ההתלהבות ממותג הגלקסי של סמסונג דעכה בשנה האחרונה, לאור כמות המכשירים הסיניים האיכותיים יותר ויותר שמגיעים לשווקים ברחבי העולם במחירים תחרותיים במיוחד. החברה, שזלזלה עד אז במכשירים זולים, נאלצה לשנות אסטרטגיה ולהתחיל לייצר מכשירי בסיס וביניים שיוכלו להתחרות מול היבול הנוכחי - וגלקסי A5 הוא אחד מפסגות המאמץ הזה.

עיצוב וממשק

סמסונג גלקסי A5, Samsung Galaxy A5 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
משטח זכוכית מבריק. Galaxy A5|צילום: יאיר מור, NEXTER

A5, מכשיר האמצע החדש של סמסונג, מעוצב לפי הקווים של גלקסי אלפא - שהושק בשנה שעברה ולא זכה להצלחה למרות השילוב המצוין בין מפרט גבוה לגוף בגודל בינוני. הוא מבוסס על מסגרת מתכתית קשיחה (עם קיטועי פלסטיק המבודדים בין האנטנות, המשולבות במסגרת), המקנה לו תחושה עמידה ויוקרתית, ומבנה דק (6.7 מילימטר בלבד - זה המכשיר השני הדק ביותר בתולדות סמסונג) ומלבני מאוד, ולא מעוגל כמו מכשירי הדגל של החברה. לדעתנו, בגרסה הזו המבנה נלקח לכיוון פינתי מדי, שהופך אותו לפחות נוח לאחיזה.

צידו הקדמי כולו משטח זכוכית מבריק, מלבד כפתור הבית, שלצידו נמצאים כרגיל כפתורי המגע, שמוארים רק לאחר שכבר לחצתם עליהם. מאוד קשה לראות אותם לפני הלחיצה, כך שההרגל הוא הדבר היחיד שיוכל להנחות אתכם בלחיצה עליהם.

סמסונג גלקסי A5, Samsung Galaxy A5 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
כפתור ההדלקה ומגירות ה-microSD וה-SIM|צילום: יאיר מור, NEXTER

צידו האחורי של המכשיר עשוי פלסטי שטוח, ללא דוגמת פלסטר, כאשר בחלקו התחתון חרוטים אישורי התקן של המכשיר ובחלקו העליון ממוקמים המצלמה, מצידה האחד מבזק פלאש ומצידה השני הרמקול.

בדפנותיו של המכשיר ניתן למצוא מצד ימין את כפתור ההדלקה/כיבוי ומצד שמאל את עוצמת השמע, כהרגלה של סמסונג. מתחת לכפתור בצד ימין נמצאות שתי מגירות - אחת לכרטיס זיכרון מסוג microSD ואחת לכרטיס  Nano-SIM - הנפתחות בעזרת סיכה, מה שמסבך החלפה של הכרטיסים הנמצאים בהן אם אינכם נגררים עם סיכה דקה מאוד לכל מקום.

בדופן העליונה נמצא מיקרופון ביטול הרעשים ובדופן התחתונה מיקרופון השיחה, שקע ההטענה ושקע האוזניות - שהעברתו לתחתית המכשיר היא צעד תמוה, מיותר ואף מרגיז שכפה עלינו להכניס את המכשיר לכיס הפוך כאשר רצינו לחבר אליו אוזניות רגילות.

סמסונג גלקסי A5, Samsung Galaxy A5 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
מסגרת המתכת מרגישה חזקה ומרשימה|צילום: יאיר מור, NEXTER

הממשק, כמה מפתיע, הוא TouchWiz של סמסונג המולבש על גבי אנדרואיד קיטקט (4.4), וכולל שלושה מסכי בית שאחד מהם הוא למעשה אפליקציית Flipboard המעצבנת - ודווקא אותו אי אפשר להסיר, לעומת המסכים האחרים שניתן להוסיף או לגרוע. וילון ההתראות נשאר בסגנון המוכר של סמסונג, עם שורת מתגים וקיצורי דרך להגדרות שונות בחלק העליון, מתחתיו קיצור דרך מיותר לחיפוש של סמסונג ומתחת לכל אלה ההתראות השונות. גם תפריט ההגדרות לא שונה בהרבה מבגרסאות הקודמות של ממשק סמסונג, מלבד הרקע הלבן שהחליף את הכחול הכהה מהגרסאות הקודמות.

תצוגה ובייצועים

מסך המכשיר הוא מסוג Super AMOLED בגודל 5 אינצ' - גדול יותר מהאלפא, אך סטנדרטי למכשירים בשנת 2014 - ברזולוציית HD 720p (ולא Full HD, כמו רוב המכשירים בגודל זה). הוא אמנם נופל באיכותו ממסכים של מכשירים יקרים יותר, אך לרמת המחיר לה הוא מיועד הוא בהחלט מספק, מה גם שהוא עוצמתי מאוד ונראה היטב גם באור שמש.

