הסמארטפון החדש של LG הוא שדרוג נהדר למוצר שגם כך היה מעולה. מדובר במכשיר חזק, עם תצוגה מרשימה וסוללה שתחזיק לכם מעמד כל היום. קיבלנו אותו לידנו, וחזרנו עם מסקנות.

קראו גם:

>> כל הטיפים לשימוש ב-LG G3
>> G3 של LG נחת בישראל - איפה הכי משתלם לקנות?

עיצוב וממשק: מי שמביט בי מאחור - מתרשם

LG היא אחת מצירניות הטלפונים הטובות ביותר בשוק כיום. המכשירים שלה תמיד משדרים עמידות, איכות ונראים מצוין. מבחינה זו, ה-G3 בהחלט לא מבייש את הפירמה. מדובר במכשיר שהוא הגירסה המעודנת והמלוטשת יותר של ה-G2 המהפכני, שראוי לכל המחמאות שהוא מקבל עד כה.

בדומה למכשיר הקודם בסדרה, גם הפעם כפתור ההפעלה ופקדי הקול נמצאים בגב המכשיר, אך הם זכו לעיצוב חדש וכעת נראים מהוקצעים ונאים יותר. למי שלא מכיר את המכשירים הללו, זה אמנם דורש הסתגלות - אך מרגע שמתרגלים, הכפתורים מאוד נוחים לשימוש. 

מלבד הכפתורים, גם גב המכשיר עבר שדרוג וכעת נראה כמו מכסה אלומיניום מוברש. מתחתיו, נמצא את סוללת ה-3000 מיליאמפר/שעה העצמתית שניתנת להחלפה, לצד חריצים בקומות של כרטיס המיקרו SD וכרטיס ה-SIM. עוד בגב, המצלמה, מבזק כפול ועינית לייזר שאמורה לתת מיקוד מהיר יותר, ועל כך נרחיב בהמשך.

כעת שהתרשמנו מהצד האחורי, אפשר לעבור לחזית - שהיא באמת פאר היצירה. LG מצליחים פעם אחר פעם לדחוס מסך גדול לתוך גוף קטן, עם שוליים דקיקים. גודל המסך הוא 5.5 אינץ'. ובתחתית נמצא את שקעי האוזניות ואת שקע המיקרו-USB.

תצוגה וביצועים

LG התקינו פה מסך 5.5 אינץ', ברזולוציה של 2560 על 1440 פיקסלים, מה שהם מכנים QuadHD. זוהי רזולוציה המקבילה ל-2K: פעמיים HD מלא (1080 קווים) לערך. ה-Quad מגיע מארבע פעמים HD בסיסי (720 קווים), עם 538 פיקסלים לאינץ'. התוצאה חדות חסרת תקדים. זהו אולי המסך החד ועתיר הפרטים שנתקלנו בו אי פעם. סצינות שהתרגלנו לראות על HD מלא וכבר סטנדרטי, פתאום מקבלות כאן חיים חדשים ואנחנו מבחינים בפרטים דקיקים שלא הבחנו בהם בעבר.

LG G3 (צילום: ניב ליליאן)
חיישן 13 מגהפיקסל|צילום: ניב ליליאן

 

אם ניקח כדוגמה את סרטון הבדיקה הקבוע שלנו, הקדימון לסרט Skyfall, האחרון בסדרת ג'יימס בונד. הבחנו פתאום בפרטים שלא הבחנו בהם בעבר, כמו מספר על דש מעיל מדים של שוטר, פרטים של תרשימים על מסכי מחשב שברקע, הדוגמה המכוערת בחולצתו של הנבל (חוויאר ברדם) או שהספל של Q החדש מעוטר , ובכן, ב-Q. מרשים מאוד.

במחלקת הביצועים, השילוב האימתני של שלושה גיגהבייט זיכרון ומעבד סנאפדרגון 801 במהירות 2.5 גה"צ, עושים את שלהם. עם ציון של 8917 נקודות במבחן ה-3dMark Ice Storm Extreme ו-15,659 בגירסת ה-Unlimited, שמגיעה עד ל-88 פריימים לשניה במבחן הגרפיקה  – אין ספק שמדובר בטלפון בעל יכולות חזקות. ועדיין, ה-S5 מבחינת ביצועים, עוקף אותו בכ-3000 נקודות.

