חנות האפליקציות של גוגל ידועה בפתיחותה הרבה, המאפשרת למפתחים להעלות אליה כל אפליקציה שהם רוצים - כולל כאלו שמשמשות לעקיפת המגבלות המעטות שמטילה גוגל על מערכת ההפעלה שלה. אך הדבר הביא לכך שלחנות עולות גם אפליקציות רבות שכל מטרתן להזיק למשתמשים או לנצל את תמימותם להשגת מטרות מפוקפקות, כפי שדיווחנו למשל בסוף השנה שעברה.

טלפון סלולרי עם אנדרואיד (אילוסטרציה) (צילום: אילוסטרציה)
אילוסטרציה|צילום: אילוסטרציה

לאחרונה החלה גוגל בהפעלת מדיניות חדשה שמיועדת למנוע מאפליקציות כאלו לעלות לחנות. אמש חשפה החברה כי לפני כחודשיים התחילה לבדוק כל אפליקציה חדשה על ידי תוכנות שמיועדות לקבוע האם יש באפליקציה התנהגויות חשודות או חלקים שעוברים על תנאי השימוש, כמו למשל הפרת זכויות יוצרים או תוכן בוטה.

החברה הודיעה כי התוכנות בודקות את האפליקציות במהירות, ורובן עולות לחנות תוך מספר שעות. זאת לעומת זמן המתנה של מספר ימים שלוקח תהליך האישור בחנות של אפל. רק אם התוכנות מוצאות התנהגות שהן אינן מסוגלות לקבוע חד משמעית האם היא חשודה או לא, מועברת הבדיקה לבני אדם. הדבר הוביל לכך שמפתחי האפליקציות כלל לא הבחינו בתהליך הבדיקה החדש.

במקביל, הודיעה החברה אתמול על הכנסתה של מערכת חדשה לדירוג אפליקציות לגילאים שונים לפי מדד המכונה IARC. המערכת, שזו הפעם הראשונה בה היא מגיעה לחנות אפליקציות לסלולר, מבקשת ממפתחי אפליקציות ומשחקים למלא שאלונים לפני העלאתם, ויודעת להתאים לכל אפליקציה דירוגים שונים במדינות שונות. כך, לדוגמה, משחק אלים עשוי להיות מדורג בארה"ב כמתאים לגיל 13 ומעלה ובאוסטרליה, המחמירה יותר, כמתאים לגיל 18 ומעלה בלבד.