לחברת OnePlus הסינית יש כבר קהל מעריצים נאמן בישראל. זה מחכה תקופה ארוכה להגעתו של דגם 3. סמארטפון הדגל של וואן פלוס אמנם לא החל להימכר בישראל באופן רשמי, אבל מי שממש רוצה אותו יכול לקנות אותו החל מהשבוע (מה-15.7) דרך אתר צ'יינה ביי, כאשר היבואן הרשמי, סי דאטה, יציע אותו למכירה רק בעוד מספר שבועות.

סמארטפון One Plus 3 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
OnePlus 3|צילום: צחי הופמן, NEXTER

החשיבות של וואן פלוס לשוק הסלולר הוא המחיר הלא גבוה ביחס לחומרה החזקה שלו. בעולם נמכר המכשיר החדש של החברה ב-400 דולר או 400 אירו (ללא מיסים מקומיים). בצ'יינה ביי מחירו עומד על 2,450 שקל, לאחר מיסים בגובה 34.6%, המייקרים מאוד את המכשיר. גם לאחר תוספת המיסים המרגיזה, ה-3 הוא סמארטפון המתחרה ראש בראש בדגמי הדגל של היצרניות הגדולות עם תג מחיר נוח בהרבה.

מסך

המסך של ה-3 מגיע בגודל 5.5 אינץ' ברזולוציית Full HD. קצת פחות ממסכי ה-QHD האיכותיים הקיימים בגלקסי S7 של סמסונג או ה-G5 של LG, אבל עדיין מדובר בחדות מספיק טובה. התצוגה מוצלחת עם צבעים נעימים מאוד לעין, עשירים יחסית ועם תאורה אחורית מאוד חזקה. מדובר בתאורה היודעת להתמודד עם אור השמש של ישראל, גם בחודשי יולי-אוגוסט.

עיצוב

בגב של ה-3 יש משהו שמזכיר את HTC 10. שניהם סמארטפונים שנראים מעולה. גוף הוואן פלוס עשוי מאלומיניום, הוא בעל משקל סביר של 158 גרם ועוביו 7.3 מילימטר. בצד השמאלי של הסמארטפון ניתן למצוא מתג המאפשר לעבור במהירות למצב שקט או להתראות מוגדרות. מדובר בדרך נוחה להשתיק את המכשיר במהירות.

סמארטפון One Plus 3 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
OnePlus 3|צילום: צחי הופמן, NEXTER

ממשק

ה-3 פועל על מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת מרשמלו (6.0.1), כאשר עליה מולבשת המעטפת OxygenOS (גרסה 3.1.3) של החברה הסינית. החוויה של אנדרואיד נשמרת ברובה, פרט לתוספות כמו הקשה כפולה על המסך להדלקה שלו או ממשק הממוקם בצד הימני של המסך, המנסה לשמש כעמוד בית לאנשי קשר ואפליקציות שכיחות. בתחתית המכשיר קיימים שני כפתורים: כפתור אחד לחזרה וכפתור אחר לאפליקציות האחרונות. דבר שמעט הפריע לנו הוא שהכפתורים הללו לא מוארים (מלבד בזמן לחיצה) ויכול להיות שחלק מהמשתמשים לא יזהו אותם כשיתחילו לעבוד עם הסמארטפון. וואן פלוס הוסיפו בממשק מצב לילה, בו התאורה האחורית נוטה לצהוב. מדובר באפשרות מוצלחת, שכדאי שתתווסף כבר היום לכל סמארטפון (באייפון זה כבר קיים). חבל שמצב הלילה לא מתחיל לעבוד באופן אוטומטי בשעה מסוימת, וחייבים להפעיל אותו באופן ידני.

מלבד זה, נתקלנו במכשיר בתופעה מוזרה, כאשר לפעמים הוא סגר אפליקציות הרצות ברקע, אשר היו מיועדות לפעול כל הזמן (למשל, גיבוי תמונות). לא מצאנו דרך לבטל את האפשרות הזו (בניגוד למכשירי וואווי, בהם ניתן לבקש מהמכשיר שאפליקציה מסוימת לא תיסגר).

