נדמה שכל יצרן סלולר שמכבד את עצמו מנסה להשתלט על כל סוגי השווקים: מצד אחד הם מתגאים במכשירי דגל יוקרתיים, ומצד שני משיקים גם מכשירים בינוניים, זולים יותר, עם מפרט מתפשר. ה-Desire 820 שהחל להימכר לא מזמן בישראל נחשב ככזה, אך הוא מנסה להצטיין במספר תכונות: הוא כולל מעבד עוצמתי בעל שמונה ליבות, מצלמה קדמית עם רזולוציה גבוהה יחסית ועיצוב צבעוני ושובב. לקחנו אותו לסיבוב.

מראה יוקרתי

בפתיחת האריזה ניתן להתרשם מהמבנה החיצוני של המכשיר המשדר יוקרתיות שלא תבייש אף מתחרה ממשפחת מכשירי הדגל. כשמרימים את המכשיר מתחילים להבין שהוא קל במיוחד, בעל מבנה פלסטי ותחושת האחיזה בו זולה. גם תחושת הלחיצה על הלחצנים שבצד המכשיר לא מוסיפה יוקרתיות למכשיר.

Desire 820, סמארטפון מתומן-ליבות של HTC (צילום: אלעד בלובשטיין)
לא מתיימר להיות מכשיר דגל אך כולל מעבד חזק|צילום: אלעד בלובשטיין

הלחצנים, שלושה במספר, נמצאים בצידו הימני העליון של המכשיר. נוכל למצוא שם את כפתור הנעילה ואת 2 מקשי הווליום – מעלה ומטה. בדופן השמאלית נמצא כיסוי פלסטי שמסתיר שני חריצים לכרטיסי ננו-סים (אחד חסום בגרסה שאנחנו קיבלנו, אך ישנה גרסה עבור קו כפול), ועבור כרטיס הזיכרון, עד 128GB מסוג microSD.

בתחתית המכשיר, דווקא בחלק הימני של הדופן התחתונה, בחרו ב-HTC למקם את שקע הטעינה. לא ראינו בכך חיסרון יוצא דופן עד שניסינו למקם את המכשיר בעריסה אוניברסילית ברכב, אז לא הצלחנו להטעין את המכשיר, שכן אחת התושבות חסמה את שקע הטעינה.

גב המכשיר נקי יחסית. כיתוב מזערי וכמעט בלתי מורגש מציין פרטים כלליים על ההתקן. באמצע גב המכשיר מתנוסס בגאון לוגו HTC כשהוא מודפס בצבע לבן (במכשיר שאנחנו קיבלנו). בחלק השמאלי העליון, מעט בולטת מגב המכשיר, תמצאו את מצלמת ה-13 מגה פיקסלים, כשמתחתיה לד פלאש בעוצמה משתנה. על איכות המצלמה נרחיב בהמשך.

המסך, בהשוואה למכשירים באותו פלח השוק, מספק איכות לא רעה: גודל של 5.5 אינץ' ברזולוציה של 720p המעניקים לתצוגה מראה חי וזווית צפייה רחבה גם בשימוש באור יום שמשי. מעל המסך ומתחתיו, אם מסתכלים על המכשיר לאורכו, ממוקמים זוג רמקולים סטריאופנים המפיקים צלילים בעוצמה מרשימה. כשהשווינו אותם לרמקולים של מכשיר הדגל של HTC, ה-M8, קיבלנו עוצמה ואיכות דומות מאוד. מעל המסך מצאנו גם נורית לד בעלת שני צבעים כשהיא נחבאת בפינה השמאלית ומשמשת עבור התראות. מעליה ממוקמת מצלמה קדמית ברזולוציה של 8 מגה פיקסל.

Sense 5 כמו אצל הגדולים

בכל הקשור לתפעול השוטף של המכשיר – לא נתקלנו בחיסרון בולט כלשהו. מערכת ההפעלה בגרסת אנדרואיד 4.4.4 רצה היטב על ה-Desire 820 אך העיצוב המתקדם שלה כמעט ונבלע על ידי הממשק הייחודי של HTC המכונה Sense. זה הוטמע היטב במכשיר והוא מציג את התפריטים השונים בצורה אלגנטית שכה מאפיינת את מכשירי HTC. תוסף ה-BlinkFeed מקדם את פנינו על אחד ממסכי הבית ומנסה לפרוס עבורנו מידע שימושי כמו מזג אוויר, סדר יום טיפים ועדכונים מאפליקציות שונות.

זה המקום להרחיב על המעבד בעל שמונה הליבות שנמצא במכשיר ושגם אחראי באופן כזה או אחר לפעולה החלקה של המכשיר. אין ספק כי ביחס למכשירי שוק הביניים מדובר במעבד יוצא דופן שגם כולל יכולת עבודה ב-64 סיביות. בהתחשב בעובדה שאנדרואיד 4.4.4 עדיין לא תומכת בארכיטקטורה המדוברת – נראה כי ב-HTC כיוונו לעתיד הקרוב, אז תופץ אנדרואיד 5.0 למכשירים נוספים. נציין כי המעבד העוצמתי מחלק את פעילותו בין 8 הליבות בצורה שלא תזלול את הסוללה יתר על המידה. בנוסף הסמארטפון כולל 2 ג'יגה בייט של זיכרון RAM. נפח האחסון של המכשיר הוא 16 ג'יגה בייט, כ-7 ג'יגה מתוכם היו כבר תפוסים על ידי קבצי מערכת, כך שבפועל תישארו עם נפח אחסון של כתשעה ג'יגה.

