וואווי הסינית, כפי שסיפרנו לכם לפני כשלושה חודשים, גמרה להיות חקיינית. היא רוצה שתקנו את הסמארטפונים שלה בגלל שהם טובים, לא בגלל שהם זולים יותר מהמתחרים של המותגים הגדולים. היום (א') מגיעה הבשורה הזו לישראל עם ה-Ascend P8, סמארטפון הדגל החדש, שמושק בשעה זו (18:00) על ידי אלפא טלקום, היבואנית הישראלית של וואווי. 3 חודשים לאחר שקיבלנו אותו לידינו באירוע ההשקה בלונדון, זו דעתנו עליו:

סמארטפון Huawei Ascend P8 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
Huawei Ascend P8|צילום: יאיר מור, NEXTER

עיצוב: פשוט אבל מהוקצע

גופו של P8 הוא אחד המהודקים שיצא לנו לפגוש: מלבן דקיק וכמעט אחיד לחלוטין, בלי בליטות מפתיעות ועם פס צבעוני בחלק האחורי-עליון, בו נמצאת המצלמה.

מלבד המצלמה, החלק האחורי ריק לחלוטין מרכיבים משמעותיים. רק לוגו היצרנית, פס הפרדה בין חלקי המתכת של הגוף וכיתובי תקן זעירים אין עליו כלום, כך שנרתיקים למכשיר הזה מכסים את כל אחוריו מלבד פינת הצילום.
את רוב חלקו הקדמי תופס המסך, שכולל בתוכו גם את כפתורי האנדרואיד המוצגים כחלק מהממשק הגרפי ונעלמים בעת צפייה בווידאו, למשל. מעל המסך נמצאת האפרכסת ובכך מסתכמים פני המכשיר.

בצד ימין ניתן למצוא את כפתור ההפעלה/כיבוי/נעילה/פתיחה, הדומה מאוד לאלו של סדרת Xperia מבית סוני - בולט ובעל דפוס של מעגלים החרוטים בו. עם זאת, הכפתור של וואווי עולה על המקור בנוחות הלחיצה. מעליו נמצאים שני כפתורי עוצמת השמע המחוברים ותחתיו שני חריצים הנפתחים על ידי סיכות - חריץ SIM וחריץ לכרטיס זיכרון (או SIM שני בגרסת הדואל-סים).

בתחתית המכשיר נמצא שקע הטעינה, סביבו שני ברגים לפתיחת המכשיר במעבדה וסביבם שתי שבכות - השמאלית לרמקול והימנית למיקרופון.

סמארטפון Huawei Ascend P8 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
אפילו הברגים לא הורסים את התחושה המהודקת|צילום: יאיר מור, NEXTER

ממשק: מושקע עד הפרט האחרון

המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 5, עם אחד הממשקים היפים שראינו, שזכה לשם EMUI. בדומה לרוב הממשקים הסיניים המקוריים לאנדרואיד, הוא אינו כולל מגירת אפליקציות, אלא ממקם את כל האפליקציות שהורדתם על מסכי הבית, בדומה לאייפון, וחוסך מכם את המאמץ לסדר אותן פעמיים. כמובן שעל מסכי הבית ניתן למקם, מלבד אפליקציות בודדות ותיקיות, גם ווידג'טים כמו שעון, תחזית, שליטה בנגן המוזיקה ועוד רבים וטובים הזמינים למערכת ההפעלה של גוגל.

נציין לטובה גם את ממשק ההתראות של וואווי, שמעוצב כציר זמן אנכי - מעין קו שמצד אחד שלו (ימין בממקש העברי, שמאל באנגלי) מופיעים ציוני שמן ומהצד השני תוכן ההתראות. אמנם, הסדר לא תמיד כרונולוגי, אך צורת התצוגה הזו היא פשוט תענוג לעיניים.

לצד ממשק ההתראות קיים, כמו בכל מכשיר אנדרואיד מודרני, גם ממשק מתגים המאפשר להדליק ולכבות במהירות אפשרויות כמו צלצול, רטט, אינטרנט סלולרי ואלחוטי, בלוטות' ובהירות המסך.

גם האפליקציות המגיעות עם המכשיר מעוצבות בחן רב, באופן מינימליסטי מחד אך יעיל מאוד מאידך. כך, למשל, בעת צלצול שיחה נכנסת מסומן בבירור על המסך מאיזו נקודה יש לגרור ולאיזה כיוון כדי לקבל את השיחה, לדחות אותה או לענות למתקשר בהודעה מוכנה שמסבירה למה אינכם יכולים לענות. אפליקציית ההודעות מעוצבת כמו וילון ההתראות, עם ציר זמן שלצידו מוצגות ההודעות בצבעים שונים ליוצאות ונכנסות. אפילו בעת לחיצה על כפתור הכיבוי מוצג ממשק מונפש ומותאם השואל אם אתם בטוחים שברצונכם לכבות את המכשיר.

