סמסונג ו-LG משיקות בישראל את סמארטפוני הדגל שלהם: גלקסי S7 אדג' ו-G5. המכשירים החדשים עוברים בקלות את ה-3,500 שקל, ואחרים בליגה שלהם חוצים את ה-4,000 שקל. למרות שדגמי הדגל החדשים כוללים בתוכם מספר חידושים מלהיבים, לא כל אחד צריך לרוקן את חשבון הבנק שלו עבור סמארטפון. מכשירים יקרים אומנם עושים עבודה מוצלחת, אבל גם סמארטפונים זולים יותר מסוגלים להפעיל מספר אפליקציות במקביל או לצלם תמונות באיכות טובה. 

סמארטפונים זולים (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
סמארטפונים זולים|צילום: צחי הופמן, NEXTER

בשנתיים האחרונות אנחנו חווים גל עלייה של יצרניות סמארטפונים סיניות, תופעה שכבר הפכה למגפה. מדף הסמארטפונים בחנויות עמוס מאוד, חלקו כולל מכשירים גרועים וחלקו סמארטפונים מוצלחים. אנחנו בנקסטר החלטנו לעשות את העבודה הקשה בשבילכם ולמצוא את הסמארטפון הטוב ביותר תחת תג מחיר שפוי. בדקנו  מספר סמארטפונים עד 1,600 שקל, כאשר השאיפה הייתה למצוא מכשיר שיספק גם את הצרכן הבסיסי וגם כזה עבור משתמש שלא עוזב את הסמארטפון שלו לרגע.

 

התמורה הכי טובה לכסף סמארטפון: ZUK - Z1

מחיר: 1,600 שקל דרך רשת באג

ציון: 9

 חברת ZUK הסינית לא מוכרת לרוב הצרכנים בישראל. ZUK  היא חברת סמארטפונים השייכת ללנובו הגדולה (דבר המופיע בבולטות על אריזת המכשיר). ה-Z1 הוא הסמארטפון הראשון שלה, אשר השקתו התרחשה בסין באוגוסט 2015. לאחרונה רשת באג החלה לייבא את ה-Z1 במחיר אטרקטיבי ביחס לביצועים שהוא מציע.

 יתרונות: ה-Z1 עובד טוב יותר מרוב המכשירים באותה רמת מחיר ובמיוחד מאלו שנבדקו בסקירה זו.  הסמארטפון כולל מעבד סנפדרגון 801 של קוואלקום, מעבד שהותקן עד לפני כשנתיים במכשירי דגל רבים (למשל, G3 של LG).  לרוב המשתמשים זה לא יפריע, הסמארטפון הזה רץ בצורה חלקה, לא נתקע ולא מגמגם. זיכרון העבודה הוא בנפח 3 ג'יגה וזיכרון האחסון הוא 64 ג'יגה. נפח אחסון יותר ממכובד, רק חבל שאין אפשרות להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס וגם אין חיישן מסוג NFC. המסך עצמו מגיע בגודל 5.5 אינץ' עם צבעים נעימים לעין וחדות מספקת. רמת התאורה האחורית סבירה. 

 המצלמה ב-Z1 כוללת חיישן 13מגה פיקסל, כאשר איכות התמונות טובה מסמארטפונים אחרים באותה רמת מחיר ואפילו בכאלו הנמכרים במחיר גבוה יותר. באור יום התמונות חדות והצבעים אפילו עשירים. במקומות סגורים תוצאות הצילום פחות טובות וקיים בהם גרעון. אהבנו גם את מנגנון טביעת האצבע הממוקם בחזית המכשיר. זה עובד בצורה מהירה ללא פספוסים. 

 הסוללה של ה-Z1 היא אחד היתרונות הבולטים שלו. מדובר בסוללה בקיבולת 4100 מיליאמפר עם טעינה מהירה ומחבר מהסוג החדיש USB Type C. הסוללה הזו לא אוזלת במשך היום או הלילה ומחזיקה עד ליום המחרת. ישנם משתמשים להם הסוללה החזיקה כיום וחצי.

 

סמארטפונים זולים (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
סמארטפונים זולים|צילום: צחי הופמן, NEXTER

חסרונות: מערכת ההפעלה היא אנדרואיד לוליפופ (5.1.1), כאשר עליה מולבש הממשק Cyanogen. החוויה של הממשק רוב הזמן נעימה, אבל יש בעיות בגיור לעברית. למשל, אנשי קשר באפליקציית המסרונים מופיעים בצורה הפוכה.  

בשורה התחתונה, ברמת המחיר שבאג מציעה את ה-Z1, מדובר באחד הסמארטפונים הטובים שאפשר למצוא.

