בארץ עוד אין הרבה אנשים שמדברים עם הסמארטפון שלהם - בעיקר בשל חוסר התמיכה של העוזרות הקוליות בעברית, מלבד סירי שאפילו היא לא עובדת מי-יודע-מה בשפת הקודש ונשארת נחלתם של טכנופילים מושבעים. אבל בארה"ב כולם כבר מדברים אל הסמארטפונים והרמקולים החכמים - וגם בארץ ילדים מתחילים להתרגל לזה.
אלא שעתה נראה שמלבד העובדה שזה עשוי להיראות מוזר, זה עלול גם להיות זרז בהתפתחות של התנהגות מאוד לא רצויה אצל הילדים.
רותי רודנר, חוקרת תקשורת, מספרת ל-next שרצתה לחקור "לאן מתקדמת התקשורת שלנו - ובעיקר של ילדים, כמי שיגדלו בעתיד לתוך עידן שיהיו הרבה יצורים של בינה מלאכותית, שיותר ויותר עובדים לקרב אותם לכאורה להיות אנשים, ואני שאלתי את עצמי האם הילדים יפתחו אליהם יחס אדנותי של בן אדם שמדבר למשרת, למכונה, או שיתייחסו עליהם כמו אל עמיתים, חברים ויביעו אליהם רגשות".
רודנר חקרה שיחות של ילדים עם סירי, וגילתה שהם לא מהססים לקלל ולהשפיל אותה. "הם לא מתבלבלים בינם לבין בני אדם - העובדה שסירי מספרת בדיחות וסיפורים לא מבלבלת אותם", היא אומרת.
כך, לדוגמה, היא מספרת שלילי, ילדה בת 7 שהשתתפה במחקר, הסבירה לה אחרי שדיברה לא יפה לסירי שלסירי אין רגשות, אז מותר לחשוב עליה ולדבר עליה בצורה כזו.
הבעיה, אומרת רודנר, היא שבעתיד המון תקשורת תהיה עם המכונות, ואם נפתח כלפיהן יחס אדנותי ומתנשא - זה עלול להיכנס אחר כך ליחס שלנו לבני אדם אמתיים. לכן, צריך להתחיל לחשוב איך להתמודד עם התופעה - ואולי אף לתכנת את העוזרות האישיות כך שיגיבו באופן שונה לדיבור כזה, כדי לחנך את דור הבוטים להתייחס אליהם יפה.