Samsung-Galaxy-S-III

לפני שלוש שנים כשיצא הגלקסי הראשון של סמסונג, הטלנו ספק לגבי הצלחתו. 3 שנים אחרי, סדרת הגלקסי מוגדרת כמותג מצליח ומתחרה לגיטימי לאייפון של אפל. הלהיט החדש של הסדרה, הגלקסי S3, יצא רק לאחרונה בכל העולם וגם בישראל וכבר פגשנו אותו בהשקה החגיגית בארץ. עם מעבד מרובע ליבות, מסך יותר גדול, רזולוציה משודרגת ומראה חדש מרענן, האם הגלקסי 3 יצליח לשחזר את ההצלחה של הדור הקודם?

גדול, זה לא לכולם

בשנת 2012 יצרניות האנדרואיד שברו את גודל המסכים המקובל והשתדרגנו ל-4.7 אינץ' במרבית מכשירי הדגל, כמו ה-One X וה-Optimus 4X המוכרים יותר. בסמסונג החליטו ש-4.7 אינץ' אינם מספיקים וכך הגדילו את המסך של המכשיר ל-4.8 אינץ'. לא נסתיר את תחושותינו: הגלקסי S3 הוא מכשיר ענק שבעלי ידיים קטנות יחסית או אפילו ממוצעות יתקשו בתפעולו השוטף, עד כדי כך שנצטרך את עזרתה של היד השנייה, כשהבעיה נובעת בעיקר בהגעה לחלקו הנגדי של המסך. למרות שבסופו של דבר הצלחנו להתרגל במידה לגודל (עברנו ממסך 3.5 אינצ'), אפשר להגיד שזה לא הכי מוצלח ויש אנשים שיעדיפו לא להיכנס לגדלים האלה מראש.

>> למה אפל לעולם לא תגדיל את מסך האייפון

כשרואים את המכשיר לראשונה שמים לב לכך שסמסונג חיפשו להקטין את הגלקסי 3 כמה שיותר כדי שהוא יהיה יותר נוח לאחיזה על אף המסך הגדול. החלק הלבן הקדמי שבדרך כלל מקבל "בשר" כדי לתת איזון בין גודל המסך לגודל המכשיר נעלם קצת מהעין והמסך הגדול טיפה יותר בולט לעין מהרגיל. נראה שהמאמץ השתלם והגלקסי S3 לא כל כך ענק אם משווים אותו לקודמו, הגלקסי S2.

בצד שמאל ובצד ימין ניתן למצוא את כפתור השליטה בווליום וכפתור השינה/הדלקה בהתאמה. בצד האחורי נמצאים מצלמת ה-8MP ביחד עם פלאש LED וספיקר מונופוני יחיד, כשאם מסירים את מכסה הסוללה מוצאים את כניסת ה-microSIM וה-microSD. הסוללה יחסית גדולה והיא בעלת הספק של 2100mAh וכמובן ניתנת לשליפה על ידי המשתמש. שמנו לב שכדי להחזיר את מכסה הסוללה, סמסונג החליטה להשתמש בשיטת הקליפסים הידועה לשמצה, ככה שאם אחד נשבר סביר להניח שהמכסה לא "ישב" במקומו באופן מושלם.

מבחינת הנדסת האנוש, סמסונג ממשיכה לבחור בפלסטיק כמרכיב העיקרי שממנו מורכב הגלקסי S3. בעוד כשבקדמת המסך זכוכית ה-Gorilla Glass 2 מכסה את כל המסך ומעניקה לנו תחושה נעימה בזמן המגע, כשבצדדים של המסך הזכוכית התעקלה כלפי מטה והעניקה לנו תחושה ממכרת של רצף שנתנה הקלדה משופרת ותחושת מגע עילאית. גם הפלסטיק (קיבלנו את המכשיר בצבע לבן) מאחור היה בעל מגע חלק ולא מחוספס כמו בגלקסי 2S. לצערנו פלסטיק הוא פלסטיק ולא משנה עד כמה הוא יוקרתי אנחנו מעריכים שעם הזמן יתחילו להצטבר שריטות במידה ולא תוענק הגנה מתאימה על ידי כיסוי.