חומרה

הוואן פלוס 3 מגיע עם מעבד Snapdragon 820, אותו אפשר למצוא במכשירי דגל כמו LG G5 או HTC 10. המעבד הוא בעל שתי ליבות במהירות של 2.15 גיגה-הרץ ועוד שתי ליבות במהירות 1.6 גיגה-הרץ. נפח האחסון הוא 64 גיגה-בייט, אבל ללא יכולת הרחבה. זיכרון העבודה מטורף - 6 גיגה-בייט, הנתון הגבוה ביותר היום בסמארטפונים בישראל. התוצאה היא שה-3 הוא מכשיר מהיר שלא מגמגם לרגע. מצד שני, יכול להיות שגם 4 גיגה זיכרון עבודה היו מספיקים.

סמארטפון One Plus 3 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
OnePlus 3|צילום: צחי הופמן, NEXTER

ל-3 יש חיישן טביעת אצבע הממוקם בחלק התחתון בחזית המכשיר, בדומה למכשירי סמסונג. החיישן מגיב במהירות ולא מפספס. וואן פלוס נזכרו לשלב סוף כל סוף תמיכה בתקן NFC, המאפשר להתחבר לאביזרים שונים בקלות, ויש גם מקום לשני כרטיסי סים - פתרון מצוין לנוסעים לחו"ל. הרמקול של המכשיר ממוקם בחלק התחתון והוא בעל צליל חזק, אבל מעט מתכתי ולא הכי נקי.

מצלמה

ה-3 מציע מצלמת 16 מגה-פיקסל עם פלאש רגיל (לא כפול), מפתח צמצם (כניסת התאורה לעדשה) לא גבוה של f/2.0 וגם מייצב תמונה אופטי. באור יום התמונות יוצאות נהדר, הצבעים טבעיים והחדות טובה (אם כי עדיין קצת פחות מדגמי הדגל של היצרניות הדרום-קוריאניות).

ברגע שעוברים למקום סגור, התמונות הופכות למגורענות ולא חדות. בצילום לילה האיכות נמוכה מאוד והתמונה כמעט לא מקבלת תאורה.

 

צילום בחושך ב-One Plus 3 (מימין) מול גלקסי S7

העדשה עצמה מעט בולטת, בעקבות המבנה הדקיק של המכשיר. יש גם תפריט הגדרות ידני ותמונות ב-RAW (קובץ לא מעובד). מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 8 מגה-פיקסל ומפתח צמצם סביר (לעדשה קדמית) של f/2.0. התוצאות לא רעות. צילום הווידיאו אפשרי ברזולוציית 4K והוא סיפק בסך הכל תמונה בחדות גבוהה עם צבעים עשירים.

ממשק הצילום ב-One Plus 3 (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
ממשק הצילום ב-OnePlus 3|צילום: צחי הופמן, NEXTER

סוללה

וואן פלוס מקדמת עם ה-3 טכנולוגיה בשם Dash Charge. מדובר בטכנולוגיה המספקת שעות רבות של עבודה לאחר זמן טעינה קצר. בוואן פלוס אומרים שמדובר בטכנולוגית טעינה גם מהירה וגם חכמה, כי היא ממשיכה לטעון את הסמארטפון במהירות המקסימלית גם כשמפעילים אפליקציות הדורשות משאבים רבים (דבר שעבד במציאות). חבל רק שהסמארטפון מתחמם מאוד בזמן הטעינה. הסוללה מגיעה בקיבולת 3,000 מיליאמפר/שעה, כאשר לנו היא אזלה בשעות הלילה (אזור עשר). טעינה של חצי שעה מספקת 60% מהאנרגיה של המכשיר. הסוללה של הסמארטפון לא נגישה למשתמש, כך שצריך לגשת למעבדה בשביל להחליף אותה. אין גם תמיכה בטעינה אלחוטית.

סיכום

בשורה התחתונה, הוואן פלוס 3 הוא סמארטפון שמחזיר את העניין לחברה הסינית. מחירו העומד על פחות מ-2,500 שקל הופך אותו לאלטרנטיבה מוצלחת למכשירי הדגל היקרים, כאשר ההתפשרות ברוב המקרים לא תפריע לדרישות של משתמשים רבים.

ציון: 9