קול ומולטימדיה

אחד הדברים ש-LG התגאו בהם בהשקה של ה-G3 בה נכחנו, היה הרמקול המוגבר, וטכנולוגיית הגברה מיוחדת נוספת שחוברה לו. התוצאה, רמקול עצמתי מאוד עם עצמת צליל חזקה. עם זאת, עדיין מדובר ברמקול בודד הממוקם בגב המכשיר, מה שקצת פוגם בחוויה של צפיה בסרטים. בנוסף, בחלק מהמקרים מצאנו אותו צורם במקצת, אם כי לשיחות ברמקול הוא מצוין.

בהצצה הראשונה הבטחנו שנבדוק את ביצועי המצלמה לעומקם וכך עשינו. השילוב הכולל הוא של חיישן 13 מגהפיקסל, לצד מבזק כפול בשני גוונים, שנועד לרכך את הצילום ולבסוף – עינית הלייזר הייחודית שאמורה לספק מיקוד מוצלח ומהיר יותר, גם בתנאי תאורה קשים. האם מד הלייזר אכן משנה דרמטית את הצילום? התשובה היא לא. במצבי צילום רגילים לא הבחנו ביתרון של ה-G3 לעומת טלפונים אחרים. מתי הוא בא לידי ביטוי? בתנאי תאורה קשים כמו לילה וכיוצא באלה.

LG G3 (צילום: ניב ליליאן)
סצינות שהתרגלנו לראות על HD מלא סטנדרטי, מקבלות חיים חדשים|צילום: ניב ליליאן

 

תמונות הלילה של ה-G3 יוצאות מצוינות ומוארות היטב. גם החלוקה בין מקורות אור קרובים לרחוקים טובה ואותנטית. באופן כללי, היינו מרוצים מהמצלמה, רק שהתמונות קצת סובלות לפעמים מרוויית יתר בגוונים. עוד התרשמנו מאוד לטובה מיכולות צילום הווידאו של המצלמה. מלבד היכולת לצלם ברזולוציית 4K,  כולל המצלמה הקדמית הרחבה שבאמת מאוד נוחה לצילום של סרטונים ותמונות עצמיים, כמו שהראינו בווידאו בהצצה הראשונה – היכולת לצלם תמונה עצמית בסגירת אגרוף.

אפליקציות ותוכנה

ה-G3 פועל על אנדרואיד 4.4.2, שהיא גירסה מתקדמת דיה, עם כי אחנו יכולים לשער שבחברה ימהרו לשדרג אותה ל-4.4.3 או 4.4.4 בהקדם. בנוסף, על גירסת האנדרואיד, כמובן, הוסיפו LG שכבה עבה משלהם: המכשיר מאופיין בעושר אדיר של תכונות שמתחיל להזכיר את הגישה המוגזמת בעניין של סמסונג.

ריבוי אפליקציות ותכונות זה מצוין, אבל לא במצב שבו מנסים לדחוס את הכל ויוצרים חוויה עמוסה מדי למשתמש. בעניין הזה, LG צריכים לעצור ולעשות חושבים.

חיי סוללה ופליטת חום

ה-G3 כמעט ואינו מתחמם וזה נהדר, בצד חיי הסוללה, בהמתנה הוא יחזיק לכם כמה ימים, ובשימוש מעורב הצלחנו להוציא ממנו כיום וחצי פעולה ללא טעינה שזה לא רע בכלל. סוללת ה-3,000 מיליאמפר/שעה עושה את עבודתה נאמנה, לצד הגדרות חיסכון בחשמל המובנות במכשיר.

סיכום

ה-G3 הוא מתיחת פנים נאה מאוד לקודמו, ה-G2. הוא כולל חומרה טובה וכמה וכמה גימיקים, חלקם מוצלחים, חלקם פחות. אין ספק שהוא ישרת אתכם נאמנה כמכשיר סלולרי יומיומי, ואנחנו במיוחד ממליצים עליו לחובבי סרטים, בגלל המסך יוצא הדופן. הביצועים שלו חזקים דיים, על אף שראינו חזקים ממנו. בסך הכל, אין תלונות, אבל גם ההצהרות הפרסומיות על חוויה שתשנה לכם את החיים – קצת מוגזמות. היא מקסימום תעשה לכם את החיים קצת יותר נוחים.

מחיר שוק:

החל מ-2,710 שקלים (לדגם החלש יותר, המחירים נכונים לשעת פרסום הכתבה).

ציון נקסטר: 9.1