כתבה זו התפרסמה במקור באתר gadgetim.co.il
לפני כחודשיים השיקה סלקום את הסוני אריקסון T650i – בעל מצלמת 3.2 מגה פיקסל ועיצוב מעט צעקני. לקוחות רבים שהיו מעוניינים לרכוש את החדש אך נרתעו מהעיצוב שעלול היה להשפיע על תדמיתם לא השאירו את סלקום אדישים: כעת הם משיקים את אחיו הבוגר-והמעט-יותר-אלגנטי, ה-K770i. האם המכשיר, בעל, עיצוב קלאסי ואלגנטי, עתיד לכבוש את קהל חובבי הסוני אריקסון?
עיצוב
המרחק בין ה-T650i ל-K770i, מבחינת עיצובית, הוא מרחק של שמיים וארץ. עיצוב ה-K770i שנוי במחלוקת: רבים במבחן הרחוב ציינו כי מדובר בטלפון היפה ביותר שיצא להם לפגוש וחלקם יציינו כי לא היו מעוניינים להתסובב בחזקת החדש של סוני אריקסון. אנחנו, בכל אופן, אהבנו: העיצוב קלאסי, קווים חלקים ומוכספים, מגיע בלבן פנינה או בשחור מט, עדין ובעל מראה אלגנטי משהו.
הטלפון מצוייד בגוף פלסטיק - אך לא כזה שמשאיר רושם של מוצר זול. משקלו 95 גרם בלבד ומידותיו: 105 x 47 x 14.5 mm – נכון, הוא לא הטלפון הדק ביותר שפגשנו עד כה, אך עוביו מספק ומציע נוחות אחיזה בעזרת מבנה אחורי עגלגל. ה-T650, אחיו הצעיר, מציג אותה גזרה מלבד עובי קצת שונה: 12.5 מ"מ (נסלח, סוני אריקסון הוסיפו בk770 מכסה למצלמה). מסך ה-TFT גודלו 1.9 אינץ לאורך – דיי קטן אם אתם שואלים אותנו. קשה שלא לשמוח לגלות כי סוני אריקסון תחליט על אי שילובו של הג'ויסטיק הידוע לשמצה במכשירים הבאים של החברה והחלפתו ב-D pad המוצלח. לבנתיים, ניתן רק לחלום, ולקוחות ה-K770 נהנים מכפתורי שליטה נוחים יותר מאשר אלו הקיימים ב-T650. מקשי המקלדת מעוצבים בצורה יפה ביותר – הם מודגשים בעזרת פסי כסף אשר הם ממקומים עליהם, הם נוחים ללחיצה וגדולים מאוד. חובבי SMS מושבעים רק יהנו במחיצתו של ה-K770.
באחורי המכשיר תמצאו את סוגר המצלמה האיכותית הטומן בחובו את חיישן המצלמה. קצת מעל תריס המצלמה תמצאו את המבזק LED ולידו עיגול קטן ומוכסף שאמור להיות מראה לצילומי פנים. אומנם ה-K770 הוא טלפון מיינסטרים אך הוא ה Cyber shot הראשון המציע כיסוי מצלמה אלגנטי שכזה. נקווה לראות עוד כאלו בחדשים הצפויים לצאת בקרב בחברה. שחרור הכיסוי כלפי מטה יפעיל אור כחול בוהק המגיע מנורות LED קטנות הממוקמות באמצע הטלפון. אם זה לא מספיק, גם כפתור המצלמה יזהר בכחול ומקשי המקלדת יעברו מתאורה לבנה פשוטה לתאורה כחולה מיוחדת המציגה את כפתורי המצלמה (פירוט בהמשך).
ממשק ותפעול
ממשק המשתמש בסוני אריקסון K770 הוא זה המוכר לנו כבר מטלפונים קודמים של החברה. כמו אחיו, הוא מציע נוחות תפעול ללא מתחרים, אינטראקטיביות, והרבה הנפשה נחמדה. כמו קודמיו, הוא מגיע עם מצב טיסה מובנה – כשתדליקו את הטלפון יפתח, לאחר כמה שניות, חלון השואל אותכם באיזה מצב אתם רוצים להשתמש בטלפון (מצב רגיל או מצב טיסה). שלא כמו מכשירי סדרת 40 של נוקיה, שבהם ניתן להפעיל את מצב הטיסה גם כשלא הוכנס כרטיס סים למעמקי הטלפון, בk770 תצטרכו להכניס את הSIM שלכם- אחרת המכשיר לא יאפשר כל שימוש. בk770 לא תחמיצו שיחות: הרמקול החזק מספק עוצמה חזקה במיוחד לצילצולים ולשירים הבוקעים מהרמקול וכך גם במקומות הרועשים תוכלו לשמוע את הטלפון מצלצל.
אם מדברים על שימושיות, חייבים להתייחס למסך. סוני אריקסון הכניסה לאחרונה את המסכים שלה לסדנת שיפורים על מנת לשפר את הביצועים. איכות המסך מעולה, רזולוציה גבוהה - פשוט חוויה. מיותר לציין כי מדובר באותו מסך הקיים בT650i. גם בשמש ישירה הצלחנו לתפעל את הטלפון אך לא תמיד נהנו מהפעולה. כמו בכל שאר טלפוני החברה, הCyber shot k770 מצויד בתפריט פעילויות אשר מופעל באמצעות כפתור יעודי על גבי לוח המקשים. בתפריט הפעילויות מוצגים היישומים הפועלים, אפשרות לביצוע מולטי טסקינג (הפעלת מספר יישומים בו זמנית). התפריט עוד מאפשר גם קיצור מהיר לקיצור דרך מוגדרים מראש, כמו: אינטרנט, מוזיקה, בלוטות' רדיו ועוד.
ספר הטלפונים נותר כשהיה: פשוט ונוח לשימוש. תוכלו לאחסן את הזכרונות על גבי זכרון ה-SIM או הטלפון אך לא תוכלו להציג את שתי הרשימות בו זמנית. הקיבולת המקסימלית של אנשי הקשר הם 1000 אנשים קשר ו2500 מספרי טלפון. בהחלט מכובד. תוכלו לסדר את הרשימה לפי שם משפחה או שם פרטי. כל ההודעות, מלבד אימיילים, נמצאות בדואר הנכנס. לא משנה מה סוג ההודעה שהתקבלה. למרות היותו טלפון מיינסטרים מובהק, הוא מצויד בקליינט אימייל נוח במיוחד – ללכת עם ולהרגיש בלי. רק לאימיילים יש מחיצה נפרדת לדואר הנכנס. הטלפון בנוסף מציע קורא RSS באמצעות דפדפן NetFront המובנה. קליינט האימייל של הסוני אריקסון K770i תומך במספר רב של הגדרות. קיימים כבר מספר חשבונות מוגדרים מראש לאימיילים הפופולרים ביותר בישראל ובעולם, פשוט רק להכניס את שם המשתמש והסיסמא ותוכלו לקבל אימיילים. ה-K770 נעזר בסוללת 930mah המצליחה להחזיק את הטלפון בממוצע כיום עבודה אחד. מאכזב.
מולטימדיה
נגן המוסיקה בחדש של סוני אריקסון תומך במגוון רב של פורמטים: MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WAV, WMA, M4A וקבצי MIDI. מדובר בנגן ה-Walkman Player 1.0 המוכר מדגמים כמו ה-K800 וה-K610i. לעומת נגנים ה-Walkman המתקדמים, הנגן של ה-K770i מרגיש קצת ערום: חסר דיפדוף נוח בשירים, אופציית ה MegaBass האהובה ועוד. מאחר שהטלפון תומך במולטי טסקינג, תוכלו להסתיר את הנגן ולפעול בשאר היישומים. בנוסף אם תרצו, תוכלו לחבר אוזניות בלוטות' סטריאופוניות או אוזניות סטריאופוניות רגילות וליהנות מאיכות סאונד מעולה. רדיו FM המובנה מאפשר לשמוע עד 20 תחנות קבועות. בנוסף הוא תומך בRDS לזיהוי שם התחנה. תוכלו גם להפעיל את פיצ'ר ה-TrackID המקליט כמה שניות בודדות משיר הנשמע ברדיו ושולח את הקטע לרשת לזיהוי ותוך מספר שניות שם השיר יופיע לכם על גבי המסך. פועל מעולה דרך אגב (שירים באנגלית בלבד). נגן הוידיאו דיי סביר: ניתן לצפות בסירטונים על גבי מסך רחב אך לא תוכלו להריץ את הסירטונים קדימה או אחורה.
מצלמה
ה-K770 מגיע עם מצלמת 3 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ומבזק LED. ממשק המצלמה לא השתנה מה-T650i וה-K800. על תריס המצלמה מצוין כי מדובר במצלמת 3.2 מגה פיקסל אך הרזולוציה המקורית היא למעשה 3.15 מגה פיקסל. אם להיות דייקנים. המצלמה מציעה מצב לילה, צילום עצמי, פנורמה, מסגרות, וצילומים מהירים. בנוסף היא מציעה שליטה על עוצמת התאורה בצורה ידנית וגם בנוסף על ידי מספר אזורים נבחרים. גם בנוסף תמצאו אפקטי צבע נחמדים. פיצ'ר ה-BestPic אינו קיים פה אך למעשה, אפשרות הצילום מהיר עושה את אותו עבודה כמו הפיצ'ר האבוד. כשתפעילו את המצלמה תגלו כי תאורת המקשים התחלפה לכחול רך המציג את הכפתורים היעודיים למצלמה. מקרו המצלמה פועל בצורה מעולה ותוכלו גם להשתמש בפוקוס האוטומטי המובנה. איכות המצלמה מעולה והתמונות שהיא מנפיקה פשוט הפתיעו אותנו כל פעם מחדש. המקרו, עוזר במיוחד במצבי תקריב לחדות מוגברת במיוחד. מיותר לציין כי החיישן הקיים בחדש של סוני אריקסון הוא זה הקיים ב-T650 לכן תוצאות התמונות שלנו יצאו דומות במיוחד. צילום הוידיאו של הטלפון נשאר עלוב כפי שהיה: ההקלטה מתבצעת ברזולוציית QCIF ובעת הצילום תראו ריבועים רבים קופצים מצד לצד על גבי מסך הטלפון.
קישוריות
הסוני אריקסון מצויד בבלוטות' 2.0 מהיר במיוחד המאפשר תמיכה בפרופיל HID לשליטה על המחשב באמצעות בלוטות' בלבד. עוד ניתן להשתמש בטלפון בתור מוקדם לגישה לאינטרנט על גבי מחשב נייח או נייד. עוד תומך גם בפרופיל A2DP שבאמצעותו ניתן להאזין למוזיקה באוזניות סטריאופוניות אלחוטיות. בדקנו ובהחלט נהנו. ה-K770 תומך בדור שלישי וGPRS להעברת נתונים על גבי רשת האינטרנט הסלולארית, ביצוע שיחות וידיאו והזרמת וידיאו. דפדפן הNetFront מאפשר הצגת דפי HTML בצורה טובה וסבירה. תוכלו להציג את דפי האינטרנט על גבי מסך מלא או לחלופין גם לרוחב. הוא מצויד באפשרות הנקראת Smart-Fit שמטרתה לעשות "דיאטה" לכל עמוד אינטרנט אליו אתם גולשים כדי להתאימו למסך הטלפון, ברוב המקרים היא הצליחה לעשות את עבודתה.
לסיכום
הסייבר שוט החדש של סוני אריקסון אמור לעורר את שוק המיינסטרים (מיד-ריינג') בארץ. באמצעות מצלמת 3.15 מגה פיקסל, עיצוב אלגנטי ומעודן, קריאת אימיילים, מסך איכותי ודור שלישי, הוא פשוט ממתק לאנשים שמחפשים חבר רציני לחיים - ומייצג את הזן החדש של הטלפונים, שעושים הרבה ועולים מעט. חסרונותיו כמעט ואינם נראים ונראה שמי שרצה עד כה את ה-T650 בעיצוב קצת פחות "צעקני", פשוט יתאהב בK770i האלגנטי בסלקום. מחירו (בעת כתיבת שורות אלו) עומד על 51 ₪ בלבד ל-36 חודשים, 18 ₪ פחות מה-T650 למרות היותו אחיו התאום. בנוסף, אם אתם מדברים מעל 99 ₪ בחודש תוכלו להנות מזיכוי מלא ולשלם על הטלפון 0 ₪ בלבד. בהחלט משתלם.