וואטסאפ משתנה ומתפתחת כל הזמן, כשבחודשים האחרונים מפתחי האפליקציה בחנו כמה פיצ'רים מרגשים במיוחד. אז מה אנחנו עתידים לראות בשנת 2021? הנה הדיווחים החשובים ביותר של הבלוג WABetaInfo, שעוקב באדיקות אחרי כל שינוי באפליקציית המסרים הפופולרית ביותר בעולם.
שיחות קוליות ושיחות וידאו מהמחשב
תקופת הקורונה הפכה את הזום והסקייפ לדרך המרכזית בה אנחנו מתקשרים עם אנשים, ובוואטסאפ רוצים להתחרות בהן ראש בראש - עם שיחות מרובות משתתפים גם ב-WhatsApp Web, גרסת המחשב של האפליקציה.
איך זה ייראה? לפי האתר WABetaInfo, בחלקו הימני והעליון של חלון השיחה יתווספו כפתורי חיוג; אייקון שפופרת עבור שיחות קוליות, ואייקון של מצלמה עבור שיחות וידאו. השיחות עצמן יפתחו בחלון חדש וקטן, כך שתוכלו להמשיך לקרוא את הצ'אט ולעבור לצ'אטים אחרים.
בחודש שעבר הפיצ'ר החל לזרום לעוד ועוד משתמשים, כך שהוא צפוי להגיע ממש בקרוב.
שימוש בוואטסאפ ממספר מכשירים
יש לכם שני טלפונים ואתם רוצים להשתמש באותו מספר וואטסאפ בשניהם? אתם בעלי עסק ורוצים לאפשר למספר עובדים לענות לוואטסאפ העסקי? רוצים להתחבר לוואטסאפ במחשב בלי לקשר לטלפון? מסתבר שבקרוב זה יהיה אפשרי.
כידוע, גרסת האינטרנט של וואטסאפ (WhatsApp Web) הקיימת כיום שולפת את ההודעות מהמכשיר הסלולרי כשהן לא מוצפנות. המגבלות ברורות: המכשיר צריך להישאר דלוק בכל עת, וניתן להתחבר רק עם מכשיר פעיל אחד נוסף. לפי הדיווחים, כדי לאפשר התחברות למספר מכשירים, וואטסאפ תיאלץ לשקול שינוי ארכיטקטורה מהותי: יצירת ארכיון מרכזי להודעות שממנו תועבר היסטוריית השיחות למכשירים השונים. זאת, תוך שמירה על ההצפנה מקצה לקצה שקיימת כיום בפלטפורמה.
במסגרת העדכון העתידי, ממשק ההתחברות לגרסת האינטרנט של וואטסאפ, שנמצא כיום בתפריט ההגדרות באפליקציה, יוחלף בממשק "מכשירים מחוברים" (Linked Devices). בנוסף, שורות קוד שנמצאו בגרסת הבטא רומזות שבקרוב נוכל לחבר את אותו החשבון לארבעה מכשירים – ושוואטסאפ תצפין גם את הגיבוי שעולה לענן.
מתיחת פנים לארכיון השיחות
אם נמאס לכם משיחה מסוימת (או ממישהו מסוים), כבר כיום ניתן להעביר את השיחה לארכיון (Archive), ובכך לשמור על תוכן השיחה אך להפריד אותה משאר השיחות. מה הבעיה? אם המשתמש או המשתמשת שולחים לכם הודעה נוספת, הצ'אט חוזר לרשימת השיחות הרגילה שלכם.
בדיוק בשביל זה הומצאה התכונה "Read Later". מדובר, למעשה, בארכיון משודרג שלא יקפיץ לכם את השיחות בחזרה לפיד הרגיל.
השתקת וידאו בעת השליחה
רוצים לשלוח סרטון, אבל לא מעוניינים שהסאונד יישאר? בקרוב תוכלו להשתיק את פס הקול מתוך הוואטסאפ, ממש כמו בהעלאת סטורי לאינסטגרם.
איך עושים את זה? רגע לפני שאתם לוחצים על כפתור השליחה, תוכלו למצוא בסרגל העליון כפתור המאפשר להשתיק את פס הקול, ממש ליד הכפתורים שמאפשרים להוסיף כיתובים או לחתוך את המדיה.
והערה אחרונה על תנאי השימוש
לצד הפיצ'רים החשובים הללו, שנת 2021 מסמנת גם הרעה משמעותית בתנאי השימוש של המשתמשים. אתמול (חמישי) דיווחנו ב-NEXTER על מדיניות הפרטיות החדשה של וואטסאפ, שבמסגרתה היא תהיה רשאית להעביר לחברת האם, פייסבוק, את כל הנתונים שהיא אוספת עליכם. עד כה ניתן היה לחסום את העברת המידע, אך העדכון החדש יותיר את המשתמשים ללא ברירה, ומי שלא יאשר את העדכון עד ה-8 בפברואר לא יוכל להמשיך לגשת לשירות.
באילו נתונים מדובר? לפי מרכז העזרה של וואטסאפ, האפליקציה אוספת נתונים כמו מספר הטלפון עמו נרשמתם והמכשיר שממנו אתם מחוברים. וזה לא נגמר כאן: פייסבוק תעקוב אחרי האינטראקציות שלכם עם משתמשים אחרים ועם חשבונות עסקיים, לרבות התשלומים שתבצעו בעתיד דרך האפליקציה. יחד עם זאת, ההודעות שנשלחות בפלטפורמה עוברות הצפנה מקצה-לקצה, כך שהן לא יאוחסנו בשרתי פייסבוק.
המטרה המרכזית מאחורי שיתוף הנתונים היא כמובן כלכלית: פייסבוק מרוויחה יותר כסף עבור פרסומות מדויקות יותר. אבל ישנם מניעים נוספים: מייסד ומנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, מבקש ליצור סינרגיה מוחלטת בין פייסבוק, מסנג'ר, וואטסאפ ואינסטגרם - כדי להקשות על פירוק החברה לגורמים, אם הרגולטור ידרוש זאת. במדינות האיחוד האירופי, למשל, העברת המידע לפייסבוק אסורה - כך שהתקנה החדשה לא תהיה תקפה. בישראל, לעומת זאת, הרגולטור לא מטיל כל הגבלה על ענקיות הטכנולוגיה.