תחרות STARAPP נערכת לשלבי הסיום, ובקרוב ייפגש חבר השופטים עם עשרת היזמים העולים לשלב הגמר, כדי להחליט מי יזכה באמונם ובפרס כספי. רגע לפני, בואו להכיר ולגלות מה עשה כל אחד ואחד מהשופטים בתחום, מה מעניין אותו היום - ואולי אפילו לקבל קצת השראה.

אורי סגל (צילום: יונתן בלום)
אספן נלהב של סיינפלד. יו"ר השופטים אורי סגל|צילום: יונתן בלום
יו"ר חבר השופטים של התחרות, אורי סגל

קצת על עצמי: בן 42, נשוי, בעל תואר בתקשורת ומנהל עסקים. התחלתי את דרכי במשרד הביטחון ומשם המשכתי ליזמות. ככל הנראה בעל האוסף הגדול בעולם למזכרות מהסדרה "סיינפלד" ובעל אוסף מרשים של פרטי אפל שונים – כולל חתימה של סטיב ג'ובס בכבודו ובעצמו.
רקע בתחום הטכנולוגיה והעסקים: הבעלים של iApps Technologies, שמשרדיה ממוקמים בהרצליה פיתוח ובסיליקון ואלי. החברה פיתחה עד כה מאות אפליקציות ליזמים וחברות בישראל ובעולם. בנוסף, החברה שותפה בלמעלה מ-40 מיזמים שונים.
מה מעניין אותך לראות בתחרות? "צוות השיפוט, שבו שופטים בכירים בתעשייה מתחומים שונים, בחר את עשר האפליקציות שהגיעו לשלב הסופי בהתאם לקריטריונים שהצבנו לעצמנו: האם האפליקציה חדשנית או עונה על צורך? האם היא עולמית או מקומית? מי היזם ומה הרקע שלו? מהן היכולות הפיננסיות שלו לגיוסים עתידיים וכדומה".
מה למדת במהלך המיונים: לתחרות אפליקציות ניגשו יזמים מגיל 15, כשהיזם המבוגר ביותר נושק לגיל ה-80. אין ספק שיש בישראל מאות יזמים 'מתחת לראדר' שיושבים ברגעים אלה בגראז' ועמלים על האפליקציה שלהם. מי יודע אולי אחד מהם יהיה הדבר הבא.
מהי ההגדרה לאפליקציה "זוכה" מבחינתך: "האפליקציה שתזכה בתחרות צריכה בסופו של יום לעמוד במבחן דעת הקהל - האם הקהל יאמץ אותה ויהפוך אותה לדבר הגדול הבא? או שהוא ימחק אותה ממסך הטלפון החכם שלו".

רו”ח אורן בר און , שופט בתחרות האפליקציות
מגיע מתוך הפן העסקי. בר און
רו”ח אורן בר און, ארנסט אנד יאנג

על עצמי: שותף בכיר בפירמת ראיית החשבון ארנסט אנד יאנג.
מה הרקע שלך בתחום: אני מגיע לעולם הטכנולוגיה מהצד העסקי. אנחנו מספקים שירותי ראיית חשבון לכל התעשייה, ולכן היכולת וההבנה שלי הם יותר בקטע הפיננסי. כלומר - האם האפליקציה יכולה לגייס כסף, האם יש לאפליקציה אפשרות למודל עסקי ממשי וכדומה.
מה מעניין אותך לראות בתחרות: דברים שיש להם השפעה משמעותית, לא שיפורים קטנים ואחרים. כאלה שיכולים ליצור שינוי משמעותי בהתנהלות של אנשים כתוצאה מתשתיות קיימות.
מה נחשב אצלך לאפליקציה זוכה: אפליקציה הקשורה בשוק הפיננסי, שוק שבו עדיין יש מקום לשיפור באופן משמעותי - מה שמכונה Fintech. במילים אחרות: כל מקום שבו האפליקציה מאפשרת למשתמש לחסוך את המתווך באמצע ויוצרת דרך ישירה בין צרכנים לעסקים, ובכך יוצרת ממשק יעיל יותר, זול יותר וכמובן חווייתי יותר".