מפרט החומרה של המכשיר מבוסס, כמו כמעט כל מכשיר מודרני ברמה זו, על מעבד מרובע-ליבות מסוג Snapdragon 400 של קואלקום במהירות 1.2 גיגה-הרץ, זיכרון עבודה (RAM) בנפח 2 גיגה-בייט, אחסון פנימי 16 גיגה-בייט וכמובן חריץ ההרחבה שכבר הזכרנו ומאפשר להוסיף עד 64 גיגה-בייט בכרטיס microSD. עד כאן מדובר במפרט סטנדרטי ואף מינימלי, אלא שכאן יש גם קישוריות סלולרית מדור 4 ו-NFC לחיבור מהיר של אוזניות ואביזרי בלוטות' אחרים ללא צורך בצימוד שלהם דרך התפריטים המסובכים.

סמסונג גלקסי A5, Samsung Galaxy A5 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
לא, זה לא חיישן דופק, אלא רמקול|צילום: יאיר מור, NEXTER

מולטימדיה

המצלמה האחורית של המכשיר, בעלת חיישן 13 מגה-פיקסל, מספקת תוצאות מפתיעות למדי - אלא שצריך לסלוח לה גם על כמה חסרונות כדי להגיע לשם. תמונות שצולמו בתנאי תאורה טובים נראות מצוין, עם שחזור צבעים טוב ומדויק וכמעט ללא "רעש". עם זאת, בתמונות שצולמו באור שמש ניכר שנוצר פער אדיר בין החלקים הבהירים בתמונה לאלו הכהים. בנוסף, למצלמה לוקח זמן ארוך יחסית להתמקד לפני הצילום - ובצילום לילה לפעמים חיכינו 2 ו-3 שניות מהלחיצה ועד שהתמונה נלכדה ויכולנו לחזור לזוז.

צילום הווידאו במכשיר מוגבל לאיכות Full HD בקצב 30 פריימים בשנייה - מספיק לרוב האנשים אך נחות לעומת 2K ו-4K במכשירים יקרים. התוצאות הפתיעו אותנו לטובה, פחות בתחום הווידאו ויותר בצד האודיו - המיקרופונים הסטריאופוניים שלו, הממוקמים כאמור בני צידי המכשיר כאשר מחזיקים אותו במאוזן, לוכדים קול איכותי ביותר, מה שהופך את הצפייה בהם למהנה הרבה יותר מבמכשירים רבים אחרים.

כטלפון, למקרה שזה מעניין אתכם, המכשיר לא רע, אם כי לא טוב - אנחנו שמענו את בני שיחנו מצוין דרך האפרכסת, אך הם לא תמיד הבינו אותנו בפעם הראשונה ונאלצנו לחזור על משפטים רבים פעמיים. בשיחות HD (ללקוחות אורנג'/012) האיכות היתה מדהימה ממש. הרמקול חזק מאוד, אך איכותו צורמת מאוד ולא היינו ממליצים להשתמש בו לא לשיחות ולא לשום שימוש אחר.

חיי סוללה

למכשיר סוללה מובנית שלא ניתנת להחלפה, בקיבולת 2,300 מיליאמפר/שעה. אצלנו היא שרדה כיממה בשימוש קל אך בקושי יום עבודה ממוצע (כולל הנסיעות, כמובן - מ-7 עד 6) בשימוש ממוצע (שיחות, מיילים, הודעות, מוסיקה וצילום). עם זאת, אחרים שניסו את המכשיר דיווחו על תוצאות טובות יותר, אולי בזכות שימוש בבהירות נמוכה יותר (אנחנו תמיד משתמשים בבהירות האמצעית של המכשיר או מעט פחות מכך. במכשיר הזה הבהירות הבינונית בהחלט חזקה למדי).

סיכום

סמסונג גלקסי A5, Samsung Galaxy A5 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
למה למטה? שקע האוזניות ושקע הטעינה|צילום: יאיר מור, NEXTER

גלקסי A5 הוא בהחלט מכשיר מוצלח - הוא מעוצב בקפידה, מרגיש יוקרתי ולא זול ועובד ללא דופי עבור מכשיר שאינו מיועד למשתמשים הכבדים ביותר. עם זאת, מחירו הנוכחי בישראל - 2,100 שקל אצל היבואן הרשמי - מעט גבוה. במחיר של מעט פחות מ-2,000 שקל (הניתן להשגה דרך יבואנים מקבילים), המכשיר הזה יכול להיות בחירה מצוינת הנותנת תמורה מרבית למחיר.