עזבו אתכם מסמסונג ואפל, זוכרים את חברת נוקיה? כן, זאת ששלטה בשוק הטלפונים הסלולרים עד לפני קצת יותר מעשור. עכשיו היא חוזרת לשוק עם מכשיר אנדרואיד נוסף שללא ספק מציב אותה בשורה אחת עם היצרניות הגדולות והמוכרות. את הקאמבק עושה החברה עם בעלת הבית החדשה HMD Global הפינית.

בנייה ועיצוב

בחברה שילבו אלמנטים שהופכים את המכשיר לפרימיום. האלומיניום בשילוב הזכוכית מרגיש יותר איכותי ומושחז, והמסגרות והקווים שנראים מוזנחים במכשירי ביניים של החברות הסיניות, מקבלים פה ייחוס טוב והופכים את העיצוב למרשים במיוחד. הגב עשוי מזכוכית ומשלב קורא טביעות אצבע מהיר, ובמסגרת קיים פס מתכת כסוף שלגמרי מוסיף ליוקרה. אפשר להחזיק את הסמארטפון ביד אחת, וזה אולי היתרון הגדול ביותר כאן, בטח כשמדובר במסך בגודל של 5.84 אינץ׳.

בחלקו העליון של המסך קיימת מגרעת שמשלבת מצלמה ואפרכסת, כמו בכל מכשירי הדגל של החברות הגדולות. בחלקו התחתון תמצאו חיבור USB-C שיטען את המכשיר במהירות, בצידו העליון קיים חיבור לשקע אוזניות, ובאמת לא ברור למה בנוקיה החליטו עדיין שלא לוותר עליו, אבל זה נסלח.

נוקיה 7.1 (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
נוקיה 7.1|צילום: ינון בן שושן, NEXTER

מצלמה

הסמארטפון מגיע עם מערך צילום אחורי בעל זוג עדשות של חברת ZEISS. הראשונה היא באיכות של 12 מגה-פיקסל והשנייה 5 מגה-פיקסל. הנתונים די מרשים למכשיר המיועד לשוק הביניים ואין ספק שהיא תעשה עבודה טובה יותר מרוב המצלמות המשולבות היום במכשירים הסינים שנמצאים באותו טווח מחיר של הנוקיה 7.1.

בתאורה טובה התמונות יוצאות מרשימות, אך אם תצלמו בתנאי תאורה בעיתיים החיישנים יתקשו לעמוד באתגר, כמו בצילום בשעות לילה או מבנה סגור. המצלמה הקדמית משלבת חיישן באיכות של 8 מגה-פיקסל, ומוציאה תמונות סבירות בהחלט. יש קצת מריחה ומעט גרעון, אבל בשביל מכשיר שוק הביניים זה בהחלט מספיק.

ממשק

הדבר הטוב ביותר במכשיר הזה. יכול לומר בפה מלא שזה אחד מהטלפונים שהכי נהניתי לעבוד איתם בתקופה האחרונה. מה כל כך מיוחד? בנוקיה החליטו ללכת על גרסה נקייה של אנדרואיד במקום להלביש עליה ממשק משלהם, דבר שנותן למכשיר כמה נקודות זכות על פני כל המתחרות. הוא מהיר, עובד בצורה חלקה, ולא מגמגם יותר מידי גם כשמעמיסים עליו. וזה לא הכל, גם קורא טביעות האצבע עובד במהירות.

נוקיה 7.1 (צילום: ינון בן שושן, NEXTER)
נוקיה 7.1|צילום: ינון בן שושן, NEXTER

מה עוד?

המכשיר מגיע בשתי גרסאות אחסון - 32 או 64 גיגה-בייט עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון עד 400 גיגה. הסוללה, שמחזיקה בצורה יפה יום עבודה מגיעה בנפח של 3060 מיליאמפר-שעה. חסרון קטן זה היעדר טעינה אלחוטית, דבר שאמור להפוך לסטנדרט בטלפונים.

שורה תחתונה

עזבו אתכם ממכשירים סינים ולכו על משהו בניחוח פיני. נוקיה רוצה לחזור לשוק הסמארטפונים וזה ניכר בהשקעה הרבה שהיא עושה בטלפונים החכמים שלה. יש המון מחשבה ובנייה איכותית כמו שאנחנו מכירים עוד מהטלפונים שלה שמעלים אצלנו אבק במגירה, ועדיין ישרדו נפילה מרכבת נוסעת.

המחיר הוא 1,499 שקלים בייבוא רשמי של קבוצת ח.י, ואכן מדובר בפקטור משמעותי, כי אם חשבתם לקנות סמארטפון זול וטוב, תשקלו לרכוש את הנוקיה החדש.