ג'ון מדווד, מקים ourcrowd
ג'ון מדווד, מקים ourcrowd
ג'ון מדווד, מקים Ourcrowd

על עצמי: גר בארץ 34 שנה. יזם סדרתי. במהלך השנים השקעתי בכמאתיים חברות ישראליות, כולן מההייטק, עם חברות שהגיעו לאקזיט בסך כולל של מאות מיליוני דולרים.
הקשר שלי לעולם הטכנולוגיה והעסקים: מייסד ומנכ"ל ש Ourcrowd – פלטפורמה להשקעות. זהו מעין מועדון משקיעים שכרגע חברים בו 6,000 איש עם כסף ונכונות להשקיע. זה מעין קיקסטארטר למיליונרים, אבל במקום לקבל טי שירט של חברה צעירה - מקבלים מניות.
מה מעניין אותך לראות בתחרות? למרות מה שאנשים חושבים, שהכל כבר נעשה ושאין חדש מתחת לשמש - מה שאנחנו רואים בעולם הטכנולוגיה זו רק ההתחלה. כשהבועה התפוצצה בפעם הראשונה אמרו "מי יכול להקים חברה בגודל של YAHOO?" וזה עוד לפני שהיה אפילו פייסבוק.
איזו אפליקציה תשבה את לבך? לשמחתי, כיום, ליזם הישראלי יש הרבה יותר סבלנות ואורך נשימה. הוא שואף לגדולות – לא לאקזיט. לא פותחים חברה כדי לעשות מכה. אני רוצה לראות חלומות גדולים. לא דברים שהם זוטרים, לשווקים קטנים. סיכון ושאיפה אינטרקוננטלית. אני מחפש את המהפכה הבאה. איש הון-סיכון, עם דגש על הסיכון. אני רוצה מישהו שבאמת מנסה לשנות את העולם, ויש את כל הסיכויים שהוא יפסיד. צריך להיות עם חלומות גדולים. בלי זה שום דבר לא יקרה.

רונה שגב, פיטנגו
רונה שגב, פיטנגו
רונה שגב, שותפה בפיטנגו

על עצמי: יזמית בעבר, שהקימה בשנות ה-90 סטארטאפ למשחקי מחשב בה בנתה משחקים, מכרה אותם והשיגה מימון לפרויקט הבא. לאחר מכן עברה לתחום ההון סיכון בקרן אבר גרין וכיום שותפה בפינטגו. השקיעה בין היתר בחברת ורוניס שהונפקה בנסדק ומתמקדת בעיקר בתחום ה-Enterprise Software בדגש על Consumer.
מה את מחפשת בתחרות ובתחום האפליקציות בכלל: בסופו של דבר מה שחשוב זה האם האפליקציה מביאה ערך אמיתי למשתמשים, ובנוסף - חווית המשתמש. לרוב, אם הרעיון השיווקי טוב ומלהיב - יש סיכוי גדול שהוא יסחוף את המשתמשים.
מה היית רוצה לראות בתחרות: מבחינת הצרכנים, הרבה פעמים קשה לדעת אם משהו יתפוס או לא יתפוס עד שמנסים, ומצד שני - מודל עסקי זה חשוב. שמחתי לראות שגם אפליקציות שלא הושקעו בהן משאבים רבים - מצליחות לעניין ולהלהיב. בסך הכל, יש גל יזמות מלהיב ששוטף את ישראל.
איזו אפליקציה הייתה שובה אותך במקום: יש תחום אחד מאוד מעניין והוא התחום הרפואה הממוחשבת. כלומר שימוש בטכנולוגיות חדשות לקידום נושא הרפואה. הוא מתקשר מאוד לתחום אחר – IOT. זה תחום שמתפתח עכשיו במהירות. הוא מרתק ויש הרבה לאן להתפתח אתו".