חומרה וביצועים: מביך את המתחרים

P8 מגיע עם חומרה עצמתית יותר ביחס למכשירים הקודמים בסדרה, במובן הזה שהוא כבר אינו נחות אפילו בקמצוץ מהמתחרים של סמסונג, LG ומותגים ידועים אחרים. המעבד שלו הוא בעל 8 ליבות - 4 במהירות 2 גיגה-הרץ ו-4 במהירות 1.5 גיגה-הרץ - המיוצר על ידי חברת בת של וואווי; זיכרון עבודה (RAM) בנפח 3 גיגה-בייט, מצלמה אחורית עם חיישן 13 מגה-פיקסל ומצלמה קדמית עם חיישן 8 מגה-פיקסל.

רשימת המספרים הזו מעניקה למכשיר יכולות של טרקטור ג'ון דיר: הוא מהיר מאוד, מגיב לכל לחיצה ולעולם אינו מגמגם. לעתים הוא אף מביך מכשירים חדשים של חברות ידועות יותר בפעולתו החלקה. במשך 3 חודשים לא הצלחנו לגרום לו להתעייף ולהפגין עייפות, ואף בקושי להתחמם. רק בעת שימוש אינטנסיבי במצלמה באיכויות גבוהות עלו טמפרטורות המכשיר, אך הוא המשיך להפגין יד קלה על ההדק בכל פעולה.

צילום ומולטימדיה: טוב באור, מצטיין בחושך

החברה גאה מאוד ביכולות הצילום במכשיר שלה, ולמעשה בעת ההכרזה טענה כי בתחום זה הצליחה להתעלות על מתחרותיה הגדולות, בזכות השימוש בחיישן איכותי, עם רכיבי ייצוב תמונה ותכונות מתקדמות.

צילום בסמארטפון Huawei Ascend P8 (צילום: יאיר מור, NEXTER)
כיכר פיקדילי|צילום: יאיר מור, NEXTER

צילום בסמארטפון Huawei Ascend P8 (צילום: נורית מור, NEXTER)
הרי יהודה|צילום: נורית מור, NEXTER

בפועל, זו אמנם מצלמה טובה מאוד, אך קשה להגיד שהיא באמת מתבלטת מעל האחרות. הצילום בתנאי יום מפיק תמונות יפות, עם צבעים מפורטים ורמת פירוט לא רעה, אם כי בהתקרבות ניתן להבחין בחסרונות הרגילים של מצלמת סמארטפון, שאף מכשיר לא נפטר מהם לחלוטין עד היום. צילום בחושך מתבלט מעט יותר, בזכות תכונה המפיקה כמה תמונות במשך מספר שניות (בין 8 ל-30, תלוי כמה חשוך) ואז מאזנת ביניהן כך שכל איזור בתמונה מקבל רמת חשיפה לפי רמת התאורה בו. בסך הכל, לא התאכזבנו מהמצלמה, אך גם לא התלהבנו ממנה יותר מאש מאלו של מכשירים אחרים.

המסך, בגודל 5.2 אינצ' וברולוציית Full HD, עומד בכבוד במטלה להציג בכבוד את התוצאות של הצילומים, כמו גם סרטונים שהורדתם אליו. הוא לא מצטיין בזה, אבל בהחלט קריא ונסבל גם באור השמש. הוא אינו חד כמו המסכים של מכשירי הדגל הקוריאנים העדכניים, אך לטעמנו טוב מספיק כדי לספק חוויית שימוש מצוינת.

חיי סוללה: יום אסל

הסמארטפון החדש של וואווי עומד ביממה שלמה של שיחות, התכתבויות וגלישה בפייסבוק ובאינסטגרם, מעט פחות מזה (יום עבודה ארוך) במטלות קשות יותר ומעט יותר בשימוש קל יותר. אלו נתונים שאינם יוצאי דופן לסמארטפון בעל מסך לא מאוד זללני (בניגוד למכשירים הקוריאנים המקבילים) - לא לטובה ולא לרעה.

סיכום

כאמור, המכשיר הושק ממש בזמן עליית הסקירה, במחיר של 2,400 שקל - כ-,1,000 שקל פחות מהמתחרה העיקרי הזול ביותר (G4 של LG) בעת השקתו ומאות שקלים מתחת למחיריהם הנוכחיים של המתחרים (אייפון 6, גלקסי S6 וכמובן G4). יחד עם המכשיר יקבלו הרוכשים ערכה הכוללת כרטיס זיכרון בנפח 16 גיגה-בייט, נרתיק ומגן מסך. במחיר הזה, מדובר באחד המכשירים המשתלמים בשוק. אין ספק שהמותגים הגדולים לא יוכלו להתעלם מהמתחרה הסינית שהדביקה את הפער הטכנולוגי בלי להדביק את פער המחיר.

המכשיר יהיה זמין מיום רביעי, בצבעים לבן ובשחור.