משקלו של הגלקסי S3 הוא 133 גרם ועוביו הוא 8.6 מ"מ בלבד. אפשר לומר בבירור שלמרות העליה ב-20 גרם זה לא מורגש מכיוון שהמכשיר הוא גדול והמשקל מתאזן, למרות ש-133 גרם זהו יחסית משקל סטנדרטי למכשירים של היום. כמובן שתמיד היה לנו נוח להחזיק במכשירים דקיקים וגם הגלקסי 3 הוא אחד מהם, גם בגלל הפינות המעוגלות שלו שנותנות אחיזה נוחה ומשופרת. בסך הכל הנדסת האנוש היא טובה, אך עדיין יש לסמסונג מה ללמוד מ-HTC.

וידאו: פתיחת קופסה והשוואה מול גלקסי אס 2:

המסך: לא מגיב טוב לאור

מדובר כאן באותו מסך sAMOLED המצוין שאנחנו מכירים ולא מפסיקים לתת לו מחמאות. איכות הצבעים (במיוחד צבעים כהים וכמובן בעיקר בשחור) הייתה ונשארה מדהימה וכיף לצפות בסרטים על גבי הגלקסי 3. זוויות הצפייה גם הן מושלמות ולא נתקלנו בבעיות של איבוד צבע כשניסינו להסתכל על המסך מכל הכיוונים.

חסרון אחד שקיומו הפתיע אותנו מאוד היא בהירות המסך. מסכי ה-AMOLED תמיד היו ידועים בבהירות הנמוכה שלהם, מה שברוב המקרים גרם לכך שבקושי ראינו את מה שיש על המסך, אך בגלל כמה ממאפייני המסך בגלקסי לא נתקלנו בבעיות באור שמש ישיר, לפחות בקודמיו לסדרה. הפעם, על בהירות מלאה היה לנו קשה לצפות במסך באור שמש ישיר וציפינו לבהירות טובה יותר מקודמו.

>> עוד אנדרואיד חזק: בדקנו את HTC One X

פיצ'ר חדש שסמסונג הוסיפה הוא ה-Smart Stay. הגקלסי S3 משתמש במצלמה הקדמית כדי לבדוק האם המשתמש מביט על המסך או שלא, וכך הוא יודע האם להיכנס למצב המתנה (תאורת מסך נמוכה) ולאחר מכן לנעול את עצמו לבד. שימושי כאשר קראנו  ספרים או טקטסים ברחבי הדפדפן, כך שלמעשה לחיצה על המסך כדי להאיר אותו בחזרה לא היתה נחוצה. 

מבחינת שתי המקלדות שסמסונג יצרה, האופקית והרוחבית, הפריסה על גבי המסך הייתה מצוינת וגם המסך הגדול תרם בעיקר להקלדה במצב רוחבי. במצב אופקי ישנו צורך להתרגל טיפה למסך הגדול ולהימנע מפספוסים.

הממשק: מעודן יותר

הגלקסי S3 מגיע עם גרסת האנדרואיד האחרונה, אנדרואיד 4.0.4, Ice Cream Sandwich ביחד עם ממשק ה-TouchWiz.

אחת האכזבות היותר שקטות השנה עם הגלקסי S3 היא הממשק. ממשק ה-TW4.0 בגרסת הגלקסי 3 לא מראה שינויים דרסטיים או כאלה שיעשו מהפכה ובבסיסו הוא עדיין מזכיר את מה שראינו בגלקסי S2, למרות שהוא מגיע ביחד עם כמה פיצ'רים חדשים ומרעננים. עיקר השינויים היו דווקא בממשק הגרפי: הממשק נראה כעת יותר אלגנטי, יפה וטבעי יותר לעומת קודמיו, כך שיותר נעים לעין להשתמש בממשק עצמו. בסמסונג הגדירו את הגלקסי 3 כ"Inspied by nature" (בהשראת הטבע) והממשק הוא אכן "מושפע" מאלמנטים אלו.