מארק און- גט טקסי (צילום: ניר פקין)
מכור לתחום שלו ולחברה|צילום: ניר פקין
מארק און, מנכ"ל גט טקסי בישראל

על עצמי: בן 37, נשוי לכנרת ואב לאוריאן בת הארבע, בעל תואר ראשון במנהל עסקים. גולש גלים בזמני הפנוי. בעבר התגוררתי בקוסטה ריקה ושילבתי את התחביב עם ניהול מיזם בתחום המזון. עבדתי במשך שבע שנים בתחום התקשורת כמנהל מערכי מכירות וניהול פרויקטים חוצי חברה. 
רקע בתחום הטכנולוגיה והעסקים: בעל ידע רב בתחום המובייל - בכל הקשור לרשתות סלולאריות ולציוד הקצה, אסטרטגיות ניהוליות וניהול מערכי מכירות. לגט טקסי הגעתי לפני שלוש שנים, אז בתור סמנכ״ל מכירות לגיוס תאגידים, וכעבור שנה, מוניתי למנכ״ל החברה. תחום הסטארטאפים משלב אצלי בהצלחה בין האופי שלי, אני מאוד רוצה למשוך את הגבולות לקצה גבול היכולת, לבין עבודה מול אנשים מדהימים שכל מה שמעניין אותם זה לשנות סדרי עולם.
מה היית רוצה לראות בתחרות: יזמים שקמים בבוקר ומאמינים שהמיזם שלהם הוא זה שישנה את העולם, שימוש בטכנולוגיות חדשות וחשיבה מעמיקה על התנהגות צרכנית.
מהי אפליקציה זוכה מבחינתך: אפליקציות שמשנות את החיים שלנו. חוסכות זמן, פשוטות, מייעלות תהליכים מעיקים בחיי היום יום, הופכות את חיינו לקלים יותר, אפקטיביים יותר ועונות על צרכים גלובאליים - כאלו שאנחנו שואלים את עצמנו, איך לא חשבנו על זה לפני כן?

הסלבס מספרים על הרגלי הנהיגה שלהם (תמונת AVI: mako)
מחפש משהו מעבר ל"נייס טו הב". גלוברמן|תמונת AVI: mako
דרור גלוברמן, עורך, מגיש ועיתונאי

על עצמי: "עיתונאי שמתמחה בתחום הטכנולוגיה ומסקר אותו עוד משנות ה-90, כחייל בביטאון חיל האוויר, ומאוחר יותר ככתב הטכנולוגיה ועורך מגזין "עסקים שישי" במעריב. שימשתי ככתב הטכנולוגיה של חברת החדשות של ערוץ 2, וכיום עוסק בתחום כעורך הראשי של אתר NEXTER מבית mako ובמקביל מגיש את התוכנית "אנשים" בשידורי קשת בערוץ 2.
הרקע שלי בעולם הטכנולוגיה והעסקים: "בתחום הטכנולוגיה, מוטל כיום עיקר הפוקוס העיתונאי שלי בצרכן הפשוט, כלומר - לחפש את מה שמשפיע על חייו של משתמש הקצה, מהן הסכנות שמחכות לו בתחום הטכנולוגי וכיצד אפשר לעזור לו לשפר את איכות חייו. בעבר עסקתי יותר בסיקור ההיבטים הכלכליים של תחום ההיי-טק, כמו השקעות הון סיכון, עסקאות גדולות, כוח אדם וכדומה.
מה מעניין אותך לראות בתחרות? פשטות. רעיונות מורכבים ומסובכים מתקשים להגיע לשלב היישום, ומתקשים להתחבב על הקהל הרחב. זה לא אומר שהטכנולוגיה צריכה להיות פשוטה - אלא שהרעיון והממשק צריכים להיות משהו שאנחנו, ילדינו וההורים שלנו יכולים להשתמש בו בלי הסברים מיותרים.
מה נחשב מבחינתך ל"אפליקציה זוכה"? "אישית, אני קודם כל מחפש פתרון מעשי ויצירתי לבעיה מעניינת שלא נפתרה בעבר. בנוסף לכל הקריטריונים בתחרות, חשוב לי שהאפליקציה הזוכה תהיה בעלת פוטנציאל אמיתי לעזור לנו להתמודד עם אתגר יומיומי שלא קיבל מענה הולם עד כה. במילים אחרות – 'נייס טו הב' זה רק 'נייס טוב הב'. אני מחפש קצת יותר".

