שבוע, זה הזמן שנשאר עד להשקתם הרשמית של מכשירי האייפון החדשים מבית אפל, אייפון 5s ואייפון 5c, בישראל ב-3 בנובמבר.
ניסיונן של המפעילות הסלולריות להקדים את ההשקה המקומית הצליח לבסוף והביא לידי כך שהסמארטפונים החדשים של החברה יגיעו לישראל מעט יותר משישה שבועות בלבד לאחר השקתם הראשונית במדינות הגדולות. אז מהן הדרכים הטובות ביותר להשיג את המכשירים החדשים של אפל? בדקנו עבורכם את האפשרויות.
ספקיות הסלולר, שהן עדיין המקום המועדף על רוב הישראלים לרכישת סמארטפונים, החלו אמש בהליך הזמנה מוקדמת של האייפונים החדשים לקראת ההשקה בשבוע הבא. סלקום מציעה את הגרסא בעלת אחסון בנפח 16 גיגה-בייט של האייפון 5s ב-3,700 שקלים ואת הגרסא בעלת אחסון 16 גיגה-בייט של האייפון 5c ב-3,000 שקלים. פרטנר מציעה להירשם לקבלת ה-5s בגרסאות 16 או 32 גיגה-בייט וה-5c בגרסת 16 גיגה-בייט, כאשר המחירים הם 3,647 ו-3,071 שקל לגרסאות ה-16GB של שני המכשירים, בהתאמה. פלאפון תחל בהזמנה המוקדמת הערב ותציע את דגם 5s בנפחים של 16 ו-32 גיגה-בייט במחירים של 3,683 ו-4,208 שקלים, בהתאמה, ואת דגם 5c בעל אחסון 16 גיגה-בייט במחיר של 3,222 שקלים.
איי-דיגיטל, היבואנית המורשית של אפל בישראל, תמכור גם היא את המכשירים החל מיום ראשון הבא, כאשר היא מתכננת "לילה לבן" בחנותה ברמת אביב, בו יוכלו הלקוחות להגיע לחנויות החל מחצות, לרכוש את המכשירים וליהנות ממבצעים על אביזרים נלווים ללא מע"מ. ההרשמה המוקדמת תחל בשעה הקרובה (נכון ל-12:00 בצהרים). המחירים: 3,649 שקל לגרסא הבסיסית של אייפון 5s ו-3,049 שקל לגרסא הבסיסית של אייפון 5c.
בינתיים, חנויות רבות ניצלו את האיחור המסורתי בהשקה הרשמית של האייפונים בישראל כדי למכור מכשירים בייבוא מקביל במחירים גבוהים יחסית, שהתחילו מיותר מ-4,000 שקלים לדגם הזול אך ירדו ככל שגברה התחרות. כיום, על פי חיפוש באתר השוואת המחירים זאפ, ניתן להשיג את דגם 5s במחיר שמתחיל מ-4,100 שקלים ומגיע לכ-5,800 שקלים, בעוד דגם 5c נמכר במחיר שמתחיל מכ-2,700 שקלים ומגיע עד כ-4,000 שקלים.
יש לציין כי ברכישת המכשיר ביבוא מקביל קיימים שני סוגי יבוא: רשתות וחנויות גדולות, כגון iStore, בסט מובייל, רמי לוי תקשורת והום סלולר, רוכשות את המכשירים מספקיות סלולר בחו"ל (בדרך כלל באירופה), כך שהם מגיעים עם אחריות מקורית. חנויות קטנות יותר, כפי שמסביר ל-NEXTER מנכ"ל בסט מובייל עמי צים, מתבססות לעתים קרובות על יבוא יחידות בודדות שנרכשו בחו"ל על ידי צרכנים ולעתים מגיעות משומשות או מחודשות (refurbished), וללא אחריות תקפה. לכן, מומלץ לרכוש תמיד אצל משווקים סיטונאיים.
במקביל, ניתן כמובן להזמין מכשיר מחו"ל באמצעות חברות שילוח כגון Buy2, מבית mako, מסטופ ו-TNT. במקרה כזה עשוי המשלוח לקחת זמן מה, והמחיר עשוי להשתנות באופן קיצוני בתלות בספק (באירופה מחירי האייפון גבוהים מעט מבארה"ב) ובסוג המשלוח (משלוח אווירי עולה יותר ממשלוח ימי) וההמתנה עשויה להיות ארוכה יחסית. בנוסף, בדומה ליבוא מקביל, אייפון ביבוא אישי עשוי להגיע עם אחריות שאינה תקפה בישראל.