לפני שנה ניב קנה אייפון 6s. מזל טוב! אבל איך אמרה אמא של רוני רון? זה סופו של כל אייפון (במלרע). מגן מסך ושני כיסויים (!) לא הצליחו להגן עליו מאיום השיהאב בטון 5, הידוע גם בשם מדרכה.
מאז חיפש ניב מעבדה שתתקן לו את המכשיר, אבל הצעות המחיר נעו בדרך כלל סביב ה-1,000 שקל (900 הכי זול, 1,200 הכי יקר). למזלו, הוא יושב במרחק כמה חדרים מצוות NEXTER, כך שכשקיבלנו הודעה על השקת שירות חדש בשם Mobilab, שמאפשר להזמין טכנאי באותה שיטה שבה מזמינים מונית ב-Gett (לשעבר גט-טקסי) - מייד הצענו לו להתנסות בשירות, לפני שכל המדינה מזמינה ומקבלת את ההודעה "אין טכנאים פנויים באזורך".
ניב הוריד את האפליקציה לאייפון, והיא זמינה גם לאנדרואיד - אבל אל תדאגו, אם הסמארטפון שלכם ממש הפסיק לעבוד, תוכלו להזמין את הטכנאי גם דרך האתר. אפשר להזמין מיידית וטכנאי יגיע תוך כשעה (בכל זאת, זו לא מונית) ואפשר להזמין לטווח של שלושה ימים קדימה. הטכנאים זמינים בין השעות 9 בבוקר ל-9 בערב בימי חול ובין תשע בבוקר לשלוש בצהריים ביום שישי, וכרגע מגיעים לערים תל אביב, רמת גן, גבעתיים ובני ברק.
הממשק הגרפי של האפליקציה יפהפה ודי נוח, אבל ההזמנה לקחה לנו כמה דקות, משום שהיינו צריכים להזין ידנית את הכתובת שהיתה אמורה להיות מזוהה אוטומטית. נו, שוין. לפחות המחיר - 850 שקל - היה זול יותר מכל הקודמים שקיבל ניב. ואפילו את זה הוא לא צריך לשלם - ב-NEXTER דואגים לחברים.
אחרי שהזנו פרטים ולחצנו "הזמן" הופיע על המסך טיימר שהתקדם לאיטו ופוצץ אותנו מלחץ, עד שנגמר וקיבלנו הודעה שאין כרגע טכנאי זמין.
לא נורא - כי שעה אחר כך בכל זאת הגיע טכנאי נחמד בשם מאור. הוא לא הרשה לנו לצלם אותו, אבל את המעבדה שלו היינו חייבים לצלם. זו לא משאית, ואפילו לא מכונית, אלא תיק כחול אותו הוא סוחב על אופנוע (ואתמול הוא סחב אותו על אופניים), וקצת כמו ה-TARDIS של הדוקטור, It's bigger on the inside.
נעלנו את מאור בחדר והקפנו אותו מכל הכיוונים, כדי שיהיה לו ברור שהעונה של האח הגדול אולי נגמרה, אבל את העבודה שלו מצלמים בכל זאת. הוא לא נלחץ והתחיל לפתוח את האייפון בעזרת כלי שנראה כמו סרגל. האייפון לא נכנע - אז מאור הסביר לנו שזה אומר שעוד אף פעם לא פתחו אותו והפעיל מין מלחם שחימם את הדבק שבאייפון עד שהיה גמיש מספיק כדי להיכנע לסרגל.
"פ-תו-ח!" בקריאת חנה מירון מ"קרובים קרובים מיהרנו להצמיד את הפרצופים לבפנוכו של האייפון, להתרשם מכל הדברים השחורים האלה וגם מאלה המוכספים ולהביע ביטחון בהרכבה המשובחת של אפל - או לפחות של סטודנטים סינים בני 18 שנכפה עליהם לעשות סטאז' באוניברסיטה במפעל של פוקסקון.
מאור הפריד את המסך מהמכשיר עצמו ושלף מהתיק מסך חלופי בזמן שאנחנו המשכנו להתפעל מכמה שאפל הצליחה לדחוס לתוך מכשיר בגודל 4.7 אינצ'.
אחד הדברים ששמנו אליהם לב הוא הברגים. הם כל כך קטנים שהיינו צריכים להרכיב משקפיים כדי לראות אותם!
זהו, המסך החלופי הורכב וחובר למכשיר באמצעות השטקר המיוחד שלו, אבל עדיין התפעלנו לראות שהוא עובד גם לפני שמאור הבריג אותו חזרה למכשיר.
בדקנו שהמסך וכל שאר הדברים עובדים, וניב נאלץ להתרגל לעובדה שהמסך הלא מקורי, למרות איכותו הגבוהה, לא מגיב באותה רמת דיוק כמו המסך הקודם, במיוחד בהקלדה וב-3D Touch. שלחנו את מאור הביתה ואת ניב למחנה אימונים למסכי מגע חסרי קסם אפלי מקורי.