  

הסוללה החזקה ביותר: אסוס - ZenFone Max

מחיר: 1,200 שקל

ציון: 8.5 

אחת הבעיות המשמעותיות בסמארטפונים שלנו היא הסוללה. האנרגיה במכשיר אוזלת מהר מידי. יצרניות הסלולר לא באמת מצליחות לפתור את הבעיה, מכיוון שהן כל הזמן מוסיפות חידושים למכשירים שלהן. החידושים הללו כמובן צורכים יותר אנרגיה. ה-ZenFone Max של אסוס, הוא סמארטפון המשאיר את המשתמש עם דאגה אחת פחות ביום.  

יתרונות: הגדולה של הזנפון מקס היא קיבולת הסוללת העצומה שלו - 5000 מיליאמפר/שעה. מדובר בקיבולת הכפולה מרוב הסמארטפונים. הסוללה מחזיקה כיום וחצי או יומיים (תלוי עד כמה אתם משתמשים כבדים). אנחנו השתמשנו במכשיר במצב ביצועים גבוה, אחרת הביצועים שלו לא היו מספיק טובים. דבר זה סחט יותר אנרגיה מהסוללה. חבל שאסוס גם לא הוסיפו יכולת טעינה מהירה. מדובר ביכולת מתבקשת לאור הסוללה הגדולה.

 המסך של הזנפון מקס מגיע בגודל 5.5 אינץ' וברזולוציית HD - איכות התמונה טובה, אבל לא מדובר בחדות ובצבעים העשירים הקיימים בסמארטפונים יקרים יותר. רמת התאורה האחורית סבירה לשימוש באור שמש ישיר. נפח האחסון רגיל - 16 ג'יגה ויש גם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. המצלמה מגיעה עם חיישן 13 מגה פיקסל - תוצאות הצילום בסך הכל סבירות למכשיר ברמת המחיר הזו, כאשר מצלמת הסלפי (חיישן 5 מגה פיקסל) תספק אתכם רק עבור פרסומים בפייסבוק/אינסטגרם ולא מעבר לזה.

 מערכת ההפעלה היא אנדרואיד לוליפופ (5.0.2), אסוס הוסיפה לה הרבה תכונות משלה, כמו סגירת אפליקציות הרצות ברקע (לחסכון בזמן סוללה), אפליקציית תזכורות ושירות אחסון בענן. הזנפון מקס גם תומך בשני כרטיסי סים (מצוין לנוסעים לחו"ל).

סמארטפונים זולים (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
סמארטפונים זולים|צילום: צחי הופמן, NEXTER

 

חסרונות: המקס הוא סמארטפון עם ביצועים בינוניים  - מעבד ארבע ליבות של קוואלקום במהירות 1.2 ג'יגה הרץ עם 2 ג'יגה זיכרון עבודה. נתקלנו במספר רב של גמגומים במהירות התגובה והיו מקרים בודדים גם שהסמארטפון קרס. מצד שני, רוב הזמן הסמארטפון עובד בצורה תקינה. אסוס נוהגת להתקין בסמארטפונים שלה מספר רב של אפליקציות עבור שירותים שלה וגם אפליקציות צד שלישי (פרסומת). מדובר בדבר מציק שמאט את המכשיר ותופס מקום.

 בשורה התחתונה, הזנפון מקס הוא סמארטפון עם סוללה חזקה, מצלמה באיכות סבירה ומסך גדול. מצד שני, המכשיר סובל לפעמים מאיטיות.

 

דקיק עם אחריות לכל החיים: Gini - n6

מחיר: 1,500 שקל

ציון: 8

רק לפני מספר שבועות השיקה פלאפון את מותג הסמארטפונים הפרטי שלה - Gini. מכשיר ה-n6 הוא דגם הדגל שלה. דגם זה מתגאה בחומרה סבירה ובעיקר באריזה עשירה מאוד של שירותים ואביזרים לעומת המתחרים. פלאפון מציעה אחריות לכל חיי המכשיר (25 שנה. לא ברור איך פלאפון באמת תממש אותה), גישה לשירות הענן שלה בנפח 10 טרה וערכת אביזרים הכוללת מגן מסך, כיסוי סיליקון אחורי וכיסוי פליפ.

 יתרונות: ה-n6 הוא סמארטפון המגיע בעובי דקיק של 5.5 מ"מ עם גוף זכוכית. המסך מגיע בגודל 5.2 אינץ' ברזולוציית Full HD. איכות התצוגה טובה והצבעים מעט עשירים. המעבד הוא בעל  8 ליבות של חברת MTK הסינית מסוג MT6752. זה פועל במהירות 1.7 ג'יגה הרץ עם 2 ג'יגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 32 ג'יגה (אין אפשרות הרחבת זיכרון). התגובה של הסמארטפון סבירה,אבל לפעמים יש מעט גמגומים.

מפתיע מאוד לגלות, שפלאפון מאפשרת שימוש בשני כרטיסי סים במקביל בסמארטפון (מיועד בעיקר לטסים לחו"ל). מפעילות הסלולר בדרך כלל לא אוהבות לשווק סמארטפונים אשר תומכים ביכולת הזו.

 

סמארטפונים זולים (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
סמארטפונים זולים|צילום: צחי הופמן, NEXTER

חסרונות: ה-n6 הוא אומנם סמארטפון דקיק, אבל הוא רגיש מאוד לשברים ושריטות. אצלנו המכשיר נשרט ונסדק, אפילו מבלי ליפול על הריצפה פעם אחת. מומלץ מאוד להשתמש במדבקות ההגנה והנרתיק הכלולים בערכה. 

פלאפון והיצרן הסיני Gionee החליטו שהממשק באנדרואיד (לוליפופ 5.0) לא מספיק נוח ללקוחות שלהם ולכן הם שינו בו דברים רבים, אפילו יותר מיצרניות סיניות אחרות. מדובר בשינויים המסוגלים לשגע משתמשי אנדרואיד ותיקים. הממשק לא כולל מגירת אפליקציות (לא בהכרח חסרון), עמוד ההתראות מופיע בהחלקה מתחתית המסך ולא מלמעלה (בניגוד לכל סמארטפון אחר בשוק), וגם היכולת למקם ווידג'טים אפשרית רק במסך אחד ולא בכל אחד המסכים. הסוללה מגיעה בקיבולת סבירה של 2700 מיליאמפר/שעה, אבל היא לא מהמוצלחות בשוק. היא אוזלת כבר בשעות הערב (אזור שבע-שמונה). המצלמה מגיעה עם חיישן 8 מגה פיקסל, תוצאות הצילום בינוניות והצבעים דהויים וחסרי חיים.

 בשורה התחתונה, אומנם מדובר בסמארטפון לא יקר, אבל רמת הביצועים שלו לא גרמה לנו להתלהב ממנו. 

דקיק מאוד עם סוללה מוזרה: Mio - Mobix M6

מחיר: 900 שקל

ציון: 7.5

חברת Mitac  הייתה פופולארית בישראל עד לפני מספר שנים, כאשר היא מכרה מכשירי ניווט (PND) תחת המותג Mio. יבואנית מיו לישראל, חברת רונלייט, החליטה לאחרונה לקחת את המותג mio ולמכור תחתיו סמארטפונים ברמת תמחור נוחה. היצרנית mitac שותפה לתהליך האיפיון של המכשיר, אבל מדובר בסמארטפונים אשר מיועדים רק לשוק המקומי ומיוצרים על-ידי יצרן סיני. 

יתרונות: ה-mobix m6 מגיע עם מסך בגודל 5 אינץ' ברזולוציית HD. התצוגה סבירה, לא מדובר בחדות של הסמארטפונים הנמכרים במחיר כפול, אבל בהחלט בתמונה ראויה עם צבעים נעימים לעין ורמת תאורה אחורית מספקת. מבחינת עיצוב, ה-m6 הוא סמארטפון שנראה טוב, הוא מגיע בצבעים לבן וזהב והעובי שלו הוא רק 6.8 מ"מ. הוא מרגיש קל ביד ונעים להחזיק אותו או להציג על השולחן. מדובר במכשיר שנראה הרבה יותר יקר ממחירו האמיתי.

רמת הביצועים של ה-m6 סבירה, המכשיר מגיב היטב והוא לא נתקע, אבל עדיין אפשר להרגיש במקרים מסוימים גמגומים בתגובה שלו. המעבד מרובע ליבות מסוג MT6735 של חברת MediaTek במהירות 1.3 ג'יגה הרץ. ה-m6  כולל 2 ג'יגה זיכרון עבודה ונפח אחסון פנימי של 32 ג'יגה כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. הסמארטפון גם כולל חיישן אינפרה אדום ואפליקציית שלט רחוק (Smart Remote), המאפשרת לשלוט במזגן, בטלוויזיה ובעוד מוצרים בבית. הצלחנו לתפעל באמצעות השלט טלוויזית LG, אבל את המזגן של LG האפליקציה לא הצליחה להפעיל. על-פניו ה-m6 כולל מפרט לא רע בכלל עבור המחיר והוא יתאים עבור משתמשים בסיסיים.

ברונלייט השקיעו בערכה בה מגיע הסמארטפון. במארז ניתן למצוא מלבד אוזניות (סאונד בינוני ומעט עמום), מדבקת הגנה למסך ונרתיק בתצורת ארנק, הכולל גם תצוגה של השעה ממסך הטלפון.