Galaxy-S-III-Screenshot-1

כשמפעילים את הגלקסי לאחר ההגדרה הראשונית, אנחנו נתקלים במסך נעילה יפהפה, לפחות בכל מה שקשור לעיצוב שלו. אנחנו נמצא כאן את הדברים הרגילים: שעה, יום ותאריך, כשבתחתית המסך נוכל לשים לב לחידוש מספר 1 בטאצ'וויז של הגלקסי 3: קיצורי דרך מהירים לאפליקציות. בדומה למה ש-HTC עשתה עם ה-Sense, נוכל להגדיר 4 יישומים כדי לגשת אליהם בזריזות דרך מסך הנעילה. כדי להיכנס לישום מסוים פשוט נגרור  אותו למעלה. מלבד קיצורי הדרך המהירים, סמסונג הוסיפה גם את טיקר החדשות למסך הנעילה, שיציג את החדשות העדכניות ביותר (של Yahoo! news, אין תמיכה בישראל נכון לרגע זה) וכמו כן גם את מזג האוויר (שימוקם מתחת לשעון) ואפילו נוכל להוסיף משפט מותאם שיופיע על מסך הנעילה כשנרצה. את כל אלה ניתן להגדיר דרך ההגדרות. ההגעה למסכי הבית נעשית באמצעות החלקת האצבע על המסך לכל כיוון. אהבנו את אפקט הגלים (ברגע שנלחץ על מסך הנעילה יופיעו מעין גלים קטנים – משהו שמזכיר את הגלים שנוצרים ברגע שאנחנו זורקים אבן לתוך המים) ואת הסאונד של הגל ברגע שאנחנו פותחים את המכשיר מנעילה. השראת הטבע כמו שסמסונג אמרה.

דבר חדש נוסף ב-ICS שסמסונג התאימה את ממשק ה-TW אליו הוא המולטיטאסקינג. לחיצה ארוכה על מקש הבית תראה לנו את כל היישומים הפתוחים, כאשר החלקה של אחד מהם לכל כיוון תכבה אותו. סמסונג גם הוסיפה 2 קיצורי דרך של הסרת כל היישומים בבת-אחת וכמו כן גישה למנהל המשימות המוצלח שלהם, ששם נוכל לפנות RAM, למחוק אפליקציות ולראות כמה זיכרון פנוי נותר.

מעבד חזק שיפיל את המתחרים

הגלקסי 3 מגיע עם מעבד ה-Exynos 4212 שהוא מעבד מרובע ליבות חזק מאוד. הוא מגיע עם המעבד הגרפי Mali-400MP4 שהוא שידרוג ל-Mali-400 הקודם שראינו בגלקסי 2 ביחד עם 1GB RAM. המפרט שלפניכם הוא מפרט הסטנדרטי למכשירי הדגל בשנת 2012 וביחד עם התמיכה המלאה של ICS במעבדים כפולי ליבות ומעלה, ציפינו מהגלקסי 3 להביס את כל מתחריו ואכן כך.

מבחינת השימוש השוטף במכשיר לא נתקלנו בבעיות כלשהן גם כשלקחנו את המכשיר עד לקצה. ראינו את האפשרות לנגן סרט באיכות Full HD על מסך חיצוני באמצעות אופציית ה-DNLA שפעלה ברקע, ובו בזמן לצפות בו גם בסרטון בנייד בחלון קטן (מסך בתוך מסך; אפשרות ה-Popup Play), ואת אותו החלון ניתן להזיז על גבי המסך ולהמשיך ולהשתמש במכשיר כאילו דבר לא מתרחש ברקע, כולל גלישה, שימוש בישומים אחרים ועוד. זו בהחלט יכולת מרשימה השמורה רק למכשירים מהזן החדש ביותר. בזכות המעבד הגרפי, כל המשחקים החל מהקטנים ועד לגדולים פעלו לנו מצוין ללא כל תקיעות וגם בזכות המסך הרחב לא נתקלנו בבעיות תאימות לרזולוציה.

