בשורה העליונה: תשמעו, זאת אחלה מצלמה. רגע, יש פה גם טלפון!
מדד הבאסה בכיס: די באסה. 90 שקלים בחודש למשך 36 חודשים או 39.90 לחודש למדברים מעל 149 שקלים.

בתקופה האחרונה אנו רואים שיצרניות הטלפונים הסלולרים נמצאות במעין רודאו מהיר במיוחד, שכללי המשחק שלו ברורים: כמה שיותר מגה פיקסל, יותר טוב. אם אשתקד טלפון מתקדם היה כזה שיש לו מצלמת 5 מגה פיקסל, הרי ששנת 2009 הולכת להיות שנת ה-8 מגה פיקסל, ולקראת סוף השנה זה כבר הולך להיות 12 מגה פיקסל.

אך האם כמות המגה פיקסלים באמת משפיעה על איכות התמונה בעדשות ובחיישנים כל כך קטנים? יצאתי לבדוק את ה-C905 החדש בישראל – טלפון מצלמה בעל 8 מגה פיקסל שמתיימר להיות הטלפון הכול יכול הבא שלכם.

אין תמונה

מבחן העיצוב והסאונד

כשאתם קונים סלולרי בכמה אלפי שקלים אתם מצפים שהוא גם ייראה ככה, וה-C905 עונה על הדרישה: הטלפון מגיע עם לוק שחור ואלגנטי בשילוב פסי מתכת בוהקים, ומשדר תחושת יוקרה, טכנולוגיה מתקדמת ויציבות. מדובר בטלפון קשוח, עם מקשים שדורשים לחיצה חזקה, אז אם התרגלתם למקשים רכים אולי תרצו לחפש סלולרי עדין יותר.

הסאונד באפרכסת הטלפון חד ואיכותי במיוחד, לא משהו שהתרגלנו אליו ממכשירי סוני אריקסון. הרמקול החיצוני עוצמתי, ועוצמת השמע שבוקעת ממנו תאפשר לכם לשמוע את הצד השני של השיחה גם באזור רועש – או לחלופין לא להחמיץ שיחות גם כשהטלפון רחוק מכם. ממשק הטלפון לא השתנה ומשתמשי סוני אריקסון בעבר ירגישו בבית. משתמשי החברות המתחרות לא יסתבכו, שכן מדובר בממשק מאוד נוח ואינטראקטיבי.

מבחן המצלמה

בעניין הצילום, ה-C905 לא פראייר בכלל: יש לו מצלמת 8 מגה פיקסל אשר שייכת לסדרת המצלמות של חברת סוני, ה-Cyber Shoot המפורסמת. אני שמח לבשר שהמצלמה עומדת בסטנדרטים: היא הצליחה להנפיק תמונות איכותיות במיוחד בתנאי יום, וגם בתנאי לילה חשוכים למדי – זאת בעזרת פלאש ה-Xenon המובנה, שדומה לזה הקיים במצלמות דיגיטליות רגילות. ממשק המצלמה נוח לשימוש גם למשתמש שטכנולוגיה אינה בראש מעייניו, למרות שהוא טומן בחובו אפשרויות רבות שייראו כסינית מתקדמת לצלמים לא מנוסים: הגדרות חשיפה, בהירות, ניגודיות, תאורה ועוד. למי שלא רוצה להיכנס לעובי הקורה, המצב האוטומטי פועל מעולה. ככה זה נראה:

C905 (צילום: עומרי פדידה)
ככה הסוני אריקסון C905 רואה את העולם|צילום: עומרי פדידה

מבחן כל השאר

ה-C905 הוא טלפון של הכול מהכול: יש בו Wi-Fi לחיבור לאינטרנט אלחוטי, התקן GPS מובנה עם תוכנת ה-Navigator של פלאפון, נגן מוזיקה עם אפשרויות רבות וסאונד איכותי, בלוטות' 2.0 עם תמיכה בפרופיל A2DP לשמיעת מוזיקה באוזניות אלחוטיות סטריאופוניות, חיישן תנועה לשימוש במשחקים וסיבוב מסך המכשיר על ידי הטיית הטלפון. הדפדפן המובנה במכשיר מספק חווית גלישה סבירה בהחלט שמאפשרת הצגת דפי אינטרנט רגילים. משתמשים המעוניינים ליהנות מגלישה טובה יותר, יוכלו להתקין את דפדפן ה-Opera Mini שמאפשר גלישה באינטרנט הסלולרי בצורה נוחה, עם ניצול קטן במיוחד של תעבורת האינטרנט.

סנכרון הטלפון אל המחשב עורך כשניות תודות לתוכנה הנלווית בערכה, וניתן לסנכרן בקלות את כל נתוני ה-Outlook. סוללת המכשיר טובה למדי וגם בשימוש כבד במצלמת המכשיר ושמיעת מוזיקה, הספיקה הסוללה ליום שלם ואפילו עם עודף ליום השני.

בשורה התחתונה

גולת הכותרת היא המצלמה, שמנפיקה צילומים ברמה גבוהה גם בתנאי תאורה קשים. למעשה, לפעמים זה נראה שמדובר לא בטלפון אלא במצלמה, והאופציה להתקשר לאנשים היא רק בגדר אפשרות הרחבה אצלה. בנוסף למצלמה האיכותית תמצאו גם שאר פיצ'רים טובים, כמו ה-Wi-Fi וה-GPS. בקיצור, מדובר באחד המכשירים המשוכללים שהגיעו לאחרונה לישראל, ומכיוון שהוא גם פשוט לתפעול, הוא הופך להיות קניה טובה מאוד – אם יש לכם מעל 3,000 שקלים להוציא עליו.