הרשת גועשת, ואתרי חדשות בבהלה: "שימוש 'מיני' באימוג'י חציל ואפרסק ייאסר בפייסבוק ואינסטגרם", קורא הניו יורק פוסט. "פייסבוק ואינסטגרם יחסמו אימוג'י 'מיניים', ובהם חציל ואפרסק", נכתב במירור. הסערה נמשכה לטוויטר, שם אנשים צוחקים על האיסור החדש.
המקור לחלק מהידיעות הללו, הוא ידיעה באתר XBIZ, שעוסק בפורנו, או "תעשיית המבוגרים", כפי שהוא מכנה את עצמו. שם דווח שבמהלך הקיץ האחרון, פייסבוק שינתה את תנאי השימוש שלה, בכל הנוגע ל"ביטוי מיני" - כך מנסחים את זה באתר.
אז האם אסור לכתוב פוסט או תמונה עם חציל, שהפך לסלנג לפין, אפרסק שהפך להיות תחליף למילה ישבן, ושאר אימוג'י שאפשר לפרש גם באופן מיני? לא בדיוק - זה תלוי בהקשר. מה מותר ומה אסור ברשתות החברתיות, מנוסח בצורה קצת מורכבת.
חציל בעל אופי מיני
בתנאי השימוש של פייסבוק, יש סעיף 14 בשם "שידול מיני". "אנשים משתמשים בפייסבוק כדי לדון ולמשוך תשומת לב לאלימות מינית ולניצול מיני. אנו מכירים בחשיבות הדיונים האלה ורוצים לאפשר אותם. אולם, אנו שמים את הגבול כאשר התוכן מאפשר, מעודד או מתאם מפגשים מיניים בין מבוגרים", נכתב בגירסה העברית של תנאי השימוש.
כן, הגבול בפייסבוק הוא תיאום מפגשים מיניים. מתחת להסבר הזה נכתב "אל תפרסם", ואז יש רשימה של איסורים ובהם צילום פעילות מינית, צ'אט מיני, או "תוכן אשר מבצע את ההצעה או הבקשה שצוינו לעיל באמצעות אחד מהמרכיבים הבאים הכוללים רמיזות מיניות", שכולל "סמלי אמוג'י ומחרוזות אמוג'י בעלי הקשר ספציפי ואופי מיני ברור" (ובאנגלית - Contextually specific and commonly sexual emojis or emoji strings).
אין התייחסות ספציפית לחצילים או אפרסקים, אבל כן יש התייחסות לתוכן משדל מינית הכולל אימוג'י בעל הקשר מיני ברור. מה הוא הקשר מיני ברור, ומתי עובר הגבול בין התייחסות בריאה למיניות באמצעות איורים לבין משהו שאסור? הפתרונים לפייסבוק ולמדיניות המאוד לא עקבית שלה בנוגע לסינון תוכן.
פייסבוק בעבר חסמה באופן גורף את השימוש במילים קוקסינל או כושי, בלי להתייחס להקשר בכלל - וכך נמחק פוסט שפירסם מתכון לעוגה כושית. אינסטגרם גם חסמה ב-2015 אפשרות לחפש תגית של אימוג'י חציל, מאחר שתוצאות רבות הראו רמיזות לפין. אך החברה חזרה בה מהחסימה.