציבור

21:31 - הסיכוי שמישהו אחר יצליח לפתוח את המכשיר שלכם באמצעות טביעת האצבע שלכם הוא 1 ל-50,000. ב-FACE ID הססיכוי הוא 1 למיליון שמישהו יצליח לחקות את תווי הפנים שלכם. שימוש ב-Face ID מאפשר אימות זהות בשירות התשלומים אפל פיי, כמו גם באפליקציות כמו הדפדפן (ביי ביי, סיסמאות!).

21:28 - זה מבקש מכם לסובב את הראש בשביל לזהות אתכם ואת כל השינויים האפשריים בפנים שלכם: להוסיף משקפיים, לשים כובע ועוד. זה עדיין אמור להצליח לזהות אתכם בכל מצב ומצב. בנוסף, זה אמור להבדיל ביניכם לבין כל אדם אחר בשביל שלא יוכלו לגנוב לכם את הפרטים שלכם בכך שיעבדו על הטכנולוגיה.

השקת אייפון 8 (צילום: יחסי ציבור)
הגב של אייפון X|צילום: יחסי ציבור

21:27 - בשביל להפעיל את סירי אפשר כמובן לדבר אליה, או ללחוץ על הכפתור בצד שיפעיל אותה. אייפון X גם יזהה אתכם אם פשוט תסתכלו עליו, באמצעות טכנולוגיה חדשה בשם Face ID. איך זה בעצם עובד? בכל פעם שאתם תסתכלו על המסך, זה יזהה את הפרצוף שלכם (אפילו בחושך). המכשיר מזהה נקודות רבות אפשריות על הפרצוף שלכם וכך יוצר מודל שמתאים בדיוק לכם. אתם לא רואים שזה קורה, אלא שזה קורה. הם בנו מעבד מיוחד שמותאם לזיהוי פנים שונות.

21:26 - איך מדליקים את המכשיר? אפשר ללחוץ על המסך והוא פשוט נדלק. אין כפתור בית בכלל, כיוון שהמסך מגיע עד הסוף. בשביל להיכנס לתוך המכשיר, פשוט מחליקים את המסך למעלה. אם אתם רוצים לצאת מאפליקציה, תעשו בדיוק אותו דבר. אם אתם רוצים להשתמש במולטיטסקינג, תרימו למעלה ותחזיקו, וזה יפתח את כל האפליקציות הפתוחות.

21:25 - ועכשיו לפרטים המדויקים: המכשיר בנוי מזכוכית משולבת במתכת, עמיד בפני מים ומגיע בשני צבעים: לבן ושחור. המסך שלו הוא בטכנולוגיית OLED ובגודל 5.6 אינצ', אבל הגודל שלו דומה יותר לזה של אייפון 8 עם מסך של אינצ' פחות מזה מאשר לזה של אייפון 8 פלוס. צפיפות הפיקסלים שלו גבוהה מכל מסכי האייפון עד כה, והוא תומך ב-HDR ובמגע תלת-ממדי.

השקת אייפון 8 (צילום: יחסי ציבור)
השעון של אפל|צילום: יחסי ציבור

21:20 - אבל יש עוד מוצר. כמה לא מפתיע. מוצר שישנה את כל המשחק, כך לפי החברה. תגידו שלום לאייפון X (יש להגיד "אייפון 10"). לפי הסרטון אפשר כבר לראות שהמסך מתפרש על כל חלקו הקדמי, ללא שוליים.

21:17 - התצורות יהיו 64 גיגה ו-256 גיגה, גם לאייפון 8 וגם ל-8 פלוס. אייפון 8 יתחיל מ-699 דולר ואייפון 8 פלוס מ-799 דולר. ב-22 בספטמבר המכשירים היו זמינים במדינות הראשונות - שישראל, כרגיל, אינה ביניהן.

21:15 - "העתיד הוא האלחוטיות", אומר פיל שילר, מבכירי אפל, ומכריז כי אייפון 8 תומך סוף סוף בטעינה אלחוטית. אפשר להניח את המכשיר על משטח תומך ופשוט להטעין ללא צריך לריב עם כבל ולשרוט את החלק התחתון של המכשיר. "Qi", זו הטכנולוגיה שמאפשרת את הטעינה האלחוטית ובכך מתחברים לכל מיני מטענים שונים ברשתות שונות.

21:13 - על הבמה הודגם משחק עם טכנולוגיית המציאות הרבודה, שעליה כבר דיברנו בשבוע שעבר ומאפשרת לשחק משחקים על גבי המציאות כפי שהיא נקלטת בעדשת המצלמה של המכשיר - כמו למשל משחק שבו הודבקה שכבה של מלחמה שלמה שאתם עם הסמארטפון מנווטים ותוקפים את הצד השני.

10:10 - גם צילום וידיאו מתחדד והופך לטוב יותר, עם עיבוד מהיר יותר וצילום סלואו-מושן באיכות 1080p בקצב של 240 פריימים לשנייה (אם כי ראינו כבר יותר מזה).

21:04 - אפשר לצלם תמונות הרבה יותר טובות בעזרת המצלמה האחורית, בעלת חיישן 12 מגה-פיקסל, עם פיקסלים יותר צפופים וטווח צבעים רחב יותר. הצמצמים בשתי המצלמות הם F/1.8 F/2.8. התמונות שהם מציגים הרבה יותר חדים ורואים הרבה יותר פרטים באמצעות הטכנולוגיה החדשה. צילום בתאורה נמוכה, מצב פורטרט המוכר ועוד פיצ'רים מוכרים נהפכים לטובים יותר. פיצ'ר חדש בפלוס הוא תאורת פוטרט - אם תצלמו במצב פוטרט, המכשיר יידע לשנות את הבהירות של הרקע ולהשאיר את רמת התאורה המיטבית על הפנים של המצולם.

21:01 - כמו שחשבנו, המכשירים החדשים הם אייפון 8 ואייפון 8 פלוס - לא אייפון 7s. מה חדש באייפון 8? קודם כל נגיד שזה לא העיצוב - המכשירים החדשים נראים בדיוק כמו הקודמים, אבל מגיעים, בנוסף לצבעי כסף ושחור, בצבע זהב חדש. האייפון 8 עמיד במים ואבק, גדלי המסך הם עדיין 4.7 אינץ' ו-5.5 אינץ'. לאייפון 8 יש טכנולוגיית סטריאו, באסים יותר עמוקים, מעבד A11 BIONIC שלפי החברה הוא מעבד חזק במיוחד עם שש ליבות.

20:57 - עכשיו תור האייפון. קוק מגולל את האבולוציה של האייפון. בהתחלה היה מולטי-טאצ', האפסטור התעדכן ושודרג, פייסטיים ואיימסג'ז שינו את צורת התקשורת וסירי שאפשרה תקשורת עם המכשיר. טביעת האצבע והמצלמות שהפכו את השימוש להרבה יותר נוח ומיוחד. כל ההמצאות מגיעות להיום. יש להם חדשות מטורפות בעניין האייפון. 

20:51 - תוכלו לשדר לטלוויזיה תמונות, להשמיע מוזיקה ולהתחבר למוצרי הבית החכם שיש לכם. חברת המשחקים That Game Company מדגימה משחק בשם SKY, שבו אפשר לעוף ולחקור את השמיים מעל העננים. שלט המשחק הוא השלט של הטלוויזיה.

20:47 - המעבד הוא A10X. כל התכנים שאתם מכירים יהיו בדיוק באותו המחיר כמו ב-HD. ואם כבר רכשתם את אחד מהסרטים ב-HD, יתעדכן אצלכם ל-4K בלי בעיה. בנוסף, נטפליקס ואמזון פריים יתעדכנו גם הם ל-4K. האפליקציה של הטלוויזיה יוצאת מארצות הברית ותהיה זמינה בעוד מדינות כמו קנדה - אבל לא ישראל. בנוסף, שירותי ספורט בשידור חי יהיו זמינים דרך אפל TV - עם או בלי עדכון של הנקודות בכל משחק על ממשק בחירת התוכן.

20:44 - ההכרזה הבאה היא אפל TV, שמקבל סוף סוף גרסה עם טכנולוגיות 4K, שמראה יותר פרטים, ו-HDR. שמדגישה צבעים שונים והופכת את התמונה ליותר יפה.

20:39 - השעונים החדשים יושקו עוד 10 ימים, כאשר גרסה עם קישוריות סלולרית תעלה 400 דולר וגרסה בלי קישוריות סלולרית - 330 דולר. גם השעון הקודם ימשיך להימכר, במחיר של 129 דולר.

20:34 - סירי עצמה הרבה יותר טובה עכשיו: באמצעות המעבד החדש, היא יכולה ממש לדבר ולענות לנו תשובות מלאות. לאחר אימון תוכלו לקבל סיכום מלא של האימון. אבל האתגר הקשה מכל היה להוסיף את קישוריות הסלולר. המהנדסים מצאו פתרון טוב לכל הבעיות שאמורות לעלות ולהפוך את זה ליותר נוח: לדוגמה סים, אפילו הקטן ביותר, יותר מדי גדול עבור השעון. הגודל של שעון אפל מהדור השני הוא באותו הגודל של שעון מהדור השלישי. החברה מדגימה שיחת טלפון דרך השעון מהדור השלישי.

20:31 - עכשיו מכריזים על הדור הבא והשלישי של שעון אפל. יש לשעון קישוריות סלולרית עצמאית, מה שמאפשר לכם ללכת לכל מקום בכל מצב. אתם יכולים ללכת רק עם השעון שלכם לריצה, לשחייה וגם לסידורים, ותמיד תהיו מחוברים להכל. תוכלו לענות לאנשים, להגיב להודעות וגם להשתמש בסירי. מפות, ניווט ועוד. בנוסף, אפשר יהיה לשמוע מוזיקה באמצעות אפל מיוזק דרך השעון מבלי להצטרך את האייפון. כל הפלייליסטים שלכם יהיו זמינים, תוכלו לבקש מסירי לחפש מוזיקה ועוד.

_OBJ

20:27 - טים מודה לכל מי שהיה בסרטון, ועובר ישר לשינויים וחידושים בשעון: פיצ'רים חדשים לשחיינים ומאמן חכם טוב יותר. חיישן הדופק יציג לכם את הדופק שלכם במסך הראשי כל פעם שתרימו את היד. הדבר השני שונה לאחר בקשות מלקוחות - עדכון אוטומטי אם הדופק שלכם עולה מתי שאתם לא מצפים לזה.

20:20 - כמובן שההכרזה הראשונה היא המוצר שלא באמת מעניין אף אחד חוץ מאוהדי אפל שרופים: אפל ווטש. מאז הוספת התמיכה בסירי לשעון, עלה קצב מכירות השעון ב-50%. בעבר השעון של אפל היה במקום השני בקטגוריה, ועכשיו הוא עקף את רולקס ולקח את המקום הראשון. יש להם 97% של שביעות רצון מצד הלקוחות. מפה, עוברים לסרטון של לקוחות שמספרים כמה הם שבעים רצון מהשעון.

20:19 - חשבתם שחנויות אפל רק מוכרות מקים ואייפונים? אתם טועים! החברה הסבירה במשך כ-10 דקות איך החנויות שלה משחזרות מבנים היסטוריים, משמשות מרכזים קהילתיים וכל מיני שטויות אחרות. אנשים יכולים גם ללמוד בחנויות איך להשתמש יותר טוב במכשירים של אפל שקנו - לצלם מושלם באייפון או באייפד, לפתח אפליקציות ועוד.

20:10 - קוק מבטיח שיהיו היום הכרזות מדהימות, ולאחר שהוא מקדיש כמה רגעים לעידוד תרומה לנפגעי ההוריקנים האחרונים בארה"ב הוא מציין שהקמפוס החדש של אפל, שבו נערך האירוע, מבוסס כולו על אנרגיה מתחדשת שאינה תורמת לשינויי האקלים, הגורמים לכאורה להוריקנים.

20:05 -  "סמלי היה שסטיב יפתח את האולם הזה", מתחיל קוק ומסביר עד כמה ג'ובס היה חשוב לו ולכולם. הוא ממשיך במוצרי אפל תמיד יכילו את הד.נ.א של ג'ובס. אפל עושה מה שהיא עושה לא רק בשביל שמו של סטיב, אלא בשביל לעודד מפתחים בדור החדש. החזון של סטיב ממשיך ללכת עם אפל, היום ותמיד, ימשיכו לזכור אותו.

20:03 - האירוע מתחיל בלקט משפטים ממריצים של סטיב ג'ובס, ומייד לאחריהם עולה יורשו, טים קוק, לבמה לקול מחיאות כפיים סוערות.

20:01 - הקהל כבר יושב באולם, לאחר סרטון פתיחה שהציג את הכניסה לאולם האירועים של שם מייסד אפל המנוח סטיב ג'ובס, ומחכה לפתיחת האירוע הראשון שמתקיים באולם זה.

 


כותבים:
נבו טרבלסי, יאיר מור

עורך המשדר:
אהוד קינן

מגישים:
דרור גלוברמן, ארז רונן, דני פלד

צלם:
עידן שוקרון

מפיקות:
ליהי פיין
מורן שלו

על הפייסבוק:
סהר כהן