איכות מולטימדיה חסרת פשרות

הגלקסי S3 משתמש בעיצוב נגן המוזיקה האחרון של ה-TW ואפשר להגיד שאנחנו רואים כאן שינויים ממשיים. מלבד כל הדברים הרגילים (מקשים וירטואליים לשליטה בשיר כשהוא מתנגן וכל שאר הדברים הבסיסיים) וסידור השירים על פי אמנים, אלבומים וכ'ו, אנחנו גם מוצאים כאן דברים מעניינים. דבר אחד חדש שהזכיר לנו יותר ה-Walkman של סוני הוא נגן המוזיקה: הגלקסי נותן מטריצת ריבועים עם 4 תחושות שונות (מרגש, נלהב, רגוע ועליז) שע"פ בחירת הריבועים יסדר רשימת השמעה חדשה עם שירים  לפי התחושות שהגדרנו (כמובן שכל שיר בעצמו מוגדר מראש). כמו כן ע"י כשמתנגן שיר ניתן לעבור לשיר הבא ע"י החלקת האצבע על המסך. איכות האזנה באוזניות הייתה נפלאה ואין לנו תלונות לגביה. הסאונד היה נקי וחזק והבאסים נשמעו היטב.

סמסונג גלקסי S3 (צילום: יוטיוב  ,TGspot)

הדבר שהכי אהבנו בגלקסי S3 הוא ללא ספק נגן הווידאו וכל מה שבא ביחד איתו. כשנכנסים לנגן אנחנו מקבלים בהתחלה את התצוגה הממוזערת, אך אם נשים לב, במקום להציג רק תמונה אחת מהווידאו, המכשיר מתחיל לנגן בתצוגה הממוזערת את הוידאו עצמו בהילוך המהיר, כך שאנחנו מקבלים מעין תצוגה מקדימה של הסרטון. ברגע שניכנס אל הנגן עצמו נמצא כמובן את כל כפתורי השליטה הרגילים, ההתאמה לתצוגה ואפשרות לשלוט בסאונד.

אפשרות נוספות שסמסונג הכניסה היא ה-Popup Play, למעשה ישנו כפתור בנגן הווידאו שמקטין את הסרטון המתנגן למעין חלון קטן שאפשר להזיז על גבי המסך, ובו זמנית שכשאנחנו צופים בסרטון בחלון המוקטן נוכל להמשיך להשתמש במכשיר בכל שימוש שנרצה.

גלריית התמונות של הגלקסי S3 מגיעה עם גלריית התמונות החדשה של ICS. בהגדרה, התמונות מסודרת לפי תיקיות, אך ישנה אפשרות לסדרן לפי מיקום, זמן הצילום, אנשים שתייגנו וקבוצות.
כשצופים בתמונה בה מוצגים פנים שאפשר לזהותם, נוכל לתייג את הבן אדם הספציפי מרשימת אנשי הקשר שלנו, בעוד כשהגלקסי עצמו ינסה לזהות את הפנים באופן אוטומטי ע"פ התמונה שהגדרנו לו באנשי הקשר. ברגע שיופיע השם נוכל להתקשר לאיש הקשר או לשלוח לו הודעה.

מצלמה מהירה ואפשר לתייג פנים של חברים אוטומטית

המצלמה של הגלקסי S3 הייתה ונשארה 8 מגה פיקסל, בדיוק כמו בגלקסי 2. הדברים היחידים שהשתנו הם הציוד האופטי. התוצאה: שדה תמונה רחב יותר מה שיאפשר לנו לקלוט יותר פרטים בתמונה.

ממשק הצילום נשאר בדיוק כפי שהיה בגלקסי 2. בצידו הימני של הממשק נמצא גישה מהירה לגלריית התמונות, מעבר בין צילום וידאו לסטילס, ואת מקש הצילום הדיגיטלי. בצד שמאל נמצא את מקש החלפת המצלמה (קדמית או אחורית), שליטה בפלאש ה-LED, שינוי מצב הצילום (צילום רצף, HDR, צילום חיוך, פנורמה וכ'ו), מצב המיקוד ותפריט ההגדרות.