כשהפעלנו מספר אפליקציות במקביל המכשיר לא התעייף והגיב היטב לכל בקשה. המעבר בין עמודים שונים, או בין דפי אינטרנט מגוונים, לא העמיס על המכשיר יתר על המידה ותחושת התפעול החלק נשמרה ברוב הזמן. כמו כן, ניתן להתאים אישית את תצוגת המכשיר בקביעת מסכי בית, ערכות נושא המשפיעות על צבעי התפריטים והמסכים השונים וקביעת יישומים ויישומונים במסכים השונים. גם שורת ההתראות ניתנת להתאמה אישית ומציגה עדכונים מאפליקציות שונות ולוח פקדים עשיר.

מולטימדיה

נגן האודיו שמר על עיצוב נקי ופשוט אל מספק את כל מה שנדרש מנגן מוזיקה. אליו מצטרף נגן 'מוסיקה Play' של גוגל, כך שכל משתמש יוכל לבחור את הנגן המועדף עליו. נגן הוידאו, גם הוא פשוט ואיכותי, וכפתור בולט מאפשר ללכוד תמונות סטילס מסרטון הוידאו שמתנגן. אלה מנגנים את הסרטונים ואת קבצי האודיו באיכות טובה, וחווית הסטריאו נשמעת היטב כשממקמים את המכשיר לרוחב ונהנים מזוג הרמקולים הסטריאופוניים שבחזית המכשיר.

מצלמה

המצלמה איכזבה. אולי ציפינו ממנה ליותר מדי, גם משום שמצאנו מצלמה אחורית בעלת 13 מגה פיקסל וקידמית בעלת 8 מגה פיקסל, וגם משום שקרוב משפחה, ה-Desire Eye של HTC, הוכתר כמכשיר סלפי מוצלח. הצילומים שאנחנו ערכנו עם המכשיר במצב אוטומטי ובתנאי חדר מוארים יצאו מטושטשים. בחוץ יצאו לנו צילומים טובים יותר, אך איזון הצבעים האוטומטי לא סיפק אותנו ונדרשה התערבות בהגדרות המצלמה בכדי לקבל תוצאות מיטביות.

Desire 820, סמארטפון מתומן-ליבות של HTC
המצלמה מאכזבת

נציין לטובה את מהירות עיבוד התמונה לאחר צילום, את היכולת לצלם רצף תמונות ואת הפיצ'רים השונים כדוגמת משפר תמונות הסלפי המוטמע בתוכנת המצלמה והאפשרות ליצור פרצוף המשולב משני פרצופים.

לאחר שהקלטנו סרטון וידאו באורך של כ-10 דקות (Full HD), המכשיר התחמם והיה ניתן להרגיש זאת בקלות כשנגענו בגבו. אז גם חשנו שהגלריה מתקשה להציג תצוגה מקדימה של חלק מן התמונות והסרטונים שמרכיבים אותה, אך ליקוי זה לא חזר על עצמו בהמשך.

פיצ'רים רבים וחביבים
כפי שכבר ציינו, HTC לא התביישה להוסיף עזרים משלה בממשק ההפעלה של המכשיר. התוספת המפורסמת היא ה-BlinkFeed שכבר דיברנו עליה, ואת משפר תמונות הסלפי. אליהם מצטרפת היכולת לצלם בו זמנית וידאו וסטילס וצילום מפוצל מהמצלמה האחורית ומהמצלמה הקידמית. גם תוכנה מובנית תסייע לכם לשפר תמונות במהירות וישנו מצב הפעלה מוגן עבור ילדים. היכולת "לתרום" מעט מיכולות העיבוד של המכשיר שלכם עבור פרויקטים חשובים בכל העולם מזכירה פרויקט דומה שהציגה סמסונג בעבר.

ועם כל אלה היינו בטוחים שהמכשיר יפול בגלל ביצועי הסוללה. הסוללה, בעלת הספק של 2,600mAh, לא נכנעה למעבד העוצמתי ולמסך הגדול. היא הספיקה ליום עבודה שלם והתעייפה בשעות הערב לאחר יום של שימוש מגוון בגלישה, שיחות והאזנה למוזיקה באוזניות. לאלו שעדיין מצפים לפתוח את מכסה הסוללה – נספר כי הסוללה לא נשלפת.

לסיכום
בדקנו את המכשיר במשך כשבועיים והתרשמנו ממכשיר שלא מתיימר להיות מכשיר דגל אך כולל מעבד חזק, עיצוב מרשים, תצוגה לא רעה כלל ומשקל אטרקטיבי. ביצועי הסוללה לא איכזבו וממשק ה-Sense 6, יחד עם העזרים השונים מבית HTC, סיפקו ערך מוסף מהנה. 

לצד תכונות חיוביות רבות, ישנם ליקויים שמעיבים על חווית השימוש הכללית והבולט בהם מצוי בביצועיה הבינוניים של המצלמה. מגוון הצבעים בהם ניתן להשיג את המכשיר הופך את ה-Desire 820 לאביזר אופנה שיעניין אוכלוסיות רבות. תוסיפו לכך את תג המחיר, 2,099 ש"ח אצל היבואן הרשמי טאץ' גרופ ושנתיים אחריות, ותקבלו מכשיר עוצמתי בשוק מכשירי הביניים עם נגיעות של מכשיר דגל.