סמארטפונים זולים (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
סמארטפונים זולים|צילום: צחי הופמן, NEXTER

חסרונות:  המצלמה של ה-m6 מאכזבת, היא מגיעה עם חיישן 13 מגה פיקסל ופלאש, אבל התוצאות בינונית ומטה וגם זמן התגובה של המצלמה איטי. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 5 מגה פיקסל והתוצאות מטושטשות. מבחינת סוללה, צריכת האנרגיה של ה-m6 מוזרה מאוד. הסמארטפון מגיע עם קיבולת של 2000 מיליאמפר/שעה, כאשר המכשיר שורד עד שעות הערב. הבעיה שבערך בשנה שמונה בערב, כאשר הסוללה עומדת על 30%, היא מתרוקנת בתוך מספר דקות ל-0%. תופעה מוזרה מאוד שהתרחשה באופן קבוע והופיעה בשתי יחידות שונות שנבדקו. 

בשורה התחתונה, ה-mobix m6 הוא סמארטפון מעוצב מאוד, דקיק ויפה, אבל הוא סובל מבאג מרגיז בסוללה, מצלמה לא מוצלחת ורמת ביצועים שתתאים בעיקר למשתמשים שלא דורשים יותר מדי מהמכשיר שלהם.

 

סמארטפון לא אפוי עד הסוף: שיאומי - Redmi Note 3

מחיר: 1,160 שקל דרך אתר צ'יינה ביי

ציון: 5.5

שיאומי היא ענקית אלקטרוניקה בסין. החברה מייצרת לא רק סמארטפונים, אלא גם טאבלטים, טלוויזיות ואפילו סגוויי. החברה פועלת בישראל כבר מספר חודשים בצורה רשמית. לאחרונה הושק בייבוא לא רשמי ה-Redmi Note 3 בגרסה המעט מיושנת. זה בלשון המעטה לא סמארטפון מוצלח בכלל, לאו דווקא בגלל החומרה, אלא בגלל גרסת התוכנה העברית המותקנת בו. הגרסה הזו הופכת את השימוש במכשיר למאתגר במיוחד.

יתרונות: הרדמי נוט 3 מגיע עם מסך 5.5 אינץ' באיכות סבירה מאוד (Full HD), אך לא חד במיוחד. המעבד הוא מסוג Helio X10 של MediaTek במהירות 2 ג'יגה הרץ עם 3 ג'יגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 32 ג'יגה (ללא יכולת הרחבה). לא מצאנו בעיות תגובה במכשיר ורוב הזמן הוא הגיב בצורה טובה. לסמארטפון גם קורא טביעות אצבע הממוקם בגב המכשיר ומגיב בצורה מהירה. הסוללה מגיעה בקיבולת עצומה של 4000 מיליאמפר, כאשר באזור השעה חצות, הסוללה עמדה על 20%. מסוללה כזה היינו מצפים ליותר, אבל יכול להיות שמדובר בגרסת התוכנה הלא טובה של המכשיר. עד כאן היתרונות ועכשיו נעבור לחסרונות הרבים.

 

סמארטפונים זולים (צילום: צחי הופמן, NEXTER)
סמארטפונים זולים|צילום: צחי הופמן, NEXTER

חסרונות: גרסת התוכנה המותקנת ברדמי נוט 3 על-ידי צ'יינה ביי לא בשלה ואפילו רחוקה מזה. גרסת התוכנה סובלת מבעיות גיור. למשל, בעמוד הנעילה מוצגת השעה בצורה הפוכה, חלק מהמקומות בתפריט מופיעים עדיין בסינית, תוכנת ה-Smart Lock המאפשרת פתיחה אוטומטית של המכשיר בבית, במשרד או בחיבור להתקן בלוטות' לא הצליחה לעבוד לנו אפילו פעם אחת. בנוסף,  לא הצלחנו לגרום לסמארטפון להוריד אפליקציות מחנות גוגל Play כאשר גלשנו על רשת סלולרית ולא WiFi (לא משנה כמה שיחקנו עם ההגדרות). חוץ מזה, היה באג בתאורה האחורית של המכשיר. במקרים מסויימים, הרדמי נוט 3 לא הסכים לשנות את עוצמת התאורה, לא משנה אם כיבנו והדלקנו את המכשיר. בנוסף, גם אי אפשר היה להשתמש בכפתורי הספרות בזמן שיחה (למשל, כאשר רוצים ללחוץ על ספרה אחת במערכת קולית ממוחשבת). הסיבה לכך, כפתור תצוגת המסך יושב על כפתור תצוגת הכפתורים. בנוסף לכל, סבלנו גם מבעיות שונות של ניתוקי שיחות. המצלמה מגיעה עם חיישן 13 מגה פיקסל, תוצאות הצילום באור יום בינוניות ולא חדות. בשאר המקרים הן פשוט גרועות.

 

בשורה התחתונה, אומנם לא מדובר בסמארטפון בתמחור גבוה, אבל הבאגים הרבים הקיימים בו, הופכים אותו לכמעט לא שמיש, לפחות עד שיתוקנו.