סמסונג דיברה לא מעט על המהירות של המצלמה. מה זה בעצם אומר? שברגע שלחצתם על מקש הצילום – התמונה צולמה ללא כל עיכובים כלשהם של עיבוד התמונה או מיקוד. למעשה, הגלקסי 3 מסוגל לצלם 3.3 תמונות בשנייה אחת. האפשרות הזו גם נתנה לסמסונג הזדמנות להוסיף מספר פיצ'רים חדשים למצלמה: הראשון הוא צילום רצוף, שיצלם 20 תמונות ברצף במהירות מרבית. הפיצ'ר השני שגם הוא קשור לראשון הוא ה-"תמונה הטובה ביותר" – הגלקסי 3 יצלם 8 תמונות ברצף כמו בצילום הרצוף, יעבד לכם אותם ולאחר מכן הוא יציג לכם את התמונה הטובה ביותר שהוא ממליץ לשמור. גם אופציית ה-HDR קיימת כאן, שהיא למעשה אופציה שמצלמת מספר טייקים של התמונה בדרגות חשיפה שונות, מאחדת את כל החלקים הטובים למקשה אחת ובעצם יוצר תמונה ברורה יותר ופחות חשוכה.

סמסונג גלקסי S3 (צילום: ארן סלע  ,mako)

מבחינת אופציות שיתוף התמונה שמנו לב פה לכמה דברים נחמדים, בהמשך לתיוג הפנים מהגלריה: בהגדרות של מצב הצילום נמצא מצב השיתוף עם החברים. לאחר שהתמונה תצולם, הגלקסי ינסה לזהות את הפנים של חבריכם על ידי השוואה לתמונות בהן הם מתויגים כבר. ברגע שהוא יזהה אותם, הוא ייתן אופציה של שיתוף התמונות עם אותם אנשי הקשר שהוא זיהה. ניתן גם לשלוח את התמונה לכל אנשי הקשר שנרצה דרך ה-Wi-Fi Direct, אך זו כבר אופציה אחרת.

כפי שכבר דמיינתם לעצמכם, איכות התמונות בגלקסי אס 3 היא מצוינת. הרעש דיגיטלי נמוך מאוד, כמות פריטים בתמונה יפה מאוד, איכות הצבעים והניגודיות מצוינים גם הם. הטווח הדינמי הוא מצוין ואין חלקים לבנים "שרופים" כשהתמונות מצולמות. (קליק לצפייה בתמונות). גם איכות צילום הווידאו עלתה (קליק לצפייה בדוגמאות).

שיחות

את הספיקר של הגלקסי 3 אפשר להגדיר כחזק ומספק מאוד. כל הצלילים נשמעו חזק והיטב גם במוזיקה ובשימוש בשיחה עם איש הקשר ואין לנו תלונות לגביו. לגבי רמקול האפרכסת דווקא כן: היא לא הכי חזקה במיוחד ובמקומות רעשים תהיה בעיה לשמוע את איש הקשר שאיתו אנחנו משוחחים. דברים חדשים שסמסונג הוסיפה כאן זוהי רשימת דחייה (אנשים שלא נרצה לקבל מהם שיחות) ולקבוע רטט מותאם אישית לכל איש קשר שתרצו.

אופציה נוספת חדשה שסמסונג הוסיפה הוא ה-Direct Call, מצב שבו פרטים או מספר הטלפון של איש קשר כלשהו מופיעים על המסך (אחרי צ'אט, שיחה או סמס למשל), כל מה שנצטרך לעשות כדי להתקשר אליו ישירות הוא להרים את המכשיר אל האוזן כמו באופן שאנו מבצעים שיחות סלולריות והמכשיר כבר ידע להתקשר אליו.

דפדפן וחווית הגלישה

מסך ענק ורזולוציה גדולה זהו מתכון להנאה רצופה מהגלישה, וזה אכן כך בגלקסי 3. ממשק הדפדפן הוא אותו ממשק האנדרואידי הרגיל וסמסונג לא עשתה כאן יותר מידי שינויים. בר הכתובות נמצא במעלה הדף ביחד עם קיצור דרך מהיר להוספת סימניות וגישה גם לחלונות הפתוחים. לחיצה על מקש התפריט תראה לנו מספר שלם של הגדרות נוספות כמו חלון חדש, הוספת קיצורי דרך וסימניות, שיתוף וחיפוש בדף, תצוגת שולחן עבודה, שינוי הבהירות והצבעים של המסך ועוד מספר הגדרות שוליות.