אודי בן דרור, שופט בתחרות האפליקציות
מחפש אפליקציה שתגרום לו לשלוף פנקס צ'קים. בן דרור
אודי בן דרור, JDA

קצת על עצמי: בן 38, נשוי+3, מתגורר בירושלים. בעל תואר שני (MA) בכלכלה ומינהל עסקים מהאוניברסיטה העברית.
רקע בעולם הטכנולוגיה והעסקים: שש שנים ברשות לפיתוח ירושלים (הרל"י), שהפעילה בין היתר מיזמים כלכליים ייחודיים כמו Jnext - מיזם לפיתוח היזמות הטכנולוגית בעיר. בעיר פועלים מאות סטארט-אפים, לצד חברות גדולות, יזמים רבים ומשקיעים. מטרתנו לשלב בין כל הגורמים השונים ולהגביר את הסינרגיה בין הגופים הפועלים בעיר. כיום אני משמש כמנכ"ל הרשות. אנחנו עובדים עבודה אינטנסיבית מול המגזר העסקי, אם במענקים ותמריצים כספיים, אם במכרזי BOT, ואם על ידי פיתוח סביבה עסקית תומכת. בנוסף, במסגרת עבודתי בעבר בחברת בזק בינלאומי, למדתי היטב את ההבדלים בין המגזר הציבורי ומגזר הפרטי, בחברה מובילה בתחומה שפועלת בשוק תחרותי ומרתק.
מה מעניין אותך לראות בתחרות? פיתוחים טכנולוגיים חדשניים, חשיבה יצירתית ומיזמים עם ערך לחברה. מעניין אותי לראות את הצוותים, את הניסיון שלהם, לבחון האם יש להם את הכישורים הרלוונטיים לצורך הקמה והנעה של המיזם ובעיקר את האמביציה והמוטיבציה שלהם שהם אלה שלבסוף יקבעו אם המיזם יצליח או לא.
מה נחשב מבחינתך ל"אפליקציה זוכה": האפליקציה הזוכה תגרום לי לאחד משני דברים: לחשוב 'איך לא חשבו על זה קודם?', או לחלופין, לרצות להוציא פנקס צ'קים כדי להשקיע בהם, מתוך ידיעה שהם יעשו כל Pivot שיידרש על מנת שהמיזם יהפוך להצלחה מסחררת.

ארון קפלוויץ, מנהל בכיר, גלובל ניו יורק (צילום: באדיבות ארון קפלוויץ)
ארון קפלוויץ, מנהל בכיר, גלובל ניו יורק|צילום: באדיבות ארון קפלוויץ
ארון קפלוויץ, מנהל בכיר, Global NY at Empire State Development

קצת על עצמי: בחודש מאי האחרון מוניתי על ידי מושל מדינת ניו יורק אנדרו קואומו לשמש כמנהל של "גלובל ניו יורק". מדובר ביוזמה חדשה שמטרתה להביא לניו יורק עסקים בינלאומיים ולעזור לחברות ניו יורקיות לייצא את המוצרים והשירותים שלהם לחו"ל. באוגוסט האחרון, ליוויתי את המושל בביקור בישראל כביטוי לסולידריות עם העם הישראלי והממשלה במהלך הלחימה בצוק איתן. לפני שהצטרפתי ל"גלובל ניו יורק", עבדתי במשך שש שנים בשגרירות ישראל בוושינגטון די.סי, כאשר במשך רוב הזמן שמשתי כאחראי תחום התקשורת אצל שגריר ישראל בארה"ב לשעבר מייקל אורן. בעברי שירתי כחייל בודד בנח"ל.
מה הייתי רוצה לראות בתחרות: ב-StarApp הייתי רוצה לראות את רוח החדשנות וכושר ההמצאה הידועים של ישראל. ניו יורק היא אולי מדינת הסטארט-אפ, אבל ישראל היא עדיין אומת הסטארט-אפ.
מהי מבחינתך אפליקציה זוכה? עבורי יישום זוכה הוא זה שעוזר לנו לשפר את הדרך בה אנו חווים את העולם. הייתי שמח לקבל מוצר שיהפוך את חיי לנוחים יותר וישרת אותי בחיי היומיום שלי כבחור ניו יורקי.