שירותי הסלולר בישראל, שמאז "מהפכת כחלון" נמצאים בפיגור ניכר אחרי רוב העולם המערבי, מתחילים להדביק את הפער. היום הודיעה פרטנר, מפעילת מותגי הסלולר אורנג' ו-012, על הכפלת טווח התדרים לשירותי הדור הרביעי שלה. התוצאה, לדבריה, היא הכפלה במהירות הגלישה.
מאז אישור הפעלת שירותי הדור הרביעי בישראל, הם הופעלו ב"נתיב" צר של 5 מגה-הרץ. פירוש הדבר הוא שכל המנויים בעלי מכשירים תואמים "הצטופפו" על רוחב פס מוגבל, מה שיצר מעין פקק והגביל את מהירות הגלישה למהירות שאינה שונה מזו של שירותי דור 3, הקיימים בישראל מזה שנים. מה שעשתה פרטנר הוא פינוי של "נתיב" נוסף, שעד כה היה בשימוש לקוחות דור 3, מה שהרחיב פי 2 את רוחב הפס הזמין למשתמשי הדור הרביעי.
לדברי החברה, ה"נתיב" שהתפנה כבר הופעל למשתמשים בחיפה, הרצליה, אזורי הנמל ואיילון בתל אביב, צפון יפו, דימונה, ירוחם, ערד, רעננה, כפר סבא, הוד שרון, ופארק אפק (בו שוכנת מפקדת החברה). תוך חודש צופה פרטנר לסיים את הפריסה בתל אביב, כמו גם בטבריה, רמת גן, גבעתיים בני ברק, חולון, בת ים ואילת. עד סוף השנה היא צופה לפתוח בכל 1,300 אנטנות הדור הרביעי שלה את הנתיב הנוסף.
כאמור, הצעד של פרטנר הושג באמצעות פינוי של לקוחות דור 3 מטווח התדרים המיועד לשירותי דור 4, מה שהתאפשר בזכות כמות טווחי התדרים שנמצאת ברשותה. בסלקום מדברים כבר זמן רב על פינוי משתמשי דור 3 לטובת הרחבת שירותי דור 4 של החברה, אך נראה כי התהליך עדיין לא הסתיים. לפלאפון, שהצטרפה אחרונה לדור השלישי, אין כלל רצועת תדרים מספקת כדי לשחק כך עם הלקוחות, מה שאומר שאין ביכולתה להרחיב את שירותי הדור הרביעי שלה עד לקבלת תדרים חדשים ממשרד התקשורת.
במכרז שהתקיים בשלהי השנה שעברה רכשה כל אחת מהחברות הגדולות רצועה נוספת של 5 מגה-הרץ, כאשר אורנג' צפויה לשתף את שלה עם הוט מובייל, שרכשה גם היא רצועה כזו. בסך הכל יהיו לשתיים 20 מגה-הרץ לשירותי דור רביעי (4 "נתיבים"), שיאפשרו מהירות הורדה של 150 מגה-ביט והעלאה של 50 מגה-ביט. עד לקבלת התדרים החדשים ייהנו לקוחות פרטנר ממהירות של עד 75 מגה-ביט הורדה ו-25 מגה-ביט העלאה - מהירות שכבר עוברת את הממוצע לאינטרנט קווי בישראל. לקוחות סלקום ופלאפון מסתפקים בינתיים במחצית מכך.