Galaxy-S-III-Screenshot-2

S-Voice, האלטרנטיבה של סמסונג לסירי

בסמסונג הסתכלו על הבאז שסירי יצרה בעת יציאתו של האייפון 4S והחליטו שגם הם רוצים עוזרת וירטואלית. רק שבמקום סירי, קיבלנו שם פחות סקסי: הכירו את ה-S-Voice, העוזרת האישית שלכם. גם היא יודעת לכתוב סמסים, להתקשר לאנשים, להעיר אתכם בבוקר, להכתיב פגישות, להשמיע מוזיקה, להיות החזאית שלכם ועוד שימושים רבים שאפילו מגיעים לרמה של צילום תמונה, פתיחת אפליקציה, כתיבת סטטוס בפייסבוק וציוץ בטוויטר.

אם משווים אותה ראש בראש לסירי של אפל, אפשר להגיד שהיתרון הגדול שלה נמצא בכך שהיא יודעת לעשות הרבה יותר דברים מסירי, לפחות נכון לרגע זה. היתרון של סירי הוא בכך שהיא גם יודעת להתבדח ולצחוק איתכם ולענות לכם על שאלות מוזרות, להבין אתכם יותר טוב וגם לספק נתונים יותר מהר. בסך הכל שתיהן טובות אך עדיין צריכות לעבור שדרוג כי כרגע הן עדיין לא יכולות להחליף את כל השימושים של האצבע או עוזרת אמיתית. מה לגבי תמיכה בעברית? כרגע אין, אבל זה נכון באופן חלקי. אם סמסונג הייתה משתמשת במנוע הפנימי של גוגל, שהוא תומך בעברית, ה-S-Voice גם הייתה יודעת לדבר בעברית. אך בסמסונג השתמשו במנוע משלהם שהוא תומך באותם השפות שבהן סירי תומכת.

הסוללה מספיקה ליום שלם 

הגלקסי 3 מצויד בסוללה גדולה במיוחד בחוזק של 2100mAh וכל זה כדי לתת אנרגיה למסך הגדול ולמעבד המרובע ליבה. ע"פ נתוני היצרן של סמסונג, נוכל להגיע לעד 11:40 שעות שיחה ועד ל-790 שעות של המתנה ב-3G.

במבחן המציאות הסוללה של הגלקסי 3 הצליחה לספק לנו תוצאות זהות לאלה של הגלקסי 2, שגם לו סוללה מצוינת. בשימוש טיפה מאסיבי על בהירות אוטומטית ו-50% בהירות כל הזמן כשמגיעות אלינו התראות מפייסבוק ומהמייל, שיחות בוואטסאפ, כחצי שעה גלישה באינטרנט, כמה שיחות (הכל היה על האינטרנט הסלולרי של סלקום) וזמן קצר במשחקים כבדים אחרים, הצלחנו לשרוד יום שלם לפני שהסוללה התרוקנה. אנחנו מעריכים שב-Wi-Fi הסוללה הייתה נגמרת לאט יותר, אך בסה"כ זה מה שציפינו מהסוללה וזה מה שקיבלנו ממנה.

המחיר

ההפתעה הגדולה היא השקת המכשיר בישראל במקביל לכל העולם והרבה לפני מדינות גדולות כמו ארה"ב ובריטניה, תוך כדי תרגום הממשק לעברית מלאה. המחיר של הגלקסי S3, כמו כל הסמארטפונים בישראל יקר ונמצא בטווח של 3,500 עד 4,500 שקלים.(לכל המחירים של הגלקסי S3 ברשתות וחנויות בישראל)

לסיכום

סמסונג הציגה מכשיר ראוי ומרשים ביותר והתעלתה על עצמה מעבר למה שציפינו על אף שידענו מה יהיה בו עוד הרבה לפני שהוא הושק בזכות ההדלפות הרבות. הגלקסי S3 הוא אחד מהסמארטפונים הכי מתקדמים כיום בכל פרמטר שתבחרו, מהגדול ביותר עד לקטן והזניח ביותר.

>> לכתבות נוספות באתר TGspot

סקירת הווידאו המלאה: